Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΜΑΣ

Έχουμε καιρό να τα πούμε και η σημερινή μας επικοινωνία θεωρείτε επιβεβλημένη καθότι στον τόπο μας συμβαίνουν πολλά και διάφορα, τα οποία καλόν είναι να σχολιάσουμε.


*Πολύς ντόρος για τα όσα είπε και τα οποία μάλιστα υιοθέτησε γνωστό blog, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγράφων Θ.Κ. Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει πόσο χρόνο αφιέρωσε ο πρώην Αντιδήμαρχος, διαμένοντας στον Δήμο, στην υπηρεσία του Δήμου και των Δημοτών. Το ζήτημα είναι τι πρόσφερε αυτό το διάστημα ο Θ.Κ. και αν αυτό ωφέλησε τον τόπο μας. Ποιος το γνωρίζει αυτό; Ο απλός κόσμος που έχει κριτήριο και μάλιστα αλάνθαστο… Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση…

*Είναι γεγονός ότι η μορφή της αρχικής σύνθεσης – ομάδας,  της Δημοτικής Αρχής Αγράφων, έχει αλλάξει κατά πολύ καθότι ένας ικανός αριθμός Δημοτικών Συμβούλων βρίσκεται εκτός της κυβερνώσας παράταξης. Μάλιστα, αν δούμε σε κοντινό πλάνο τα πράγματα θα διαπιστώσουμε ότι πρωτοκλασάτα στελέχη, που ξεκίνησαν την προσπάθεια αλλαγής στον Δήμο, τώρα είναι ή εκτός ή απέναντι στην Δημοτική Αρχή και αυτό μόνο καλό δεν είναι.  


*Βέβαια ουδείς αναντικατάστατος ακόμη και στους …. Δήμους. Το Μοναστήρι νάναι καλά που λέει ο θυμόσοφος λαός μας και από Δ.Σ. έχουμε και άλλους. Ωστόσο όμως θα πρέπει να πούμε ότι τα πρόσωπα έτσι ή αλλιώς είναι αυτά που παίζουν σημαντικό ρόλο στη αποτελεσματική λειτουργία ενός Οργάνου και απ΄ ότι φαίνεται 5-6 πρόσωπα εδώ, δεν υπολογίζονται για τους επόμενους αγώνες και 2-3 έχουν συμπληρώσει κάρτες!!! Δύσκολη λοιπόν η συνέχεια γιατί πολλές επιλογές δεν υπάρχουν και το rotation δεν βολεύει, γιατί δεν μπορούν όλοι να καλύψουν τις θέσεις κλειδιά που χρειάζεται η ομάδα για να πάει καλά. Όμως είναι προτιμότερο να παίζεις με «μικρούς» που θα τα δώσουν όλα, παρά με αδιάφορες… φίρμες.


*Από την άλλη έχουμε και 1-2 πρόσωπα, που δεν τραβάνε ή αν θέλετε αυτή τη στιγμή ασκούν διοίκηση, επιεικώς πλημμελώς, προκαλώντας ουσιαστικά ζημιά στην ομάδα, γιατί χάνουν συνέχεια την μπάλα. Έτσι οι πολλές πιθανότητες αυτοί να αποβούν μοιραίοι για την συνέχεια και κυρίως για την δύσκολη προεκλογική περίοδο και αν φυσικά παραμείνουν στην ομάδα μέχρι τότε, είναι πολλές.
*Όλα αυτά τα μικροπροβλήματα, ένας καλός προπονητής μπορεί να τα χειριστεί άψογα και να αλλάξει την κατάσταση. Όμως θέλει δουλειά, αλλαγή πλάνου και προσαρμογή στα νέα δεδομένα δηλ. στους «παίχτες» που έχει πλέον στη διάθεσή του. Για το λόγο αυτό όσοι παίζουν βασικοί θα πρέπει να το δουν αλλιώς καθότι το ματς είναι πονηρό και όπως είπαμε δύσκολο. Με σέντρες και γιόμες δεν παίρνεις αγώνα, ένα μήνα να παίζεις. Αν δεν βάλεις την μπάλα κάτω και να ανοιχτείς από τις πτέρυγες αλλά και από τον άξονα δυναμικά, γκολ δεν βάζεις.
*Πολύ συζήτηση, αλλά στα κρυφά, το τελευταίο διάστημα για το που θα γίνει το περιβόητο «πράσινο» γήπεδο στον Δήμο Αγράφων. Το θέμα φυσικά δεν απασχόλησε επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά όπως φαίνεται η απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι ειλημμένη και τα τυπικά της υπόθεσης αναμένεται να δρομολογηθούν ανάλογα. Το θέμα αυτό όμως δεν είναι απλό και θα έπρεπε να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, για να αποφασιστεί πρωτίστως που πρέπει να γίνει ένα τέτοιο γήπεδο και υπό ποίας προϋποθέσεις παρακαλώ. Ποια χωριά έχουν σήμερα την δυναμική νέων και την προοπτική αύξησης αυτών για τα επόμενα χρόνια; Ποιος χώρος είναι ο καταλληλότερος για ένα τέτοιο γήπεδο, που να πληροί τις απαιτούμενες από την ΟΥΕΦΑ προδιαγραφές, σε πλάτος, μήκος, περιβάλλοντα χώρο, υψόμετρο κ.α.; Ποια είναι εκείνα τα χωριά που διαθέτουν τις βασικές υποδομές να φιλοξενήσουν ένα Σωματείο για την διεξαγωγή μιας ποδοσφαιρικής συνάντησης σε επίπεδο Γ΄ Εθνικής; Αν όλα αυτά ληφθούν υπόψη και συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τότε είναι σίγουρο πως θα παρθεί η πιο δίκαιη απόφαση. Θα είναι πέρα από κάθε δημοκρατική διαδικασία όταν αποφασισθεί κάτι με άλλα κριτήρια…

