Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Έλλειμμα αστυνόμευσης στο Δήμο Αγράφων καταγγέλλει ο Μπαμπαλής με επιστολή του στον Κουρουμπλή

Η επιστολή Μπαμπαλή στον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης που κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη και στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας                                                         
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου                                                                                                       
Κερασοχώρι, 29/03/2016
Email: info@agrafa.gr                                                     
Αριθμ. Πρωτ.: 2225                                                                                                        
Προς:
•Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή 

Κοινοποίηση:
•Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη
•Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας – Γραφείο Αρχηγού κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα
•Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος
•Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας – Γραφείο Δ/ντή κ. Ιωάννη Νικοπολίδη
Θέμα : «Έλλειμμα αστυνόμευσης στο Δήμο Αγράφων – Υπολειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου Ευρυτανίας»

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Εν όψει της επίσημης ανακοίνωσης της αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχω την τιμή να σας εκθέσω τα παρακάτω, σχετικά με την αστυνόμευση και την υπάρχουσα μοναδική Αστυνομική Υπηρεσία, στο Δήμο Αγράφων:
Α – Ο Δήμος Αγράφων, τον οποίον οι συμπατριώτες μου, μου έκαναν την εξαιρετική τιμή να υπηρετώ , είναι ο πιο ορεινός, δύσβατος και δυσπρόσιτος Δήμος στην Ελλάδα με την πιο δύσκολη γεωμορφολογία. Αποτελεί το 53% της συνολικής έκτασης του νομού Ευρυτανίας, με 14365 κατοίκους με βάση την απογραφή του 2011, υπάρχει δε πολύ μεγάλη διασπορά οικισμών και συνοικισμών (32 τοπικές κοινότητες και 160 0ικισμοί) με εξαιρετικά υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο (χωματόδρομοι, επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι σε ποσοστό 70% του δικτύου) .Η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη ιδιαίτερα μετά τις τεράστιες καταστροφές του Φεβρουαρίου 2015. Η κατάσταση του οδικού δικτύου , δυσχεραίνει την όποια πρόσβαση λόγω των τεράστιων αποστάσεων και της κατάστασης του υπάρχοντος οδικού δικτύου που προανέφερα, με αποτέλεσμα την απομόνωση των κατοίκων, πρόβλημα το οποίο κατά του χειμερινούς μήνες γίνεται μη αντιμετωπίσιμο B. - Τα παραπάνω αξιότιμε κ Υπουργέ , σε συνδυασμό με την υπολειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου,  της μοναδικής αστυνομικής Υπηρεσίας που υπάρχει στο Δήμο μας,  οξύνει το πρόβλημα της απομόνωσης των κατοίκων και δημιουργούνται τεράστια προβλήματα όσον αφορά στην ασφάλειά των και στην ασφάλεια των περιουσιών τους. Ακόμα δημιουργούνται προβλήματα όσον αφορά στην ασφάλεια των θρησκευτικών και άλλων μνημείων που βρίσκονται διάσπαρτα στο Δήμο μας, τα περισσότερα από αυτά σε απομονωμένες περιοχές και τους χειμερινούς μήνες ακατοίκητες. Τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής μας έχουν γίνει στόχος τελευταία και εκ των ενόντων, υπάλληλοι του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και  εγώ προσωπικά, επισκεπτόμαστε συχνά τις ακατοίκητες περιοχές για να εκτιμήσουμε την κατάσταση.
Γ. – Το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου Ευρυτανίας κ. Υπουργέ είναι η μοναδική Αστυνομική Υπηρεσία του Δήμου Αγράφων και εδρεύει στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας , έδρα που απέχει 70 περίπου χιλιόμετρα από τον ακροτελεύτιο κατοικημένο οικισμό του Δήμου μας. Στο Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου, η έλλειψη προσωπικού προκαλεί ανεπάρκεια στοιχειώδους λειτουργίας , όσες προσπάθειες και αν καταβάλουν όσοι υπηρετούν σε αυτό . Η οργανική δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος είναι δέκα επτά (17) άτομα και σήμερα είναι τοποθετημένοι σε αυτό ένας (1) Αξιωματικός και πέντε (5) αστυφύλακες. Θέματα Αστυνόμευσης φυσικά δεν μπορούν να τεθούν, γιατί η υπάρχουσα δύναμη επαρκεί μόνο και μόνο για την 24ωρη φρούρηση του αστυνομικού καταστήματος,
Δ.- Αξιότιμε κ Υπουργέ, Γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε και κατανοώ απόλυτα τις ανάγκες και και τις ιδιαιτερότητες που ανακύπτουν κάθε φορά και σε κάθε περιοχή. Τούτο όμως κ Υπουργέ, δεν σημαίνει ότι μια πλήρως υποβαθμισμένη από την Πολιτεία περιοχή της χώρας (οι καταστροφές του 2015 παραμένουν ακόμα ανοιχτές πληγές στο σώμα της Αγραφιώτικης γής) επιτρέπεται να αντιμετωπίζει επιπρόσθετα και σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας των κατοίκων και των περιουσιών τους. Κατεπείγουσα και αδήριτη ανάγκη κ Υπουργέ είναι η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου με τουλάχιστον δέκα (10) αστυνομικούς ακόμα,  για να αντιμετωπιστούν ζωτικά προβλήματα ασφάλειας των κατοίκων, των περιουσιών και της περιοχής του πολύπαθου Δήμου Αγράφων .
Κύριε Υπουργέ , με θερμή παράκληση προσδοκώ να σκύψετε προσωπικά στο πρόβλημα αυτό του Δήμου μας και να συμβάλετε στην άμεση επίλυσή του. Οι κάτοικοι του Δήμου Αγράφων βιώνουν δύσκολες μέρες,  σε μια περιοχή που μαστίζεται ιδιαίτερα από την ανεργία, την οικονομική ανέχεια, την έλλειψη Υπηρεσιών όπως το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας (για το οποίο έχουμε αποστείλει το υπ’αριθμ. 6279/15-07-2015 έγγραφό μας),  την απουσία ιατρών και φαρμακευτικής περίθαλψης, και τις ακραίες,  μερικές φορές, καιρικές συνθήκες.

Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα και ευελπιστώ στην κατανόησή σας
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Αγράφων
Μπαμπαλής Θεόδωρος


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...