Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Στη Λαμία το κέντρο φιλοξενίας για τους διερχόμενους πρόσφυγες - Αρβύλα τα περί δημιουργίας ανάλογου κέντρου και στην Ευρυτανία!!!

Άλλη μια "αρβύλα" κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες περί δημιουργίας Κέντρου φιλοξενίας στην Ευρυτανία. Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι ως τέτοιο κέντρο θα χρησιμοποιούνταν οι κατασκηνώσεις στη ΣΩΤΗΡΑ Ανατ. Φραγκίστας. Εδώ η φαντασία οργιάζει όπως και η παραπληροφόρηση κάποιων κύκλων, που για μια φορά θα εκτεθούν. 

Ωστόσο τέτοιο κέντρο έχει ήδη ετοιμάσει και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Πρόκειται για κτίριο που βρίσκεται στις Θερμοπύλες και λειτουργούσε στο παρελθόν ως ξενοδοχείο. Το εν λόγω κτίριο λοιπόν παραδόθηκε σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, και μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους ανθρώπους εκείνους που διέρχονται τη Στερεά Ελλάδα, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.


Πολυάνθρωπα συνεργεία δουλεύοντας νυχθημερόν, επισκεύασαν όλες τις εγκαταστάσεις, υδραυλικές, ηλεκτρικές, θέρμανσης, παροχές ζεστού και κρύου νερού στα λουτρά των δωματίων.
Επισκεύασαν επίσης και τοποθέτησαν τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό (κρεβάτια και στρώματα), καθώς και τους χώρους εστίασης.
Δημιουργήθηκε ιατρείο και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι καθαρισμοί στον εσωτερικό, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα, στο κτίριο που βρίσκεται στις Θερμοπύλες, προκειμένου να ελέγξει τις εργασίες που συντελέστηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες.
Στο τέλος της επίσκεψής του, ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μέσα σε 48 ώρες, ο προσωρινός χώρος φιλοξενίας των προσφύγων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι έτοιμος. Ήταν μία δική μας πρωτοβουλία, την οποία αναλάβαμε ανταποκρινόμενοι στη συνείδησή μας, αλλά και δείχνοντας την ανθρωπιά της τοπικής κοινωνίας. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, τον κ. Καραΐσκο, ο οποίος λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες τις Περιφέρειας, έδωσε μία ουσιαστική και σοβαρή λύση. Ξέρουμε καλά ότι έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας να κάνουμε. Όμως νομίζω ότι σήμερα κάναμε ένα πρώτο, βασικό, απαραίτητο βήμα. Η Στερεά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί πάντα στο βάρος των ευθυνών της». 

1 σχόλιο:

  1. «Αρβύλα τα περί δημιουργίας ανάλογου κέντρου και στην Ευρυτανία!!!»

    Καλομελέτα κ' έρχεται... 5 με 10 ημέρες;... Κατακαημένο Κεράσοβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...