Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Στις 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας δίαθλου στο Καρπενήσι “EnergyDuathlonKarpenissi 2016”

Στις 31 Ιουλίου το Καρπενήσι θα ζήσει μια πρωτόγνωρη αθλητική εμπειρία με τρέξιμο και ποδηλασία.

Ο Δήμος Καρπενησίου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.ΟΤΡΙ.) και η EnergyRaces  θα συνδιοργανώνουν την Κυριακή 31 Ιουλίου  2016 τον αγώνα διάθλου “EnergyDuathlonKarpenissi” στην πόλη του Καρπενησίου.Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι θεατές του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα ιδιαίτερο αθλητικό γεγονός στο Καρπενήσι και η διοργάνωση φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της Ευρυτανίας και όλης της χώρας. Το Καρπενήσι, που εκτός από ιδανικός ορεινός τουριστικός προορισμός, έχει καθιερωθεί και σαν τόπος προετοιμασίας πρωταθλητών και ομάδων διαφόρων αθλημάτων,  πλέον αποκτά και τη δική της μαζική αθλητική διοργάνωση.

Στους αγώνες “EnergyDuathlonKarpenissi” θα έχουνε την ευκαιρία να συμμετέχουν όλοι. Από καταξιωμένους πρωταθλητές μέχρι απλούς πολίτες. Η μεγάλη απόσταση “Duathlonlongdistance” θα περιλαμβάνει 9χλμ τρέξιμο, 42χλμ ποδηλασίας και 7χλμ τρέξιμο χωρίς διακοπή και απευθύνεται στους πιο προπονημένους και έμπειρους αθλητές. Οι νέοι φίλοι του διάθλου μπορούν να δοκιμάσουν στην μικρή απόσταση “Duathlonsprintdistance” 3-20-3χλμ. Παράλληλα και στις 2 αποστάσεις θα γίνει και αγώνας σκυταλοδρομίας, με κάθε αθλητή της ομάδας να κάνει από ένα σκέλος του διάθλου.

Εκτός από τους αγώνες διάθλου, παράλληλα θα διεξαχθούν και αγώνες δρόμου για να δώσουν την ευκαιρία σε κάθε αθλούμενο να πάρει μέρος σε αυτή την αθλητική γιορτή του Καρπενησίου. Για τους πιο έμπειρους δρομείς, θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου 10χλμ “EnergyRunKarpenissi 10k”, ενώ για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους 1η φορά ιδανική θα είναι η διαδρομή “FunRun” 3χλμ, την οποία μπορεί να κάνει ο καθένας είτε τρέχοντας είτε περπατώντας. Για τους μικρούς μας φίλους, θα διεξαχθεί και ο παιδικός αγώνας  δρόμου 1χλμ “EnergyRunkidsKarpenissi”. Όλες οι διαδρομές θα είναι χαρακτηριστικές του ανάγλυφου του Καρπενησίου με ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε τη διοργάνωση του Κυπέλλου Διάθλου στο δήμο μας. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός με τη συμμετοχή περίπου διακοσίων αθλητών που θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους και τα βουνά της περιοχής μας. Ο τόπος της Ευρυτανίας ενδείκνυται για διεξαγωγή τέτοιου είδους  αθλητικών δράσεων μιας και έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει τις άριστες και ιδανικές συνθήκες τόσο για την προετοιμασία των αθλητών όσο και για τη διεξαγωγή αγώνων. Είναι μεγάλη τιμή για το Δήμο Καρπενησίου να δεχθεί τους αθλητές του Διάθλου αλλά και να αποτελεί την αφετηρία για την καθιέρωση του Διάθλου στην Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), κ. Γιώργος Γερόλυμπος, σημείωσε: «Η  ΕΟΤΡΙ και εγώ προσωπικά χαιρετίζουμε την συνεργασία μας με τον Δήμο  Καρπενησίου για την συνδιοργάνωση του Κυπέλλου Διάθλου και είμαστε  έτοιμοι να διοργανώσουμε έναν μοναδικό αγώνα που θα αποτελέσει ετήσιο θεσμό για το Δίαθλο στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο για  την θετική του ανταπόκριση και το ανοικτό πνεύμα που αντιμετωπίζει τον  αθλητισμό γενικότερα αλλά και το Τρίαθλο, Δίαθλο. Ευελπιστούμε για έναν  αγώνα υψηλού κύρους που θα έχει πανελλαδική εμβέλεια».

Ο 7 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας στο Δίαθλο και Γενικός Συντονιστής της Διοργάνωσης εκ μέρους της EnergyRaces κ. Γρηγόρης Σκουλαρίκης δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ένα όνειρο πολλών ετών για τη διοργάνωση ενός αγώνα διάθλου υψηλών προδιαγραφών θα γίνει πραγματικότητα. Το Καρπενήσι είναι ο ιδανικός τόπος για τη διοργάνωση ενός τέτοιου αγώνα και η φιλοδοξία μας είναι τα επόμενα χρόνια με τη στήριξη του Δήμου Καρπενησίου και τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου να γίνει και διεθνής. Με την τεχνογνωσία, την συνέπεια και το όραμα της EnergyRaces, εγγυόμαστε σε αθλητές και θεατές μια αξέχαστη αθλητική εμπειρία, γεμάτη ενέργεια. ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.energyraces.gr και πιο συγκεκριμένα στο link: http://www.energyraces.gr/register/multisport/ μέχρι και την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016.
Για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016, οι εγγραφές γίνονται με έκπτωση 25% σε όλα τα αγωνίσματα.

Στις 31 Iουλίου η ενέργεια του Διάθλου θα γεμίσει το Καρπενήσι!

Τις λεπτομέρειες και την αναλυτική προκήρυξη του αγώνα μπορείτε να τα δείτε εδώ:
http://www.energyraces.gr/?event=energy-duathlon-karpenisi-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...