Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η ΓΡΑΦΙΔΑ - Το Euro 2016 και το ποδόσφαιρο στο Δήμο Αγράφων…

Και ενώ δεν έχει κατακάτσει ακόμη ο κουρνιαχτός από το euro 2016, που το κατέκτησε πανάξια ο Σάντος και η παρέα του Ρονάλντο, στις λιγοστές αράδες που θα ακολουθήσουν θα προσπαθήσω να μιλήσω και εγώ για ποδόσφαιρο, αλλά για ποδόσφαιρο σε μια άλλη κοινωνία, σε έναν άλλο, αλλιώτικο κόσμο.
Θα τολμήσω να ανοίξω ένα τεράστιο θέμα για τον αθλητισμό και δη για το ποδόσφαιρο στον Δήμο Αγράφων, σε ένα Δήμο που διεκδικεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία, καθότι είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ευρώπη, που δεν διαθέτει ούτε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με χόρτο ή πλαστικό και ούτε ένα οργανωμένο γήπεδο μπάσκετ για την διεξαγωγή κανονικών αγώνων!!!
Αυτά εν έτη 2016, σε μια περιοχή, που κρατάει ακόμη σχολειά, που έχει νέους ανθρώπους, σε ένα Δήμο παρακαλώ, όπου λειτουργούν 8 εν ενεργεία και δράσει ποδοσφαιρικά Σωματεία, σε ένα τόπο ιδανικό για κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες.
Σε αυτόν τον Δήμο, από τα 4 υπάρχοντα με χώμα, αθλίας κατάστασης, μόνο δυο γήπεδα έχουν πάρει προσωρινή, επαναλαμβάνω προσωρινή άδεια διεξαγωγής αγώνων, του Κερασοχωρίου και του Ραπτοπούλου, ενώ τα γήπεδα της Φραγκίστας και της Παλαιοκατούνας, μέχρι στιγμής δεν πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές.
Την περασμένη αγωνιστική περίοδο 2015-16 και για τους αγώνες της Α΄ Κατηγορίας του Τοπικού Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ευρυτανίας, χρησιμοποιήθηκε μόνο το γήπεδο του Κερασοχωρίου και αυτό όταν το επέτρεψε ο χιονιάς. Στο Ραπτόπουλο διεξήχθη μόνο ένας αγώνας και αυτός μετ΄ εμποδίων για το πρωτάθλημα … για κλάματα, της Β΄ Κατηγορίας.
Δεν είναι όμως μόνο τα γήπεδα το τεράστιο πρόβλημα στο Δήμο Αγράφων, ούτε το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα γήπεδο με χόρτο. Στα Άγραφα, με την «σύμφωνη» γνώμη των εμπλεκομένων, 2 ομάδες με Αγραφιώτικη καταγωγή, δεν έχουν έδρα στον Δήμο Αγράφων, αλλά στο Καρπενήσι. Πρόκειται μάλιστα για ομάδες που πρωταγωνίστησαν για πολλά χρόνια στο ευρυτανικό ποδόσφαιρο, στηριζόμενες ποικιλοτρόπως από τους πρώην Δήμους όπου και ανήκαν. Παρόλα αυτά, και ενώ ελάμβαναν τις κατά καιρούς καλές επιχορηγήσεις, ουδέποτε προσπάθησαν να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν στα Άγραφα, έστω και για ένα σκοπό, τον πιο σημαντικό. Να μείνουν στα Άγραφα, διεκδικώντας γήπεδο με χόρτο, από τον Δήμο, την Περιφέρεια, την ταλαίπωρη ΕΠΣ Ευρυτανίας. Καμία ομάδα προερχόμενη από τον Δήμο Αγράφων, δεν διεκδίκησε ποτέ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κανένα σωματείο δεν υπέβαλε ποτέ ένα τέτοιο αίτημα αρμοδίως.
