Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Σημεία και τέρατα στις δοκιμαστικές εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ - Χιλιάδες ευρώ για χωράφια. Καρπενήσι και Γρεβενά στο κόκκινο!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Αυτή τη φορά στο υπουργείο Οικονομικών το μάθημα έγινε πάθημα και πριν ανέβουν εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ που θα προκαλέσουν εμφράγματα και εγκεφαλικά, αποφασίστηκε να «ξηλωθούν» οι επίμαχες διατάξεις για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δοκιμαστική εκκαθάριση με συμπληρωματικό φόρο και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα έβγαλε «τέρατα», με αποτέλεσμα ο βεβαιωμένος φόρος να ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ κατά μια άποψη και τα 3,5 δισ. ευρώ κατά άλλες πιο «προσγειωμένες» εκτιμήσεις.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Πέθανε η δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη Τζία Γιοβάνη (από την Ανδράνοβα)

Η δημοσιογράφος Τζία Γιοβάνη «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών. Η Τζία, έγραφε την κριτική κινηματογράφου και άλλα πολιτιστικά θέματα στο «Ριζοσπάστη» και είχε την επιμέλεια της εκπομπής «Κινηματογραφικές Σημειώσεις» στο webradio 902.gr.

Η Τζία γεννήθηκε στις 7 Νοέμβρη του 1955 στη Νέα Ιωνία. Ο πατέρας της, ο Αντώνης Γιοβάνης, είχε καταγωγή από το Καρπενήσι (από το χωριό Ανδράνοβα ή αλλιώς Ασπρόπυργος). Ήταν πολύ δραστήριος οπαδός του ΚΚΕ και γι' αυτό το λόγο «εκδιώχθηκε» και από το χωριό του για πολλά χρόνια. 

Ξεκίνησε στη Ναύπακτο το 66ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, Αμερικής και Καναδά

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 66ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, Αμερικής και Καναδά την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης της Ναυπάκτου. Σήμερα, Σάββατο, αναμένεται να συνεχιστούν οι εργασίες με τους χαιρετισμούς των επισήμων προσκεκλημένων και των αιρετών αντιπροσώπων της Ναυπάκτου και των βουλευτών και άλλων αντιπροσώπων της περιφέρειας της Ρούμελης. Το απόγευμα θα παρατεθεί γεύμα σε εστιατόριο που βρίσκεται στην παραλία Γρίμποβου και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας στον υπαίθριο χώρο του παλιού ξενοδοχείου «Ξενία».

7ήμερο θερινό σχολείο: «Ευρυτανία. Φύση, Περιβάλλον και Ζωή»

Της Μαριάννας Αποστόλου, MSc, Καθηγήτριας Γαλλικών

Έτσι εμείς οι θνητοί ανυποψίαστοι χωρίς να λογαριάσουμε την αλλαγή που θα συνέβαινε μόλις περάσουμε το κατώφλι αυτού του μαγικού τόπου,  αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο 7ήμερο «Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2016».

Συμμετείχαμε λοιπόν στο από  Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 μέχρι Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, για να μάθουμε σχετικά με την «Ευρυτανία: Φύση, Περιβάλλον και Ζωή».

Εκεί είχαμε την ευκαιρία:

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2016 - Μας ήλθε και η Τάμτα …

Άλλη μια φίρμα ήλθε στο Καρπενήσι, για να διασκεδάσει τους Ευρυτάνες στα πλαίσια των Γιορτών Δάσους. Πρόκειται για την κ. Τάμτα, μια τραγουδίστρια, που ξέχασε τα περισσότερα ρούχα της στην Αθήνα, η οποία όπως λένε οι του Δήμου ξεσήκωσε τον κόσμο. Έτσι είναι αυτά. Άμα φορά πολύ ανάλαφρα ρούχα και μάλιστα τέλη Ιουλίου, ο κόσμος δεν θέλει και πολύ να ξεσηκωθεί. Τώρα τον αν ταιριάζει στην Ευρυτανία και στις παραδοσιακές Γιορτές Δάσους,

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» στον Δήμο Καρπενησίου

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου το πρωί, η πρόεδρος της Ένωσης Ευρυτάνων της Αμερικής «Το Βελούχι» κα Νικοπούλου με τον σύζυγό της, μέλος της Ένωσης, κ.Νικόπουλο επισκέφτηκαν τα γραφεία της Πρόνοιας Καρπενησίου, όπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Λάππας με τους υπαλλήλους, τους ενημέρωσαν αναλυτικά για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Καρπενησίου και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ευρυτάνισσα μάνα από την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών με Ομιλητή τον Μητροπολίτη μας

Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΑ ΜΑΝΑ» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 και ώρα 19:30 στην πλατεία της Γρανίτσας.