*Μάλιστα την στιγμή που στην  Ευρυτανία το τοπικό ποδόσφαιρο ψυχορραγεί, χωρίς κανείς να νοιάζεται γι΄ αυτό, ο Δήμος οφείλει να πράξει τα δέοντα. Την ίδια στιγμή που η λεγόμενη ΕΠΣ Ευρυτανίας, ασχολείται με άλλα «θέματα», δηλώνοντας επί της ουσίας ανίκανη να ανταποκριθεί, την ίδια στιγμή που εξ αιτίας αυτής της ανικανότητας της, οι ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος συνεχώς μειώνονται και στο τέλος δεν θα μείνουν ούτε 4 για τα μπαράζ, τη στιγμή αυτή ο Δήμος έχει ιερή υποχρέωση να στηρίξει τους ηρωικούς εναπομείναντες νέους αυτού του τόπου, προσφέροντας τους τουλάχιστον ένα γήπεδο με πλαστικό ή χόρτο.

*Και μια επί του θέματος, περί γηπέδου, ας δούμε λίγο και την περίπτωση των νέων του χωριού της Κρέντης, όπου λειτουργεί Σχολείο με 35 μαθητές, ομάδα ποδοσφαίρου και άλλες πολλές δράσεις. Σε αυτό το χωριό, εκ των πιο ζωντανών του Δήμου Αγράφων, δεν υπάρχει στην κυριολεξία, ούτε ένας χώρος αθλοπαιδιάς για τα μόνιμα παιδιά του χωριού, περί τα 25 παρακαλώ, ούτε και για αυτά του Σχολείου, αλλά και του Κατηχητικού ακόμη. Ούτε ένα μέτρο χώρος για να μπορούν αυτά τα παιδιά να αθλούνται, να περάσουν για λίγο ευχάριστα τον ελεύθερο χώρο τους, ούτε μια μπασκέτα, ούτε ένα γκολπόστ και ας είναι από καδρόνια!!!.  Πέρα από την αυλή του Σχολείου, 100 τ.μ. όπου με την φιλότιμη προσπάθεια κάποιων τα παιδιά ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και με την συνδρομή του ομογενούς κ. Θεόφιλου Μάκκα, με το τένις και κατά περίπτωση στην πλατεία, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ, σε ένα χωριό που οι νέοι του δεν έχουν επιλογές. Υπάρχουν χώροι που μπορούν να διαμορφωθούν κατάλληλα σε αθλοπαιδιές, αρκεί να υπάρξει η σχετική πολιτική βούληση. Υπάρχει το ήδη διαμορφωμένο γήπεδο ποδοσφαίρου, ιδιοκτησίας της ομάδας, το οποίο μάλιστα παραχωρείται δωρεάν για να γίνει γήπεδο, ο χώρος στο Σχολείο, για να γίνει  γήπεδο τένις, μπάσκετ, με την συμβολή μάλιστα Κρεντιώτη ομογενούς, ο οποίος προτίθεται να βάλει ένα σεβαστό ποσόν, για να υλοποιηθεί αυτό το έργο και ο έτοιμος εκκλ. χώρος 500 τ.μ. και αν χρειαστεί και περισσότερος, δίπλα από το Πνευματικό Κέντρο, για την δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5. Ας δουν στο Δήμο τις παραπάνω προτάσεις με ξεχωριστό ενδιαφέρον και ας πράξουν ανάλογα.


*Παρά τα αναφερόμενα, δεν μπορούμε να πούμε πως ο Δήμος Αγράφων δεν έχει μπει σε ρυθμό και λειτουργία. Όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο λανθάνει. Στο Δήμο έχουν αλλάξει πολλά προς το καλύτερο, έχουν γίνει σημαντικά έργα ουσίας και δρομολογούνται ακόμη περισσότερα, που θα βελτιώσουν και άλλο την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Εμείς απλά επισημαίνουμε και κάποια άλλα ζητήματα που  μπορεί να τα προγραμματίσει και να τα υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή, αφουγκράζοντας τον απλό λαό και όχι πάντα τους λεγόμενους «ειδικούς», που συμπεριφέρονται πολλάκις με άλλα κριτήρια. 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή θες να μας πείς ότι ο τωρινός Δήμαρχος Αγράφων είναι ο ένας και μοναδικός?Αυτό δεν είναι γράφημα είναι ύμνος συμφερόντων.Πόσα σου δίνει για να τα γράφεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο χρόνος θα δείξει. Όσο για τ΄ άλλα, μια ματιά στον καθρέπτη, θα σου δώσει την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...