Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Σεβασμιότατε Μητροπολίτα Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιε, σεβαστό ιερατείο, κ. Βουλευτά, κ. Αντιπεριφερειάρχα, κ. Δήμαρχε, κ. Αντιδήμαρχοι, αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι  και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Αστυνομικών Αρχών και άλλων φορέων του τόπου μας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, συνδημότισσες, συνδημότες, αδελφοί της του Χριστού Εκκλησίας. Καλώς ήρθατε στον Δήμο Αγράφων, Χριστός Ανέστη!

Τούτος ο φιλόξενος τόπος του Δήμου Αγράφων, πανηγυρίζει σήμερα το γεγονός, της υποδοχής του Νέου Ποιμενάρχη του.
Τα ιστορικά Άγραφα, η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο , ο ιερός κλήρος, οι Αγραφιώτισσες και οι Αγραφιώτες, οι εκπαιδευτικοί και η μαθητιώσα νεολαία, ανοίγουν σήμερα διάπλατα τις αγκάλες τους και αγκαλιάζουν το νέο Ιεράρχη τους, το Μητροπολίτη τους, τον Επίσκοπό τους, έμπλεοι άπαντες χαράς και ευλογίας.
Σεβασμιότατε, η χώρα των Αγράφων είναι τόπος ιστορικός και ευλογημένος από Το Θεό και επιλεγμένος από τη Φύση. Τα Άγραφα έχουν όνομα βαρύ σαν ιστορία που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και σημάδεψαν αυτή τη χώρα διαχρονικά.
Η χώρα των Αγράφων είναι γενέθλια γη Αγίων και Ηρώων, είναι τόπος ιστορικός με αγνούς και ευλογημένους ανθρώπους, που αγαπούν την Εκκλησία του Χριστού μας.
Στα ιστορικά Άγραφα γεννήθηκαν μεγάλοι Άγιοι της Εκκλησίας μας, που σε δύσκολους καιρούς κράτησαν όρθια την πίστη του Χριστού μας την Αγία. Όμως η περιοχή του σημερινού Δήμου Αγράφων, είναι και γενέτειρα σπουδαίων ανθρώπων, τεραστίου αναστήματος, του γένους, του πολιτικού μας βίου, των Γραμμάτων και του πολιτισμού, όπως του Θρυλικού Ήρωα, του Σταυραετού των Αγράφων ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΟΡΔΙΟΥ, του  ΔΙΠΛΑ, του ΒΕΛΗ, του ΛΕΠΕΝΙΩΤΗ, του ΧΑΣΙΩΤΗ, του ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ, του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Γεωργίου Καφαντάρη, του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, του Ζαχαρία Παπαντωνίου, του Στέφανου Γρανίτσα και πολλών άλλων.Ταυτόχρονα σε τούτο τον τόπο Σεβασμιότατε, είναι διάσπαρτα κορυφαία προσκυνήματα της ορθοδόξου πίστεώς μας, τα οποία θα πρέπει με συνεργασία μαζί σας, να προστατέψουμε αλλά και να αναδείξουμε συν τω χρόνω.
Μέχρι τώρα σε αυτόν τον τομέα αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις η συνεργασία μας, ως Δημοτική Αρχή, με τον Προκάτοχό σας, εφησυχάζοντα Γέροντα κ. Νικόλαο, θα πρέπει να σας ομολογήσω ήτο άψογη και άκρως αποτελεσματική. Συνεργαστήκαμε σε πολλές περιπτώσεις όπου αναδείχθηκαν και εντάχθηκαν Μεταβυζαντινά Μνημεία της περιοχής σε ειδικά Προγράμματα αναστήλωσης, με τελευταίο το Μνημείο της Σωτήρας στην Ανατ. Φραγκίστα , το οποίο υπό της σκέπη της Περιφέρειας εντάχθηκε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα και εντός των ημερών ξεκινούν οι προβλεπόμενες από τη Μελέτη εργασίες.
Τέτοια Μνημεία που πρέπει να διασωθούν είναι πολλά στο Δήμο μας. Η Παναγία Στάνα – Άγιος Γεώργιος Αγράφων – Παναγία Αγράφων – Αγία Τριάδα Σάικας – Αγία Παρασκευή Βραγγιανών γνωστή ως Ελληνομουσείο Αγράφων – Άγιος Ιωάννης Θεολόγος Βραγγιανών – Άγιοι Ανάργυροι Λεπιανών – Ι.Ν. Παναγίας Χρύσως - Παναγία Τροβάτου – Ι.Ν. Παμμεγγίστων Ταξιαρχών Μαράθου- Κυπαρίσσι του Κοσμά του Αιτωλού – Μοναστήρι της Παναγίας Τατάρνας – Παναγία Κερασοχωρίου και πολλά άλλα ακόμα.
Πολύ σύντομα θα προγραμματίσουμε ειδική σύσκεψη επί των θεμάτων αυτών, όπου και θα σας προσκαλέσουμε και με την ευλογία σας, να δούμε και  να ιεραρχήσουμε τα επόμενα βήματα σωτηρίας, αυτών των μνημείων. Στα ίδια επίπεδα κινηθήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, και για την επαναλειτουργία των Κατασκηνώσεων στην ίδια περιοχή.
Σεβασμιότατε, τούτος ο τόπος και ο λαός έχουν τεράστιες δυνατότητες. Εμείς ως σημερινή Δημοτική Αρχή, θα κάνουμε από την πλευρά μας τα πάντα για να προσφέρουμε σε αυτόν τον τόπο στη σχέση μας με την τοπική εκκλησία, δεσμευόμενοι σήμερα ενώπιόν σας αλλά και ενώπιον του Αγραφιώτικου λαού, ότι θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι και υποστηρικτικοί στο έργο σας.
Σεβασμιότατε κ.κ. Γεώργιε, εμείς εδώ στα Άγραφα, όταν τον τόπο μας τον επισκέπτεται ένας δικός μας άνθρωπος για πρώτη φορά, συνηθίζουμε να τον φιλεύουμε από καρδιάς , έτσι ώστε να μένει αξέχαστη η υποδοχή και η φιλοξενία που του επιφυλάξαμε. Πόσο μάλιστα όταν ο επισκέπτης αυτός είναι ο πνευματικός μας πατέρας, είναι ο επιχώριος Επίσκοπός μας, είναι ο Ποιμενάρχης μας.
Εις ένδειξη μεγίστου Σεβασμού στο πρόσωπό σας, Σεβασμιότατε το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε , αυτή την ιστορική μέρα για τον τόπο μας, ως αναμνηστικό δώρο, να σας φιλέψει, μια Αρχιερατική Μήτρα, για να μας θυμάστε στην προσευχή σας όταν ιερουργείτε και να εύχεστε για την ευόδωση του έργου μας.
Να ζήσετε Σεβασμιότατε Ποιμενάρχα, κ. Γεώργιε και να είναι τα έτη σας μεστά, από τη χάρη Του Θεού καλλίκαρπα, πολύκαρπα, ειρηνικά και ανέφελα.
ΑΞΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...