Για την Ευρυτάνισσα μάνα θα μιλήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος και η Αρχιτέκτων Μηχανικός κ. Μαρία Παπαϊωάννου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή και ώρα 18.00μμ το δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω
θέματα:
Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος – Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 (εισηγήτρια η αντιδήμαρχος κ.Κονιαβίτη Ευδοξία)
Έγκριση 1ο τριμήνου Εσόδων-Εξόδων 2016 (εισηγήτρια η αντιδήμαρχος κ.Κονιαβίτη Ευδοξία)
Έγκριση διοργάνωσης «Μποτσάρεια 2016» και ψήφιση πίστωσης (εισηγήτρια η αντιδήμαρχος κ.Κονιαβίτη Ευδοξία)

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΤΙΣ 19,20 & 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές

Τη στιγμή κατά την οποία το σύνολο των πολιτών αυτής της χώρας καίγεται στο καμίνι των ατελείωτων φόρων, των εισφορών και της ανεργίας, αυτή τη στιγμή επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της περήφανης διαπραγμάτευσης, να φέρει στην εθνική αντιπροσωπεία την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Θύμα ξυλοδαρμού ο Ευρυτάνας Δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης

Θύμα ξυλοδαρμού από ΡΟΜΑ, έπεσε το απόγευμα της περαμένης Παρασκευής ο Ευρυτάνας δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης.
Το πρωτοφανές αυτό επεισόδιο εκτυλίχθηκε όταν ο δήμαρχος  συνοδευόμενος από έναν αντιδήμαρχο και έναν δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του,

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ, “Η ΤΑΤΑΡΝΑ”

Ο σύλλογος νέων Τριποτάμου, η Τατάρνα, σας προσκαλεί την Δευτέρα 8 Αυγούστου το βράδυ, στον Τριπόταμο Ευρυτανίας στην Θέση Λαχανόκηπος, να γλεντήσουμε και να διασκεδάσουμε με τους : Βασίλη Αγραφιώτη, Λάμπρο Στασινό και Λένα Κολοκοτρώνη στο τραγούδι, στο κλαρίνο ο Γιώργος Τουφεκούλας, στην κιθάρα ο Ηλίας Καλαμίδας, στο αρμόνιο ο Μαρίνος Καρακώστας και στα ντραμς ο Δημήτρης Τουφεκούλας. 

Στα "πράσα" 36χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στο Καρπενήσι

Κατασχέθηκαν (22,70) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, την περασμένη εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Δίκαιο το αίτημα κατοίκων για το δρόμο Επινιανά, Φτέρη, Παλούκια, Βασιλέσι Πρασιάς

Την επιτακτική ανάγκη ενοποίησης οδικά των απομακρυσμένων χωριών των Αγράφων ζητούν με επιστολές τους ,προς τον δήμαρχο Αγράφων κ.Θ. Μπαμπαλή και Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Α.Τασιό, ο Πολιτιστικός σύλλογος Επινιανών και η Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας (ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε).
Προς αυτή την κατεύθυνση, τονίζουν, θα συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο η διάνοιξη του δασικού δρόμου που θα ενώνει τα Επινιανά μέσω της Φτέρης-Παλούκια με το βορειότερο άκρο,το Βασιλέσι Πρασιάς.
Αναλυτικά οι επιστολές των κατοίκων έχουν ως εξής..

Επιτυχές το Σεμινάριο Μελισσοκομίας στην Παλαιοκατούνα από τον Δήμο Αγράφων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, το Σεμινάριο Μελισσοκομίας στην ΤΚ Παλαιοκατούνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων και του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Ευρυτανίας «Ο ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ».
Ο τριήμερος σεμιναριακός κύκλος άνοιξε από τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, ο οποίος καλοσώρισε την Εισηγήτρια - Ερευνήτρια και Διδάκτωρ Μελισσοκομίας – κα Σοφία Γούναρη και τους παρευρισκόμενους.

