Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΓΡΑΦΙΔΑ ΜΑΣ

Κάτι δεν πάει καλά τελευταία με ομάδα του κέντρου, που παρουσιάζει έντονα σημεία σύγχυσης ή κόπωσης. Η ομάδα που πήρε άνετα το περασμένο πρωτάθλημα, καθότι δεν κατέβηκε ο αντίπαλος και μηδενίστηκε, στην αρχή τα πήγαινε πολύ καλά παίζοντας μάλιστα και ωραίο ποδόσφαιρο. Παιχνίδι – παιχνίδι η ομάδα έδενε όλο και περισσότερο, παρότι το ρόστερ της αποτελείται από «παίχτες» που προέρχονται απ΄όλα τα σημεία του ορίζοντα, βόρειους, Νότιους, αριστερούς, δεξιούς κεντρικούς.
Δύσκολο να πετύχεις μια ομοιογένεια σε τέτοια περίπτωση, το γεγονός όμως ότι τα περισσότερα μέχρι τώρα παιχνίδια ήταν εύκολα και εντός έδρας,  διευκόλυνε την κατάσταση και την ομαλή πορεία της ομάδας, η οποία όμως δεν έδειξε σε κανένα παιχνίδι κάτι το ιδιαίτερο.
Στα τελευταία ματς και λίγο πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, η ομάδα δεν πατάει καλά με κενά στην αμυντική της διάταξη και αφλογιστία στα περισσότερα παιχνίδια. Ο «Σέντερ φορ», δείχνει κουρασμένος και η επαφή του με τα δίχτυα έχει χαθεί. Πρόβλημα έχει εντοπιστεί και στην δεξιά πλευρά, με την νέα «μεταγραφή» να παίζει μεν δυνατά αλλά να δημιουργεί σύγχυση στην γενικότερη εικόνα της ομάδας, καθότι πολλάκις εγκαταλείπει την δεξιά της πλευρά και μετακινείται προς το κέντρο και αριστερά μπαίνοντας σε άλλα χωράφια όπου και χάνεται διότι στο χώρο αυτό δεν τα καταφέρνει. Τελευταίως μάλιστα σε ένα εύκολο ματς, βρέθηκε και στην επίθεση, εκτοπίζοντας τον μόνιμο επιθετικό με αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει ισόπαλο. Το γεγονός αυτός έχει ενοχλήσει παρά πολλούς, οι οποίοι εξέφρασαν την δυσφρορία τους στον προπονητή. 
Έτσι μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρώτου γύρου του «πρωταθλήματος» αυτού, διαπιστώνεται ότι η ομάδα μπορεί να είναι μεν πρώτη, να δημιουργεί όμως έντονο προβληματισμό, από την γενικότερη εικόνα της. Περισσότερο ενοχλημένοι από την πορεία της ομάδας, δείχνουν 2-3 πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές με τον έναν εξ  αυτών να είναι έτοιμος, όπως λένε καλά διασταυρωμένες πηγές, να θέσει θέμα, που θα προκαλέσει αίσθηση η αν θέλετε γενναίο ταρακούνημα. Ήδη σε πολλά πηγαδάκια, μετά από προπονήσεις συζητείται το θέμα με αποτέλεσμα ο προβληματισμός να γίνεται ακόμη μεγαλύτερος και από περισσότερους παίχτες.  
Θα μου πεις ότι η ομάδα δεν στηρίζεται μόνο σε αυτούς τους 2-3 που φαίνονται χολωμένοι. Έτσι γιατί η ομάδα είναι σύνολο και ως καλό σύνολο, με συγκεκριμένες κινήσεις του κόουτς, το κλίμα μπορεί να αλλάξει και όλα να διορθωθούν, με η χωρίς αυτούς. Εδώ όμως θέλει προσοχή, γιατί είδαμε τι έπαθε ο Πεδουλάκης, που άφησε εκτός του Ραντούλιτσα. Έχασε το πρωτάθλημα, χωρίς να το καταλάβει. Αν στην περίπτωσή μας, μείνουν εκτός ο βασικός της δεξιάς πτέρυγας και 2-3 ακόμη, η ομάδα μπορεί να κοπεί στη μέση και όλα να έρθουν τούμπα.
Τι κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση; Αυτό που θα έκανε κάθε σοφός και δίκαιος κόουτς, που βάζει πάνω απ΄ όλα και όλους το συμφέρον της ομάδας. Πρώτη κίνηση η συζήτηση και η κουβέντα με όλους τους παίχτες και στη συνέχεια η κατ΄ ιδία κουβέντα, με τους χολωμένους για την προσέγγιση και επίλυση του προβλήματος. Δεύτερη κίνηση, η κατ΄ ιδίαν επίσης συζήτηση με τους προβληματικούς και οι αυστηρές συστάσεις σε αυτούς για να αλλάξουν τακτική.
Αν συμβούν όλα αυτά και μάλιστα πολύ σύντομα, η ομάδα μπορεί να πάρει και πάλι μπροστά επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις. Αν όχι, οι επόμενες καλοκαιρινές μέρες, να με θυμάστε, θα κυλήσουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα είναι πολύ θερμές....

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...