Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Όταν άλλα λέγονται και αλλιώς ερμηνεύονται, αυτό λέγεται παραπληροφόρηση.

Διάβασα κάπου πως ο Αρχιεπίσκοπος στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου, άφησε αιχμές κατά κάποιων και άλλα διάφορα. 
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, οι λεγόμενοι ρεπόρτερ χωρίς πρόβλημα, πήραν ένα κομμάτι από τα λεγόμενα του Ιερώνυμου και το ερμήνευσαν όπως αυτοί ήθελαν και όπως τους βόλευε για να εντυπωσιάσουν.

Επειδή στο μικρή μας αυτή ηλεκτρονική εφημερίδα, θέλουμε να λέμε αλήθειες και όχι να δημιουργούμε εντυπώσεις, διευκρινίζουμε στο αναγνωστικό μας κοινό, ότι στην περίπτωση αυτή, υπήρξε παρερμηνεία και δεν γνωρίζουμε τον λόγο και την σκοπιμότητα. 

Ο Μακαριότατος λοιπόν φίλες και φίλοι, μεταξύ των άλλων στον λόγο του, αναφέρθηκε και στην εκλογή Μητροπολιτών λέγοντας πως «τα χρόνια της Αρχιερωσύνης μου, αλλά και τα χρόνια που είμαι Αρχιεπίσκοπος, κάθε φορά που έχουμε να εκλέξουμε κάποιον Μητροπολίτη, και Δόξα τω Θεώ υπάρχουν αξιόλογα πρόσωπα που πάντοτε η Εκκλησία στρέφει τη ματιά της επάνω τους, υπάρχουν επιθυμίες, πιέσεις, θελήσεις, οι οποίες είναι ανθρώπινες. Στη δική σου την περίπτωση, όμως, παρουσιάστηκε κάτι εντελώς αντίθετο. Πριν από περίπου είκοσι μέρες σε μία γιορτή μου είπαν ότι με ζητάει ένα πλήθος κατοίκων από το Σχηματάρι. Με πλησίασαν οι άρχοντες της περιοχής, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, πολλά παιδιά, αλλά και μεγάλοι και μου είπαν : «Μακαριώτατε, αφήστε τον κοντά μας. Μην τον πάρετε από το Σχηματάρι. Τον χρειαζόμαστε». Ήταν η πρώτη φορά που συνάντησα κάτι τέτοιο και σκέφτηκα άραγε αξίζει ο κόπος να τον προτείνω στην Ιεραρχία.

Που είναι οι αιχμές και για ποιόν; Ο σοφός προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, μίλησε για επιθυμίες, πιέσεις, θελήσεις, προφανώς, των εκάστοτε ενδιαφερομένων για να γίνουν Μητροπολίτες, κάτι που είναι όπως τόνισε απολύτως ανθρώπινο. Και αυτό διευκρίνισε "γίνεται πάντα όταν έχουμε να εκλέξουμε κάποιον Μητροπολίτη". 

Για όσους λοιπόν δεν γνωρίζουν και στην εκλογή που πέρασε, σε παλιότερες που έγιναν αλλά και σε αυτές που θα έλθουν, πάντα θα υπάρχουν επιθυμίες και λίγο ή πολύ πάντα θα ασκούνται πιέσεις οι οποίες όμως ποτέ δεν πιάνουν τόπο. Έτσι για να μην λέμε ότι μας κατεβαίνει.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...