Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ - Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Μπορεί να άργησαν αλλά άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της Δημοτικής αρχής Αγράφων. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι στο Δήμο λειτουργούν όλα ρολόι και πως ο Μπαμπαλής με τους
συνεργάτες του έχει λύσει τα μεγάλα προβλήματα. Ωστόσο όμως πολλά έχουν μπει σε σωστό δρόμο και πάρα πολλά έχουν δρομολογηθεί για να επιλυθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και εξηγούμαστε:
1.     Από τις πρώτες μέρες έγινε αγώνας να μπει μια σειρά σε θέματα καθημερινότητας των δημοτών και επ΄ αυτού μπορούμε να μιλάμε ότι έγιναν τεράστια βήματα. Ο Δημότης βρίσκει κάθε μέρα αυτόν που θα χρειαστεί στον Δήμο και θα πάρει τις απαντήσεις που επιθυμεί.
2.     Αποτελεί αμαρτωλό παρελθόν εκείνο το αίσχος με τα σκουπίδια στα χωριά, όπου είχε γίνει κανόνας, με ένα δήμο εκτός σχεδίου και με μια ομάδα διοίκησης να ασχολείται με άλλα θέματα. Όλοι οι δημότες θα θυμούνται τα ακινητοποιημένα απορριμματοφόρα, χωρίς πετρέλαιο και κάποια από αυτά αραγμένα στις άκρες των δρόμων, με σπασμένα σαζμάν κ.α. Σήμερα η αποκομιδή και η διακομιδή των απορριμμάτων γίνεται με πρόγραμμα σε όλα τα χωριά χωρίς προβλήματα.
3.     Τακτοποίηση πολλών εκκρεμοτήτων. Η παρούσα Δημοτική αρχή τακτοποίησε ένα τεράστιο θέμα που αφορούσε τον μηχανικό στόλο, όπου τα περισσότερα αυτοκίνητα ήταν παροπλισμένα χωρίς ΚΤΕΟ, χωρίς ασφάλεια, χωρίς τέλη κυκλοφορίας. Σήμερα στο σύνολό τους όλα τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα του Δήμου, έχουν περάσει ΚΤΕΟ, έχουν ασφαλιστεί και έχουν πληρώσει τα τέλη τους. Τεράστιο θέμα που επιλύθηκε με τεράστιο κόστος, που θα έπρεπε να ταχτοποιηθεί όπως προβλέπει ο Κώδικας. Ερώτημα; Γιατί η γνωστή ομάδα διακυβέρνησης του Δήμου δεν είχε ασχοληθεί με αυτά τα θέματα; 
4.     Όποιος παρακολουθήσει το περιβόητο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Αγράφων, θα διαπιστώσει πως συνεχώς η Ο.Ε. ορίζει Δικηγόρους να υπερασπιστούν τον Δήμο για πάμπολλες εκκρεμότητες που έφτασαν στην δικαιοσύνη, η οποία καταδίκασε τον Δήμο Αγράφων υποχρεώνοντας τον να προβεί σε πληρωμές πολλών χιλιάδων ευρώ. Ποιος δημιούργησε αυτά τα χρέη; Γιατί δεν τα τακτοποίησε η προηγούμενη Δημοτική αρχή; Το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρέη έχουν ιεραρχηθεί και δρομολογηθεί προς πληρωμή, υπό την προϋπόθεση να αποδεικνύονται, είναι ένα μεγάλο θέμα, που θα δώσει μεγάλες ανάσες στον Δήμο. Αυτό είναι έργο επίπονο και δύσκολο, που γίνεται με αργά αλλά σταθερά βήματα.
5.     Ο Θοδωρής Μπαμπαλής και οι συνεργάτες του, χωρίς πολλά νταβαντούρια, προσπαθούν να είναι κοντά στους δημότες δίνοντας όπου μπορούν λύση. Δεν είναι εύκολο, όμως βλέπεις τόσο στον Δήμαρχο, όσο και στους Αντιδημάρχους, την διάθεση να το παλέψουν και αυτό δεν μπορεί να τους το αρνηθεί κανείς.
6.     Βέβαια κάποιοι μπορεί να ήθελαν τον Δήμαρχο στα καφενεία και στη γύρα. Καλύτερα στο Γραφείο και ουσιαστικός εκεί που πρέπει, με παρεμβάσεις σε Υπουργούς και αρμοδίους, παρά στη βόλτα και χωρίς αποτέλεσμα. Είδαμε τι έκαναν και οι προηγούμενοι με τις περατζάδες από τα καφενεία και τις παραποτάμιες ταβερνούλες.
7.     Η σημερινή δημοτική αρχή το παλεύει, ψάχνετε, δημιουργεί, διεκδικεί και απ΄ όλα αυτά κάτι βγαίνει. Ίσως κάποιοι να επιθυμούσαν μεγαλύτερη απόδοση και περισσότερη δράση. Σωστό, όμως εδώ θα πρέπει να κάνουμε τη σύγκριση με βάση τι υπήρχε και όχι τι θα θέλαμε να γίνει και επ΄ αυτού η σύγκριση είναι πραγματικά μεγάλη. Απ΄ ένα Δήμο χωρίς αρχή και τέλος, περάσαμε σε ένα Δήμο που προσπαθεί να νοικοκυρευτεί και από έναν Δήμαρχο παρκαρισμένο που άφηνε το τιμόνι σε όποιον … έβρισκε εύκαιρο, περάσαμε σε ένα Δήμαρχο που δίνει αγώνα, με τα όποια λάθη μπορεί να κάνει σε αυτή την προσπάθεια.

Αυτά για πρώτη γεύση, καθότι θα επανέλθουμε στα του Δήμου των Αγράφων όπου πολλά καλά ακόμη μπορούν να συμβούν. Το θέμα είναι ότι διαφαίνεται διάθεση και αυτό είναι δείγμα θετικό, για το

τι μπορεί να επακολουθήσει μετά τον πρώτο, δύσκολο ενάμισι χρόνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...