Δυναμική παρέμβαση της Κατερίνας Καλαντζή στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα θέματα υγείας στην Ευρυτανία

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας στην Ευρυτανία, αναφέρθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Καλαντζή, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 4ης Ιουλίου 2016 στη Λαμία. Ενημέρωσε τους Περιφερειακούς Συμβούλους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας,

Πολιτιστικός Σύλλογος Βίνιανης "Η Κοίμηση της Θεοτόκου" Έτοιμη η παιδική χαρά στο χωριό

Στην κατασκευή ενός πολύ σημαντικού έργου προχώρησε ο πολύ δραστήριος Σύλλογος Βίνιανης, « Η Κοίμηση της Θεοτόκου».
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες παραδόθηκε στους κατοίκους η παιδική χαρά στην πλατεία του χωριού, ένα έργο που οραματίστηκε, σχεδίασε και υλοποίησε ο Αποστόλης Ράπτης.

Σαρακατσάνικο Αντάμωμα στη Γρανίτσα στις 30 και 31 Ιουλίου 2016

Σαρακατσάνικο Αντάμωμα  στη Γρανίτσα στις 30 και 31 Ιουλίου 2016

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι δικαιούνται 50% έκπτωση, ποιοι πλήρης απαλλαγή

Τις εξαιρέσεις από τις εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ για τους κοινωνικά ασθενέστερους αυξάνει το υπουργείο Οικονομικών αφού με εγκύκλιο της ΓΓΔΕ πολύτεκνοι ή νοικοκυριά με ανάπηρα μέλη χάνουν την έκπτωση αν δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα, δηλαδή μέχρι σήμερα, τη φορολογική τους δήλωση.

Ήδη το μίνι φορολογικό που κατατέθηκε μέσα στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων καταργεί την κατά περίπτωση έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ που προβλέπεται για ασθενείς οικονομικά ομάδες κατά 50% αν το νοικοκυριό που ευεργετείται από την έκπτωση εμφανίζει εισόδημα από τόκους πάνω από 300 ευρώ.

ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Παρέμβαση της κυβέρνησης για την αφαίρεση της ελληνικής σημαίας στην κηδεία Ελληνα μουσουλμάνου

Παρέμβαση της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά για όσα συνέβησαν κατά την κηδεία 19χρονου Έλληνα μουσουλμάνου στη Γλαύκη της Ξάνθης.
Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), σχετικά με τα ακραία περιστατικά στη Γλαύκη της Ξάνθης, που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του ενώ υπηρετούσε στον Ελληνικό Στρατό, δήλωσε:

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ. ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟ

Στα πλαίσια των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας "Κανένας στο Περιθώριο" - Δημιουργία  "Χάρτας Αλληλεγγύης",  υπό την αιγίδα του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κλιμάκιο του κόμματος, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο, τον Πρόεδρο και μέλη της ΝΟΔΕ , θα επισκεφθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 τις παρακάτω κοινωνικές δομές του Νομού μας .

Συνελήφθη 36χρονος στο Καεπενήσι, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, στις 12-07-2016 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συνάντηση Μπακογιάννη – Κουίκ στη Λαμία με αναφορά στην Ευρυτανία

Έκτακτη συνάντηση είχε προχθές ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Νικόλαος Κουίκ με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας Κωνσταντίνο Μπακογιάννη.
Ο Τέρενς Κουίκ αναχωρώντας από τα γραφεία της Περιφέρειας στη Λαμία, έκανε την εξής δήλωση: «Η συνάντηση μου με τον κ. Μπακογιάννη δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά ζήτησα να τον δω, καθώς πληροφορήθηκα, ότι υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας με την Ένωση των Ελλήνων Παραγωγών,

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η Θεανώ Φωτίου στο Γηροκομείο Καρπενησίου

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας Δημήτρη Καρέλλα  επισκέφτηκαν  την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 το Θεραπευτήριο  Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας στα πλαίσια περιοδείας στα Προνοιακά Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Στον Τριπόταμο, στις 20 Αυγούστου, το φετινό Αντάμωμα της Ο.Ε.Σ.




Στον Τριπόταμο και στην περιοχή ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ, 
θα πραγματοποιηθεί
στις 20 Αυγούστου, το φετινό Αντάμωμα της Ο.Ε.Σ. 

Τριήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας στην Παλαιοκατούνα

Ο Δήμος Αγράφων σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ν. Ευρυτανίας «Ο ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ» διοργανώνουν τριήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας, από την Παρασκευή 15-7-2016 έως την Κυριακή 17-7-2016. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Τοπική Κοινότητα (ΤΚ) Παλαιοκατούνας Δήμου Αγράφων και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Το σεμινάριο αρχίζει στις 17:00 και τις τρεις ημέρες, ενώ η παρακολούθηση είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Συνεδριασε στις 13/7/16) το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων

Συνεδριάζει την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 στο Κερασοχώρι και ώρα 16:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.Έγκριση Διενέργειας Ανοικτού Διαγωνισμού για το έργο «Ανακαίνιση Δημοτικού Σχολείου Βραγγιανών» (Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Τσιάμης).

ΔΥΟ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Τρείς νέες συμβάσεις έργων πολύ σημαντικών, που αφορούν το οδικό δίκτυο στην περιοχή των Αγράφων, υπογράφτηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς για την ΠΕ Ευρυτανίας. Συγκεκριμένα:
1.Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου  με τίτλο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΟΒΑΤΟ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» προϋπολογισμού 800.000,00€. Το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών σε μήκος συνολικά 3,5 χλμ, και αφορά την ασφαλτόστρωση του οδικού άξονα των Αγράφων από το Τροβάτο μέχρι τα όρια του Νομού.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος με εισήγηση του κ. Μπακογιάννη και μετά από σχετικό αίτημα του Περιφερειακού Συμβούλου Ευρυτανίας Λάμπρου Τσιτσάνη, το προγραμματισμένο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η ΓΡΑΦΙΔΑ - Το Euro 2016 και το ποδόσφαιρο στο Δήμο Αγράφων…

Και ενώ δεν έχει κατακάτσει ακόμη ο κουρνιαχτός από το euro 2016, που το κατέκτησε πανάξια ο Σάντος και η παρέα του Ρονάλντο, στις λιγοστές αράδες που θα ακολουθήσουν θα προσπαθήσω να μιλήσω και εγώ για ποδόσφαιρο, αλλά για ποδόσφαιρο σε μια άλλη κοινωνία, σε έναν άλλο, αλλιώτικο κόσμο.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Παράδειγμα δράσης και δημιουργίας ο Σύλλογος Νέων Τριποτάμου

Σε μια ακόμη αξιόλογη προσπάθεια είναι πρωταγωνιστές τα μέλη του Συλλόγου Νέων Τριποτάμου. Με προσωπική εργασία και την συμπαράσταση πολλών φίλων του Συλλόγου προχώρησαν και στον περαιτέρω εξωραϊσμό του χώρου στον ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ. Μπράβο  σε όλους τους συντελεστές αυτής της πολύ σημαντικής κίνησης.

ΣΥΡΙΖΑ- Δ. ΜΑΝΤΕΚΑΣ : “Ο ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ”

Από το Γενάρη του 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ   αναλάμβανε   την διακυβέρνηση του τόπου έχουν μεσολαβήσει πολλά και σημαντικά γεγονότα.  Διακαής πόθος  όλων των πλευρών του διεφθαρμένου συστήματος  της διαπλοκής που στήθηκε και λειτούργησε  επί  δεκαετίες  σε βάρος του ελληνικού  λαού, ήταν και παραμένει  η «αριστερή παρένθεση».
Στις  μάχες που  έδωσαν επιστράτευσαν κάθε όπλο, αληθινό ή ψεύτικο, με αιχμή του δόρατος  βεβαίως  τα λεγόμενα μέσα ενημέρωσης. Τις έχασαν σχεδόν όλες.

Εντυπωσιακή η φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου, στο Φεστιβάλ στην Κω

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών στην Κω. Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Κυριακή 3 Ιουλίου και λήγει την Τετάρτη 6 Ιουλίου.
Μέλη της δημοτικής φιλαρμονικής Καρπενησίου βρίσκονται στην Κω, συνοδευόμενα από την αρχιμουσικό τους κα Βάρσου, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από το Δήμο Κω.

Δήμος Καρπενησίου Στις 17 Ιουλίου ξεκινούν οι Γιορτές Δάσους 2016

Γιορτές Δάσους 2016! Για μία ακόμα χρονιά ο Δήμος Καρπενησίου διοργάνωσε εκδηλώσεις, διάρκειας έξι εβδομάδων.
Οι εκδηλώσεις κάνουν έναρξη την Κυριακή 17 Ιουλίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο να παρουσιάζει ένα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.Φέτος, οι Γιορτές αποκεντρώνονται και οι εκδηλώσεις φτάνουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Με τη συμβολή των τοπικών συμβουλίων αλλά και των συλλόγων, ο Δήμος Καρπενησίου δημιούργησε ένα πολύπλευρο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ξεχωριστές συναυλίες, μουσικές βραδιές και παραδοσιακά γλέντια, γιορτές γαστρονομίας που αναδεικνύουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα και αθλητικά γεγονότα και θέατρα.

