Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Νέος κληρικός στη Μητρόπολη μας - Η πρώτη χειροτονία Γεωργίου είναι ο π. Πέτρος Κώτσιας από τη Βελαώρα

Ένας ακόμη νέος και φέρελπις κληρικός προστέθηκε στην ιερατική οικογένεια της ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. Πρόκειται για τον π. Πέτρο Κώτσια, πτυχιούχο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλά, τον οποίο χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στα Χρύσοβα Διάκονον και την επομένη Πρεσβύτερον, στη Βελαώρα, τόπο καταγωγής και διαμονής του.





Η χειροτονία εις Διάκονον, του νέου κληρικού, που είναι η πρώτη του νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου, ετελέσθη σε κλίμα κατανύξεως και πνευματικής χαράς, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό των Ισαποστόλων Κων/νου και Ελένης στα Χρύσοβα, παρουσία της συζύγου του Ιωάννας, των σεβαστών γονέων του, του Πνευματικού του Πατρός Δημητρίου Σκόνδρα, κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, του Δημάρχου Αγράφων Θοδωρή Μπαμπαλή, των Αντιδημάρχων κ.κ. Βάσως Φεγγούλη και Αποστόλου Μάκκα, του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιού, του Π.Σ. Λάμπρου Τσιτσάνη, συγγενών, φίλων, και συγχωριανών που άπαντες του ευχήθηκαν ΑΞΙΟΣ.
Την επομένη Κυριακή του Παραλύτου, στον κατάμεστο ιστορικό Ναό της Παναγίας στη Βελαώρα, ο Άγιος Καρπενησίου τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου, π. Πέτρου, παρουσία του Πνευματικού του και 20 ακόμη κληρικών της περιοχής, των αρχόντων του τόπου, συγγενών και συγχωριανών του. 
Στην προσλαλιά του και στις δυο χειροτονίες, ο νεοχειροτονηθείς, βαθειά συγκινημένος από το φοβερό Μυστήριο της Ιερωσύνης, ευχαρίστησε τον επιχώριο Επίσκοπο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και την στήριξη που είχε, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να φανεί άξιος των προσδοκιών του, ζητώντας από τον Σεβασμιώτατο να προσεύχεται γι΄ αυτόν έτσι ώστε η διακονία του να είναι θεάρεστος προς όφελος πάντων αλλά και τη δικής του ψυχής.
Ακόμη ο π. Πέτρος, βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε από καρδιάς, τον πολιό γέροντα π. Παναγιώτη Σταμούλη, συνταξιούχο εφημέριο της Ενορίας του, τον πνευματικό του πατέρα π. Δημήτριο, τη σύζυγο του Πρεσβυτέρα Ιωάννα, τους κατά σάρκα γονείς και τα αδέλφια του, τους συμπροσευχομένους και άπαντες τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, τους καλλίφωνους ψάλτες και τους συγχωριανούς του που παραβρέθηκαν κοντά του, την σπουδαία αυτή στιγμή της ζωής του.
Να είναι προσεκτικός στην ιερατική του πορεία, να μην φοβηθεί το μικρό ποίμνιο και να μην απογοητευτεί όταν ο αρχικός ενθουσιασμός κατακάτσει, τόνισε στον νεοχειροτονηθέντα ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ευχόμενος στον π. Πέτρο, κάποια στιγμή μέσα από το πνευματικό του έργο, να μπορέσει να θερίσει τους ανάλογους καρπούς. 

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...