Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΝΑ ΨΟΦHΣΕΙ Η ΓΙΔΑ Η ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑ;

Για να μπείτε στο νόημα του παρόντος άρθρου καλό θα είναι να πληκτρολογήσετε συναφές άρθρο μου ΕΜΠΕΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΕ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ. Τώρα τι σχέση έχει η γίδα με την οδήγηση θα το πούμε ευθύς αμέσως. Αρχίζοντας με λογοπαίγνιο θα πω ότι η γίδα ενυπάρχει στη λέξη παγίδα. Υπενθυμίζω επιγραμματικά και το πασίγνωστο ανά το πανελλήνιο ανέκδοτο του μακαριστού Χριστόδουλου που εκφράζει προσευχετικά την επιθυμία του Έλληνα να ψοφίσει η γίδα του γείτονα.
Στα χωριά μας κακοχαρακτηρίζοντας κάποιον λέμε ότι μέσα του έχει κατσίκια. Ο Βάλτος και τα Άγραφα είναι γειτονικές περιοχές με πάρα πολλές ομοιότητες. Μια από τις πολλές είναι η αιγοτροφία ελευθέρας βοσκής.
Σήμερα θα εστιάσουμε στη γίδα παγίδα που ενώ αρχικά την ονόμασα σαρακατσάνα θα τη φωτογραφίσω και θα την αποκαλέσω Σεκαρετσιάνα γιατί είναι από το Σεκαρέτσι. Για όσους δεν γνωρίζουν Σεκαρέτσι είναι το Περδικάκι και η συμπάθειά μου για το χωριό αυτό είναι μεγάλη  για πολλούς λόγους, όμως σήμερα δεν θα χαϊδέψω αυτιά. Προτιμώ να είμαι σωστός από το να είμαι αρεστός. Όπως στο προαναφερόμενο άρθρο υπερασπίσθηκα το συμφέρον των κατοίκων  της κοιλάδας του Αχελώου για ανώδυνες διελεύσεις από Εμπεσό, τώρα παραπονούμαι για τους διαχρονικά ανευθυνουπεύθυνους  που όφειλαν να παραμερίσουν τη μιζέρια και τη μικροψυχία. Όφειλαν να εκμεταλευθούν το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ χωρίς υστερόβουλες και τοπικιστικές αντιλήψεις να επέτρεπαν την κατασκευή οδού που θα παρέκαμπτε το Περδικάκι. Θέλω εδώ να επισημάνω ότι ο τοπικισμός δεν αφορά μόνο το Περδικάκι αφορά νομίζω όλη την Ελληνική κοινωνία και φυσικά δεν εξαιρώ ούτε το χωριό μου. Το ωραίο εδώ συνάμα και ευχάριστο είναι ότι υπάρχει μελέτη για παράκαμψη του Περδικακίου και ουδείς νοιάζεται και ουδείς συγκινείται αν και πόσο δυσκολεύονται και ταλαιπωρούνται οι ταξιδιώτες.
Να ψοφήσουν λοιπόν οι όποιοι διερχόμενοι  Βρουβιανήσιοι, Αυλακιώτες κλπ Ασπροποτάμιοι και συνέλληνες ταξιδιώτες αρκεί το Περδικάκι να αισθάνεται ότι τα πολλά εντός χωριού κινούμενα αυτοκίνητα το κάνουν να φαντάζει με κωμόπολη. Την αυταπάτη και την ψευδαίσθηση αυτή την ενισχύουν η ηχορύπανση και η ευωδιαστική οσμή του καυσαερίου. Παρακαλώ τον καταξιωμένο και δραστήριο Δήμαρχο της Αμφιλοχίας να σκύψει στο πρόβλημα και να το πάρει στους ώμους του, όχι μόνο σε ότι αφορά  την παράκαμψη του Περδικακίου αλλά και την αποπεράτωση της παραλλαγής του δρόμου στον Εμπεσό. Θα επανέλθω κατόπιν πιθανής δυσπραγίας να ρωτήσω τον κ Δήμαρχο να μάθω πόσο δύσκολο είναι να εγκριθεί η τοποθέτηση 5-6 τσιμεντοσωλήνων στην κοίτη του ρέματος; Πόσο δύσκολο είναι να υπερισχύσει της συντήρησης η πρόοδος; Ας μη πετάμε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον και στην Περιφέρεια. Αν χρειασθεί να επιληφθεί η Περιφέρεια η παρέμβαση του κ Δημάρχου προς τούτο θα είναι ωφέλιμη ελπιδοφόρος και αποτελεσματική
Τέλος εύχομαι να μη ψοφήσει καμία γίδα και να αποβάλλουμε από την ψυχή μας τα κατσίκια του ιδιότυπου ρατσισμού που  ορίζουν τον τοπικισμό οριοθετώντας κοντόφθαλμα και μικρόψυχα τα κακώς εννοούμενα συμφέροντα στο κέντρο του κάθε χωριού μας. Επιτέλους ας ενδιαφερθούμε για μια γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής που θα συντελεσθεί με ταχείες και ακώλυτες προσβάσεις .

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...