Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΝΟΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ή ΑΓΡΑΦΑΧΕΛΩΙΔΑΣ. ΕΜΠΡΟΣ. TΑ AΓΡΑΦΑ ΝΑ ΖΩΣΟΥΝ Τ’ ΑΡΜΑΤΑ

Τα περήφανα και αδούλωτα επί τουρκοκρατίας Άγραφα καιρός είναι να συναχθούν να ανασυνταχθούν και να βγούν στο κλαρί κηρύσσοντας ανένδοτο αγώνα διεκδικώντας τα αυτονόητα που δικαιούνται από το υποτιθέμενο κράτος δικαίου. Τα Άγραφα που σήμερα είναι διαιρεμένα σε Ευρυτανικά και Θεσσαλικά ως η πλέον υποβαθμισμένη περιοχή της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης έχουν δικαίωμα στην  ανάπτυξη. Δικαιούνται τα Άγραφα να αποκτήσουν οντότητα που τους αξίζει. Δικαιούνται και πρέπει να ξαναενωθούν. Αυτές οι ξεχασμένες και απόμακρες περιοχές που όμως είναι δεμένες στα άρματα του Καρπενησίου και της Καρδίτσας πρέπει να λευτερωθούν, να αυτοδιοικηθούν ως Νομός και να πετάξουν στους αιθέρες της ανάπτυξης. Βλέπουμε το Καρπενήσι και τα πέριξ αυτού χωριά να έχουν αναπτυχθεί τουριστικά και όχι μόνο. Στο δήμο Αγράφων ζούνε άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού, παιδιά μιας τριτοκοσμικής Ελλάδας. Το ίδιο συμβαίνει και στην Καρδίτσα ο Δήμος Αργιθέας βράζει στο ίδιο καζάνι με το Δήμο Αγράφων.
Βλέπουμε την ίδια υποβάθμιση και την ίδια υπανάπτυξη σε αντίθεση με την υπόλοιπη περιοχή του Νομού Καρδίτσας που έχει αναπτυχθεί παντοιοτρόπως. Καιρός  να ξεσηκωθούμε και με μπροστάρηδες τους Δημάρχους Αγράφων και Αργιθέας να αναμετρηθούμε με την κατεστημένη νοοτροπία της  τοπικιστικής αντιμετώπισης των συμφερόντων  της ξεκομμένης περιοχής μας που όμως τη θέλουν να σύρεται στον ανατολικό άξονα Λαμίας και Λάρισας. Αυτή καθ εαυτή  η υπαγωγή μας στις πόλεις αυτές δεν είναι κατακριτέα είναι όμως κακός και κατακριτέος ο διαμελισμός μιας περιοχής όταν ο τεμαχισμός της αποβαίνει και αποδεικνύεται ότι είναι τροχοπέδη και απομονωτισμός που απαγορεύει την ανάπτυξη. Θα αναρωτηθούν κάποιοι και θα μας πουν είστε με τα καλά σας μια μικρή περιοχή ζητάτε να γίνει Νομός; Απαντάμε: Μιλάτε σοβαρά; Κάνετε λάθος. Οι δυο Δήμοι έχουν έκταση 1.297 κμ2. Ξέρετε ποια είναι η έκταση του Νομού Ζακύνθου; 406 κμ2 της Λευκάδας 356,της Σάμου 778, της Κέρκυρας 641 και της Πρέβεζας 1.036 κμ2. Ξέρετε ότι δεν είναι παράξενο ούτε πρωτάκουστο η ίδρυση Νομού; Αφού  το 1964 έγινε ο Νομός Γρεβενών. Επίσης το 1980 ένα κομμάτι της Ευρυτανίας υπήχθη στο Νομό Καρδίτσας και η Ευρυτανία έγινε μονοεδρική. Επομένως δεν είναι πρωτοφανής η ιδέα μου. Θα μας πούνε τι θα γίνει το Καρπενήσι χωρίς τα Άγραφα; Ας γίνει επαρχία της Φθιώτιδας. Εμείς πρέπει να προτάξουμε τα συμφέροντά μας, το δικαίωμά μας στην ανάπτυξη και να παραταχθούμε σε θέση μάχης. Η ίδρυση Νομού προσπορίζει σωρεία πλεονεκτημάτων που τώρα ούτε στο όνειρό μας δεν βλέπουμε. Στο  νέο  Νομό πιθανότατα θα θελήσουν να υπαχθούν η Δημοτική Ενότητα Τετραφυλίας του Δήμου Γ Καραϊσκάκης και η κοινότητες Περδικακίου και Βρουβιανών του Δήμου Αμφιλοχίας δηλ. η δυτική  κοιλάδα του Αχελώου οπότε η νέα γεωγραφική ενότητα  θα λέγεται Νομός ή Αντιπεριφέρεια Αγραφαχελωίδας και η έκτασή του θα είναι τεράστια. Αντιλαμβάνομαι ότι τέτοιες ιδέες ενοχλούν τα κατεστημένα και τα κακώς κείμενα αλλά δεν πρέπει να πτοούμαστε, αν έχουμε καλούς και τολμηρούς μπροστάρηδες. Τους έχουμε; Ο καιρός θα δείξει. Εγώ ιδέες κατεβάζω και υποδείξεις κάνω για να διεκδικήσουν τα Άγραφα και η κοιλάδα του Αχελώου το αυτονόητο που είναι το δικαίωμα για άλμα στην ανάπτυξη. Όποιοι ενοχληθούν ας μη πετροβολήσουν κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία αλλά να αντιπαρατεθούν μαζί μου με επιχειρήματα. Τους περιμένω μετά χαράς.

