Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Η διαχρονική αυτή ρήση του Ιπποκράτη συζητήθηκε σήμερα 8 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου με ομιλητή τον κ. Κακαβιά Κωνσταντίνο, Επιμελητή Α του χειρουργικού Τμήματος του νοσοκομείου Καρπενησίου σε μια διάλεξη με θέμα: « Πρόληψη και αντιμετώπιση ατυχημάτων».
Ο κ. Κακαβιάς μέσα από τη συζήτηση αλλά και την προβολή ψηφιακών εικόνων τόνισε το σημαντικό ρόλο της πρόληψης για την αντιμετώπιση των ατυχημάτων.


Με στατιστικές μελέτες εξήγησε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ότι με την κατάλληλη παιδεία τόσο από την οικογένεια όσο και από το σχολείο και την πολιτεία μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα τροχαία ατυχήματα που αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου κυρίως νέων ατόμων.
Ηρεμία στην οδήγηση, χρήση της ζώνης ασφαλείας και του παιδικού καθίσματος, τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή οδήγηση.
Ο κ. Κακαβιάς εξήγησε στους μαθητές ότι για μια ασφαλή βόλτα με το ποδήλατο χρειάζεται το κράνος καθώς και ο σχολαστικός έλεγχος στα φρένα, στα ελαστικά και στην αλυσίδα του ποδηλάτου.
Χρήσιμε ωστόσο συμβουλές έδωσε για την ασφαλή κολύμβηση καθώς και για την αντιμετώπιση περιστατικών που σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό και τα εγκαύματα.
Οι μαθητές στο τέλος της διάλεξης διατύπωσαν ερωτήσεις πάνω στο τόσο ενδιαφέρον θέμα στις οποίες φάνηκε ο έντονος προβληματισμός τους καθώς και η ευαισθητοποίησή τους.
Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου ευχαριστούμε τον κ. Κακαβιά που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να πραγματοποιήσει την ενδιαφέρουσα ομιλία και ευχόμαστε να είναι η απαρχή για μια καλύτερη οδική παιδεία με όσο το δυνατόν λιγότερα ατυχήματα.
Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...