Λέει ο θυμόσοφος λαός μας, «πως το παιδί αν δεν κλάψει δεν το ταΐζει η μάνα του» και εδώ επιβεβαιώνετε η παροιμία με τον καλύτερο τρόπο. Μπορεί να μην υπήρξε αίτημα, όμως η μάνα, ο νέος Καλλικρατικός Δήμος αν προκειμένω, οι προηγούμενοι 5 καποδιστριακοί Δήμοι, γιατί δεν νοιάστηκαν για το θέμα αυτό; Γιατί δεν μπόρεσε ένας Δήμος, από τους πρώην 5, που αργότερα συγκρότησαν τον νέο Δήμο Αγράφων, να φτιάξει ένα γήπεδο στην περιοχή με χόρτο; Γιατί δεν ασχολήθηκε έστω ένας Δήμαρχος, ένα Δημοτικό Συμβούλιο με το τεράστιο αυτό ζήτημα;
Το θέμα, για όσους ασχολούμαστε με τα παιδιά, είναι μείζον και ας το έχουν υποβαθμίσει οι αρμόδιοι και όχι μόνο. Ωστόσο τελευταία, όλο και περισσότερο ακούγεται ότι τελικά κάτι θα γίνει και ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να δημιουργηθεί ένα τέτοιο γήπεδο στον Δήμο Αγράφων. Απ΄ ότι έμαθα μάλιστα, το όλο ζήτημα το στηρίζει και ο Περιφερειάρχης, που έχει στο ταμείο ένα πολύ σοβαρό ποσό, για 2 καλά, πράσινα γήπεδα στην Ευρυτανία, ένα σε κάθε Δήμο.
Πότε και που θα γίνει ένα τέτοιο γήπεδο;
Ένα τεράστιο διπλό ερώτημα που αναζητεί απαντήσεις. Το ορθό είναι ένα τέτοιο γήπεδο, με σωστές δομές και προδιαγραφές, θα πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση, από την αρχή δηλαδή, σε χώρο κατάλληλο και σε τόπο προσβάσιμο αλλά και με προοπτικές για φιλοξενία και άλλα θέματα. Καλύτερη περιοχή, ένας χώρος μεταξύ των χωριών, Κερασοχωρίου, Φραγκίστας, Παλαιοκατούνας.
Υπάρχει τέτοιος χώρος; Βεβαίως και υπάρχει και θεωρείται ο ιδανικότερος από ειδικούς του ποδοσφαίρου. Πέραν των άλλων είναι ένας χώρος 14 περίπου στρεμμάτων, κατάλληλος για δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου και το κυριότερο, ιδιόκτητος ποδοσφαιρικού Σωματείου, που τον παραχωρεί σε οποιοδήποτε φορέα, Δήμο, ΕΠΣΕ, μόνο για τον σκοπό αυτό.  
Ο χώρος αυτός βρίσκεται στην Κρέντη, σε ένα από τα πιο ζωντανά χωριά στην περιοχή, με 300 μόνιμους κατοίκους. Μιλάμε για ένα νέο και συγκροτημένο, ζωντανό χωριό με Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, με 25 παιδιά, με ποδοσφαιρική ομάδα, με 30 ποδοσφαιριστές στο ενεργητικό της, με Σύλλογο Νέων, με 50 ενεργά και δραστήρια μέλη. Σε αυτό το χωριό με τους νέους, τις ομάδες και τα Σχολεία, δεν υπάρχει ούτε ένα γηπεδάκι μπάσκετ, έστω μια μπασκέτα, ούτε μια λάκα για να παίζουν μπάλα τα παιδιά, ούτε μια εγκατάσταση για οποιαδήποτε αθλοπαιδιά. Στην Κρέντη λοιπόν, υπάρχει ένας τέτοιος χώρος, ιδιοκτησίας της ομάδας ποδοσφαίρου και το γεγονός αυτό θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για να γίνει ένα γήπεδο με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Ας ασχοληθεί επιτέλους αποφασιστικά, για το τεράστιο αυτό ζήτημα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων και ας προγραμματίσει επί της ουσίας τις επόμενες κινήσεις του. Καλά είναι να γίνονται έργα στον Δήμο και κακά τα ψέματα η σημερινή Δημοτική Αρχή το παλεύει σε όλα τα σημεία. Όμως οφείλει να κοιτάξει και τους νέους στα μάτια, οφείλει να ενδιαφερθεί γι΄ αυτούς, έχει ιερή υποχρέωση να δρομολογήσει την κατασκευή ενός γηπέδου με χόρτο, εδώ και τώρα.  
Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, με πρώτο τον Δήμαρχο, υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό, ας το τολμήσουν, ας κάνουν την υπέρβαση, που δεν είναι και ας πάρουν την γενναία απόφαση για το γήπεδο αυτό και όχι μόνο.
Αν δεν γίνει τώρα αυτή η προσπάθεια, σύμπασα η Δημοτική αρχή και κυρίως οι 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων οι δυο με θέσεις Αντιδημάρχου, που κατάγονται ή έχουν σχέση με την Κρέντη, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους νέους μας, για κάτι που έπρεπε προ πολλού καιρού να είχε γίνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...