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ Θ ΜΑΚΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ.  6976817882

15 σχόλια:

  1. Αν είστε εν ενεργεία αστυνομικός μπράβο σας, αν είστε εν αποστρατεία δεν πείθετε.
    Ο νοών νοείτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΛΕΙΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΝΟΕΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΕΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ.Ο ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΑΝ ΤΟ ΠΕΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Η ΚΟΡΑΚΑΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΠΕΙΝΑ ΤΟΥ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλος κοιλάδας αχελώου29 Μαρτίου 2016 στις 10:07 π.μ.

    Αν έχουμε κάτι για την ταμπακιέρα ας το καταθέσουμε.Ας προβληματισθούμε για την κατάντια μας.ο εξυπνάκιας του 1ου σχολίου αν είναι μπροστάρης να βγεί μπροστά στον αγώνα και να μη ρίχνει αδέσποτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΙΜΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΜΟΥΡΔΟΥΛΑΣ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΑ ΒΛΑΧΑΝΤΕΡΑ ΑΛΠΟΚΟΥΝΑΒΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΟΥ. ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΑΦΗΣΕΣ ΚΑΛΟ ΟΝΟΜΑ. ΤΟΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ.ΕΡΙΞΕΣ ΤΟ ΣΠΟΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ.ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΔΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν κατάλαβα!!! Ρώτησα κάτι κι από τις απαντήσεις κατάλαβα ότι ο "επαναστάτης" αρθρογράφος είναι εν αποστρατεία ΜΠΑΤΣΟΣ, δηλαδή του ΚΩΛΟΥ!!!

    Είναι ντροπή που κάτι τέτοια κατακάθια βάζουν τον τόπο τους μπροστά για να κρύψουν την ιδιοτέλειά τους.

    Χόρτασε ο τόπος από εν αποστρατείες ΒΛΑΚΕΣ που βόλεψαν - εξασφάλισαν το τομαράκι τους πρώτα και εκ του ασφαλούς ανακάλυψαν ότι ο πλανήτης γυρίζει.

    Απόδειξη: Αν υπάρχει παρόμοιο γραφόμενο από τον "πατριώτη" ΜΠΑΤΣΟ όσο ήταν εν ενεργεία, θα βγω επώνυμα να ζητήσω συγνώμη, αν όχι τον ΠΟΥΛΟ Γουρούνια ε.ε & ε.α...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΟΜΦΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΑ ΥΒΡΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιον αξιόλογο αρθρογράφο ρε; Τον εν αποστρατεία; Που ήταν όταν ήταν εν ενεργεία; «TΑ AΓΡΑΦΑ ΝΑ ΖΩΣΟΥΝ Τ’ ΑΡΜΑΤΑ» Έλεος με τους τζάμπα μάγκες!!!

