Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΔΙΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ (Π.Φ.Σ.Κ.)

- Σκοπός
Σκοπός του Σωματείου είναι  η συστηματική καλλιέργεια της επαφής με την φύση ,την πανίδα και την χλωρίδα του τόπου μας , η διάδοση  της
ορεινής πεζοπορίας, ορειβασίας, αναρρίχησης και ποδηλασίας, η εκμάθηση  μορφών επιβίωσης, η προστασία του χώρου των ελληνικών βουνών καθώς και η διάδοση της αγάπης και του σεβασμού προς αυτά.
– Δραστηριότητες

Το Σωματείο μεριμνά για την χάραξη, σήμανση και συντήρηση μονοπατιών που οδηγούν σε βουνά, για την τεκμηρίωση, μελέτη, εξερεύνηση, διαφύλαξη και προστασία μονοπατιών καθώς και για την οικολογική τους ισορροπία. Προβλέπει τη διοργάνωση πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών για όλες τις ηλικίες, καθώς και τη διοργάνωση  μαθημάτων αναρρίχησης, αναγνώρισης βοτάνων, μανιταριών ,φυτών και δέντρων, μαθήματα αναγνώρισης ιχνών ζώων  και πτηνών καθώς και παρέχονται πληροφορίες για τις συνήθειές τους (παρατήρηση της άγριας φύσης). Επιπλέον:
Μαθήματα επιβίωσης και κατασκευής αυτοσχέδιων καταφυγίων με υλικά που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο. Μαθήματα προσανατολισμού και επικοινωνίας μέσα στη φύση. Εκμάθηση τεχνικών για διάβαση ποταμών, φαραγγιών, βράχων και άλλων φυσικών εμποδίων με χρήση ασφαλών και εκ των ενόντων μέσων. Το σωματείο προωθεί:
- Τη συστηματική εξερεύνηση, χαρτογράφηση, φωτογράφηση, μελέτη και προστασία των ελληνικών μονοπατιών, για την αξιοποίησή τους από επιστημονικής, αθλητικής και τουριστικής πλευράς.
- Τη συνεργασία με αρμόδιες Κρατικές υπηρεσίες, Οργανισμούς και Φυσιολατρικά Σωματεία και ορειβατικούς συλλόγους (Ελληνικούς και ξένους).
- Τη διοργάνωση και πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων για την άνοδο του πνευματικού, πολιτιστικού, και κοινωνικού επιπέδου των μελών του, καθώς και των κατοίκων των περιοχών δράσης του. Τη διοργάνωση τοπικών, πανελληνίων ή και διεθνών σεμιναρίων- συνεδρίων για την ανταλλαγή επιστημονικών, και φυσιολατρικών απόψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...