Δραστηριότητες από τον Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας. Τα μέλη και οι φίλες του Συλλόγου παρευρέθηκαν στο σεμινάριο κατασκευής σανδαλιών στις 29 Ιουνίου στο καφέ Βάλσαμο, στολίζοντας η καθεμιά τα δικά της σανδάλια με το δικό της γούστο. Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά και την υπεύθυνη για τα σανδάλια κυρία Έφη Βλαχογιάννη.
Ακόμη, μεγάλη ανταπόκριση υπήρξε από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου στην εκδρομή- κρουαζιέρα που πραγματοποιήθηκε στα νησιά του Αργοσαρωνικού Ύδρα, Πόρο και Αίγινα.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

BikeOdyssey 2016 στην Ευρυτανία

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου ο φετινός ποδηλατικός αγώνας BikeOdyssey, με τερματικό σταθμό στη Ναύπακτο.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η διαδρομή του αγώνα περνούσε από την Ευρυτανία και είχε στάσεις σε Άγραφα και Κρίκελλο.
Το 3 στάδιο Πύλη – Άγραφα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου  και όπως αποδείχτηκε ήταν πολύ απαιτητικό για τους αθλητές αφού είχαν να διανύσουν μία απόσταση 82,78 χλμ. με 3.343 μ υψομετρικές διαφορές. Η υψηλή θερμοκρασία των 30ο C δυσχέρανε ακόμα περισσότερο το έργο των αθλητών.

Τι απάντησε στον Βουλευτή Ευρυτανίας ο Υπουργός Υγείας

Στην τελευταία ερώτηση του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο με θέμα: «Προβλήματα στις δομές Δημόσιας Υγείας στο Νομό Ευρυτανίας», απάντησε το Υπουργείο Υγείας με το υπ’ αριθμ. 34387/14-6-2016 έγγραφό του, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως για όσα ΠΕΔΥ – ΠΙ και ΠΕΔΥ – ΚΥ ανήκουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές και παρουσιάζουν αδυναμία στην κάλυψη των θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου θα παρέχονται οικονομικά κίνητρα, βάσει του άρθρου 43 παρ. 4 του Ν.4368/2016 (ΦΕΚ 21Α).

Όσον αφορά τα κενά που υπάρχουν στα Π.Ι. του Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας αναφέρεται πως προκηρύσσονται αλλά δεν δηλώνονται από ενδιαφερομένους, αλλά με το νόμο που ψηφίστηκε ελπίζεται πως θα καλυφθούν την επόμενη προκήρυξη που θα γίνει.

Τρόφιμα από τη συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Καλλιμάρμαρο

Μετά την πρωτοβουλία του "Όλοι μαζί μπορούμε" και του ΣΚΑΙ στο Καλλιμάρμαρο με τη διοργάνωση συναυλίας φιλανθρωπικού χαρακτήρα, και με τη βοήθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρπενησίου ενισχύθηκε με 2 τόνους τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Με επιτυχία τα επιμορφωτικά σεμινάρια υπαλλήλων & αιρετών από το Δήμο Αγράφων

Με επιτυχία πραγματοποιηθήκαν την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 τα σεμινάρια που διοργάνωσε ο Δήμος Αγράφων για τους υπαλλήλους, αλλά και τους αιρετούς.
Τα σεμινάρια έλαβαν χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κερασοχώρι. Για τους υπαλλήλους το σεμινάριο ήταν τετράωρο, ενώ για τους αιρετούς, (δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη τοπικών κοινοτήτων) δίωρο.

Η Φιλαρμονική Καρπενησίου, στο 4ο Φεστιβάλ στην Κω

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου θα συμμετάσχει στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών που θα διεξαχθεί στην Κω 3 - 6 Ιουλίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του τετραημέρου είναι:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΟU ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ -

ΚΩΣ 3-4-5-6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣOΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ

Ανακοινώθηκαν άλλοι 30 Διοικητές Νοσοκομείων 

Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Σταύρος Κουταλιανός, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...