Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Διήμερη Επετειακή εκδήλωση από τους Ευρυτάνες της Αχαίας για τα 30 χρόνια τους - Σημαντικές εισηγήσεις από την Μαρία Παπαϊωάννου και τον Αρχ. Δαμασκηνό Βασιλόπουλο


 Ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αχαΐας «Η Ευρυτανία» συμπληρώνει φέτος τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, στα 1986. Σταθερός και κύριος στόχος του Συλλόγου είναι να συνεχίσει να συσπειρώνει και να κρατάει το πνεύμα, τα ήθη και τα έθιμα της Ευρυτανίας ζωντανά στους κατοίκους της Αχαΐας, σε έναν τόπο με τις δικές του ομορφιές. Γιορτάζει λοιπόν και διοργανώνει στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2016 μια διήμερη επετειακή εκδήλωση.
Συγκεκριμένα, προγραμματίζει:
Σάββατο 15.10.2016, αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος

(Τριών Ναυάρχων 40) 18.00 – 21.00 Έναρξη του επετειακού διημέρου – Επιστημονική και Πολιτισμική Συνάντηση.
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Αρχιτέκτων Μηχανικός Μαρία Παπαϊωάννου με θέμα: «Ευρυτανία και Καρπενήσι: παράλληλες πορείες στο χρόνο» και θα ακολουθήσει ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Βασιλόπουλος με θέμα: «Ο βυζαντινός ναός της Επισκοπής Ευρυτανίας»
Παράλληλα, θα παρουσιάσουμε τον ευρυτανικό τόπο αλλά και δράσεις εναλλακτικού τουρισμού τόσο στην Ευρυτανία όσο και στην Αχαΐα.
Κυριακή 16.10.2016
9.00  Αρτοκλασία στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννη Θεολόγου (Ευμήλου & Γενναδίου)
10.30 Συνεστίαση για καφέ – μεζέ και ευρυτανικό τσίπουρο στο «Bodegaς» (Ρήγα Φεραίου 147 &  Γούναρη). Οικονομική συμμετοχή: 5€/άτομο για την ενίσχυση των δράσεων του συλλόγου μας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των παραπάνω εορτασμών και με στόχο την τουριστική προβολή του Καρπενησίου το Σάββατο 15.10.2016 θα στηθεί τουριστικό περίπτερο επί των οδών Αγ. Νικολάου & Ρήγα Φεραίου από τον Δήμο Καρπενησίου (ώρα προσέλευσης: 11.00-14.00). Ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αχαΐας θα βρίσκεται εκεί για να υποδεχτεί τόσο τους εκπροσώπους και συμπατριώτες του Δήμου Καρπενησίου όσο και όλους του Αχαιούς κατοίκους που θα επισκεφτούν το Τουριστικό περίπτερο και θα προσέλθουν να γνωρίσουν τον Ευρυτανικό τόπο.
Το ΔΣ του Συλλόγου προσκαλεί όλους να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις. Προτρέπει ιδιαιτέρως τη νεότερη γενιά να δώσει το παρών αλλά και την ευκαιρία στο ΔΣ να γνωριστούν μεταξύ τους και να μεταφέρει τις δικιές της φρέσκιες ιδέες για την πορεία και τις δράσεις του Συλλόγου! Με αφορμή τα γενέθλια των 30 χρόνιων από την ίδρυση του, ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αχαΐας ανοίγει τις πόρτες σε όλα τα ενεργά αλλά και μη ενεργά μέλη του, σε Ευρυτάνες, φίλους, νέους ανθρώπους και φοιτητές, παππούδες και γιαγιάδες, γιους και κόρες, εγγονούς και εγγονές!


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η πρόεδρος
Φωτεινή Τσιλιμέκη


Η γραμματέας
Κατερίνα Τσιούμα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...