Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά από 5 -12 ετών

Ο Δήμος Καρπενησίου  επιχειρεί για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι να δημιουργήσει πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 χρόνων  στοχεύοντας στην στήριξη της οικογένειας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις εργασιακές και προσωπικές της υποχρεώσεις και στην αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου των παιδιών προσφέροντας μια ευχάριστη αθλητική και δημιουργική απασχόληση.


Στόχος του Δήμου είναι να δημιουργήσει ένα Πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης με αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες το οποίο θα λειτουργήσει από τις 21 Ιουνίου έως τις 12 Αυγούστου 2016 από τις 7:00 έως τις 15:00, Δευτέρα έως Παρασκευή, στο χώρο του 3ου δημοτικού σχολείου Καρπενησίου.
Διευκρινίζουμε ότι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) το οποίο λειτουργεί στο Δήμο Καρπενησίου, είναι ένα διαφορετικό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε:
- Μητέρες παιδιών ή/και
- Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών
- Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία (παρ.1 άρθρο 4 KYA 5.18522/οικ.3.512/02.07.2015 (ΦΕΚ 1376/03.07.2015 τεύχος Β’)
που πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
- συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ), ή
- είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή
- είναι άνεργες/οι οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ή
λαμβάνουν ή έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α'καιβ'βαθμού). (παρ.1 άρθρο 4 KYA 5.18522/οικ.3.512/02.07.2015 (ΦΕΚ 1376/03.07.2015 τεύχος Β’)
Το υπό δημιουργία Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης του Δήμου απευθύνεται κατά συνέπεια σε όλους τους γονείς οι οποίοι δεν καλύπτονται από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Καρπενησίου.
Ο σχεδιασμός του προγράμματος προβλέπει τις κάτωθι περιόδους:
Α περίοδος: 21 – 30 Ιουνίου
Β. Περίοδος: 1 – 15 Ιουλίου
Γ. Περίοδος: 18 έως 29 Ιουλίου
Δ. Περίοδος: 1 έως 12 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει μόνο εφόσον συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός συμμετοχών ο οποίος είναι 27 παιδιά ανά περίοδο λειτουργίας.
Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ το κάθε παιδί ανά περίοδο λειτουργίας.
Για την εγγραφή του παιδιού απαιτείται η υποβολή  σχετικής αίτησης, συνοδευόμενης από ιατρική γνωμάτευση για την δυνατότητα άθλησης του παιδιού και η καταβολή του ποσού συμμετοχής.
Σας καλούμε να στηρίξετε αυτή τη πρωτοβουλία του Δήμου η οποία θεωρούμε ότι έρχεται να καλύψει την ανάγκη των εργαζόμενων γονέων για δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση των παιδιών μας, υποβάλλοντας αρχικά  την επισυναπτόμενη αίτηση  εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την Τρίτη 31 Μαΐου το αργότερο, στο Δημαρχείο (Ύδρας 6) στην κα Ζαλοκώστα Αμαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...