      Διαγραφή
  7. O ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΝ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟ ΓΙΑ ΝΑΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΞΩΓΑΜΟ ΥΟΘΕΤΗΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξύπνησαν και οι λαθροπίθηκοι της Ειδομένης και γράφουν σ' ευρυτανικό μπλογκ, ανορθόγραφα και χωρίς νόημα.

      Διαγραφή
  8. ΟΙ ΖΕΣΤΟΘΕΣΟΥΛΗΔΕΣ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΥ ΜΑΚΡΗ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ. ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.ΖΩΙΦΙΟ ΧΤΥΠΑ ΣΑΝ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε πανύβλακα και φαντασιόπληκτε, εγώ μπορεί να είμαι ο χειρότερος όλων. Μπορεί να είμαι και βολεμένος, μπορεί να...

    Επί της ουσίας όμως, όταν βλέπεις εν αποστρατεία Τύπους να "επαναστατούν" εκ του ασφαλούς, δεν πείθουν, ούτε για το σκοπό αλλά ούτε για την αγαθή τους πρόθεση.

    Γιατί δεν επαναστατούσε ("TΑ AΓΡΑΦΑ ΝΑ ΖΩΣΟΥΝ Τ’ ΑΡΜΑΤΑ") όσο ήταν εν ενεργεία. Τι συνέβη, μύγα τον τσίμπησε;
    Θα σου απαντήσω εγώ. Απλά τότε ήταν σούζα - ζ'λαπ, κοινός χέστης βαθιά εμποτισμένος και υπάκουος στο σύστημα που τότε υπηρετούσε και σήμερα "φτύνει".
    Αφού συνταξιοδοτήθηκε, έδεσε που λέμε τον γάιδαρό του, ένιωσε μειονεκτικά, γιατί πλέον δεν περνούν οι διαταγές του και είπε να ασχοληθεί με καμιά μ@λ@κί@ να καλύψει το κενό.

    Πως λοιπόν ο εν λόγο απόστρατος και όλοι οι απόστρατοι που βρίζουν τα κακώς κείμενα να πείσουν, όταν δεν το έκαναν τότε που έπρεπε, εν ενεργεία.

    Δεν πρόκειται να εισακουστεί γιατί το ένστικτο των ανθρώπων δεν καλύπτεται, ιδίως σήμερα που όχι τ' Άγραφα, όχι η Πατρίδα μας, αλλά ο πλανήτης όλος κοχλάζει και κρίνεται η τύχη της ανθρωπότητας.

    Αν είναι Μάγκας ας πάρει δυο - τρεις όμοιους του και να βγει στο κλαρί -ο Κατσαντώνης μόνος του βγήκε- και από κει να κάνει το κάλεσμα. Τότε ή εν αποστρατεία, ή εν ενεργεία, ποσώς θα μετρήσει, αλλά θα μετρήσει η ανδρεία και η παλικαριά του καθενός.
    Από το πληκτρολόγιο επανάσταση δεν γίνεται, γιατί μπουχτίσαμε από επαναστάτες του πληκτρολογίου - κώλου._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο μακρης εχει αναπτυξιακες και οχι πολεμοχαρεις ιδεες. η επαναστατικοτητα ειναι συμβολικη. ειναι κατα του εμφυλιου πολεμου και ειναι γερος κοντα στα 70 και ποτε του απ οσα ξερω δεν τόπαιξε μαγκας μάλιστα υπερασπιζε τους αδυναμους και τους αδικημενους. μηπως πρεπει να φανερωθεις και του ζητησεις συγνωμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λυπάμαι, αν γνώριζα ότι «ειναι γερος κοντα στα 70» δεν θ' ασχολιόμουν στη κριτική, αλλά θα του πρότεινα να επισκεφτεί τα γύρω χωριά του Καρπενησίου να δει την "ανάπτυξη" στην πράξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΧΩΡΙΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΤΟΠΟΛΙΑΝΑ, ΤΑ ΛΕΠΙΑΝΑ, ΤΑ ΛΕΠΙΑΝΑ, ΤΑ ΦΟΥΣΙΑΝΑ, ΤΑ ΒΡΑΓΚΙΑΝΑ, ΤΑ ΠΙΓΓΙΑΝΑ ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...