Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

H Υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Αγγελική Βαγενά στο Κ.Υ. Φραγκίστας

Το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου η υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Αγγελική Βαγενά.
Η κ. Βαγενά ευρισκόμενη
στο Κέντρο Υγείας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους ιατρούς, που έτυχε να εφημερεύουν, όπως  και με το νοσηλευτικό προσωπικό.
Στη συνέχεια η κ. Βαγενά συναντήθηκε εντός του Κ.Υ. με τον  Δήμαρχο Αγράφων κ. Μπαμπαλή, τους Αντιδημάρχους κ. Φεγγούλη και κ. Μάκκα, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τελώνη, τον Πρόεδρο της Δυτ. Φραγκίστας κ. Περούλα και την πρόεδρο του Κερασοχωρίου κ. Μαρούλη, καθώς και με τον φαρμακοποιό του χωριού κ. Χολή.

Στη συζήτηση που έγινε ο Δήμαρχος τόνισε για ακόμη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια υγεία στο δήμο Αγράφων, τα κενά που υπάρχουν στα αγροτικά ιατρεία, η έλλειψη νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, όπως επίσης και οι οδηγοί που δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι βάρδιες και τις μισές μέρες του μήνα το κέντρο υγείας να είναι κλειστό και ασθενοφόρο να μην υπάρχει όλες τις υπόλοιπες μέρες που είναι ανοιχτό. Ένα ακόμη πρόβλημα που έθεσε στην κ. Βαγενά ο Θοδωρής Μπαμαπλής είναι και το θέμα της καθαριότητας, αφού τέλος του μήνα σταματάνε οι μέχρι τώρα συμβάσεις.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος Υγείας κ. Φεγγούλη έθεσε στην υποδιοικήτρια το θέμα των οργανικών θέσεων ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι ενώ φαίνονται στο Κέντρο Υγείας εδώ και χρόνια έχουν αποσπαστεί σε άλλα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα στα κεντρικά σημεία λήψης αποφάσεων, είτε στο Υπουργείο, είτε στη Λάρισα, να βλέπουν μόνο τα έγγραφα και να μην συνειδητοποιούν τις ελλείψεις που υπάρχουν. «Η λύση σε αυτό το ζήτημα, όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν,  είναι ή να γυρίσουν οι εργαζόμενοι στις οργανικές τους θέσεις ή να τις πάρουν,  ώστε να φαίνονται κενές και να διεκδικηθούν νέες θέσεις», τόνισε μεταξύ άλλων στην κ. Βαγενά η Αντιδήμαρχος.
Η κ. Βαγενά άκουσε όλους με πολύ προσοχή και έδειξε προβληματισμένη καθότι δεν περίμενε να αντικρύσει αυτή την κατάσταση που επικρατεί και είπε χαρακτηριστικά «Ειλικρινά τώρα καταλαβαίνω τον κ. Παπανικολάου (σ.σ. Διευθυντής του Κέντρου Υγείας) που στέλνει καθημερινά έγγραφα γνωστοποιώντας μας τις ελλείψεις. Άλλο το χαρτί και άλλο η σκληρή πραγματικότητα».
Πριν φύγει δεσμεύτηκε πως η 5η ΥΠΕ θα βρίσκεται δίπλα στο Κέντρο Υγείας και θα κάνει τα πάντα για να στελεχωθεί όπως πρέπει, ενώ ενημέρωσε πως τέλος του μήνα υπογράφονται οι νέες συμβάσεις για τις καθαρίστριες και πως στα χέρια της έχει το ποσό για την κάλυψη γραφικής ύλης και άλλων ειδών, το οποίο θα παραδώσει η ίδια στον κ.Παπανικολάου.

Στη συνέχεια η κ. Βαγενά μετέβη στο Καρπενήσι και στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...