Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Συμπληρώθηκαν αισίως 2 χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου Αγράφων από την Δημοτική Αρχή του Θοδωρή Μπαμπαλή. Μέσα σε λίγες αράδες θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε, την πορεία αυτής της διετίας της ομάδα Μπαμπαλή, σε ένα Δήμο, που ήταν μισοπεθαμένος και δείχνει 24 μήνες μετά ότι πέρασε το κόμμα και πως μπορεί να επανέλθει.  


Κακά τα ψέματα, για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στον Δήμο Αγράφων, η ομάδα Μπαμπαλή, χωρίς καμία αμφισβήτηση, παρέλαβε ένα Δήμο σε πλήρη αποσύνθεση. Κυριολεκτικά, στον Δήμο Αγράφων, πριν δυο χρόνια δεν λειτουργούσε τίποτε. Τα χρέη ανεξέλεγκτα, προς πολλές κατευθύνσεις, χωρίς αρχή και τέλος. Ο Δήμος δεν είχε φορολογική, ούτε ασφαλιστική ενημερότητα. Εδώ μιλάμε για παγκόσμια πρωτιά. Τα αυτοκίνητα του Δήμου, όσα ήταν σε κυκλοφορία, γιατί πολλά ήταν εγκαταλειμμένα στους δρόμους, δεν είχαν ασφάλεια και δεν είχαν περάσει ποτέ από ΚΤΕΟ. 

Στον τομέα της καθαριότητας, η κατάσταση ήταν τραγική. Τα σκουπίδια στις γειτονιές βουνά και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου εκτός λειτουργίας. Στον τομέα της ύδρευσης, άπαντες παρακαλούσαν να μην έλθει το καλοκαίρι, όπου επικρατούσε το απόλυτο χάος. Η λειτουργία του Οργάνου ως Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός πλαισίου και θεσμικής λειτουργίας. Ο Δήμαρχος ήταν .. οι Αντιδήμαρχοι, ο ίδιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο αυτός για όλους και για όλα. Χωρίς την εντολή του στον Δήμο δεν κινούνταν το παραμικρό.
Όλα αυτά και πολλά ακόμη, για τα οποία θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο, έφεραν τον Δήμο στο χείλος του γκρεμού και υπό την επιτήρηση του υπουργείου Εσωτερικών με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια.

Οι εκλογές έγιναν και όπως κάποιοι θέλησαν να γίνουν, έδωσαν την σκυτάλη στη μοναδική υποψήφια δημοτική ομάδα του Μπαμπαλή, που ανέλαβε να βάλει σειρά σε έναν διαλυμένο Δήμο. Στα δυο χρόνια έγιναν πολλά και σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα. Όμως κατά κοινή ομολογία, ο Δήμος λειτουργεί ως διοίκηση, οι δημότες βρίσκουν ανταπόκριση σε καθημερινή βάση, σκουπίδια δεν υπάρχουν στις γειτονιές και στις πλατείες των χωριών, τα αυτοκίνητα του Δήμου έχουν όλα ασφάλεια και έχουν περάσει τον έλεγχο του ΚΤΕΟ και φυσικά έχει δρομολογηθεί η διαχείριση του χρέους με ένα σοβαρό πλάνο. Το γεγονός ότι κάθε μήνα οι Επιτροπές ορίζουν Δικηγόρο για εκείνους που προσέφυγαν για χρέη κατά του Δήμου, δείχνει ότι έχει δρομολογηθεί η τακτοποίηση πολλών οικονομικών εκκρεμοτήτων, αρκεί αυτές να αποδεικνύονται με παραστατικά στοιχεία. Ο Διαχειριστικός έλεγχος, αν και για πολλούς θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί, βρίσκεται και αυτός στην τελική του ευθεία. Γενικά ο Δήμος δείχνει ότι μπορεί να ξεφύγει από τη επιτήρηση και να πάει μπροστά, βάζοντας στόχους για ένα καλύτερο αύριο για τον Αγραφιώτικο λαό.  

Οι πιο πολλοί Δημότες, ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι του Θοδωρή Μπαμπαλή, που δεν τρέφουν μίσος εναντίον του, λένε ότι επί δημαρχίας του άλλαξε η περιοχή προς το καλύτερο, σε μια περίοδο που δεν υπήρχαν τα χρήματα του παρελθόντος.

Ωστόσο, ο Δήμος συνεχίζει να έχει προβλήματα και να χρειάζεται πολλές ακόμη παρεμβάσεις σε αρκετούς τομείς. Σίγουρα χρειάζεται ανάλογη και πιο δυναμική συνέχεια, με προγραμματισμό για νέα έργα, για την  βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων, για τον τουρισμό, τον αθλητισμό. Αν στα δυο μέχρι τώρα χρόνια, δόθηκε και δικαίως περισσότερη έμφαση στο να αναστηθεί και να λειτουργήσει ο Δήμος, από τώρα και πέρα θα πρέπει να γίνουν πολλές κινήσεις που θα αφορούν το σήμερα και κυρίως το αύριο του Δήμου Αγράφων. Με συντονισμένες κινήσεις και με συνεργασία όλων, θεωρείται σίγουρο ότι η συνέχεια μπορεί να είναι καλύτερη. ΙΔΩΜΕΝ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...