Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

H ΑΔΕΚΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου  2016 η 7η  συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Καρπενησίου. Από τον συνδυασμό της Α.Δ.Ε.Κ.Κ.  παραβρέθηκαν  οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι   Ι. Σταμάτης, Ι. Ίβρος, Π. Παπαδογούλας  και Ν. Τσώνης.
Πριν αρχίσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης  όπως πάντα σχολιάσθηκε από εμάς  ότι αφορά στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Αναφερθήκαμε στην πρωτοφανή και απαράδεκτη κατάσταση να  κλείσει η δημοτική αρχή την οδό Ζηνοπούλου που είναι ο κεντρικότερος δρόμος της πόλης  για επτά ημέρες.
   Επίσημα είχε ανακοινωθεί ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα γινόταν μόνο για δύο ημέρες προκειμένου να αποκατασταθούν φθορές στο οδόστρωμα.  Το χειρότερο είναι ότι αυτός ο δρόμος αναπλάσθηκε μόλις πριν ένα χρόνο και ήδη χρειάσθηκε σε μήκος κάπου  επτακοσίων μέτρων να γίνουν όπως μετρήσαμε σε  75 σημεία του οδοστρώματος   αποξηλώσεις και επανακατασκευή  υπόβασης  και κυβολίθων. Αυτό το  έργο  εκτός των αστοχιών και της ταλαιπωρίας που το χαρακτηρίζει, στο μέλλον θα επιβαρύνει  τους  συμπολίτες μας, από ότι φάνηκε, με ένα μεγάλο κόστος συνεχούς  συντήρησης.  Κάναμε γνωστό  ότι  φθορές   παρατηρούνται  και στο οδόστρωμα της οδού Εθνικής Αντίστασης  και στους ξύλινους πασσάλους, σε όλο το μήκος της υπολοίπου  ανάπλασης.
Για μία ακόμη φορά και επειδή διανύουμε  αντιπυρική περίοδο  ζητήσαμε  να εξαντληθεί  κάθε δυνατότητα για  να αποκτήσουν βατότητα όλοι οι χωμάτινοι δρόμοι που υπάρχουν στον δήμο μας   και που εκτός του στόχου   της προστασίας του περιβάλλοντος  εξυπηρετούν  για επαγγελματικούς και άλλους λόγους, κατοίκους και επισκέπτες . Για  τον λόγο αυτό   πρέπει να  υπάρξει εξασφάλιση των  απαραίτητων    χειριστών μηχανημάτων και εργατών ή να μισθωθούν ιδιωτικά μηχανήματα.
Αναφερθήκαμε στην εμφάνιση  φαινομένων  ανεξέλεγκτης  ρίψης σκουπιδιών  από αγνώστους  σε διάφορες θέσεις ακόμη και  πολύ κοντά στο Καρπενήσι και ζητήσαμε την ενεργοποίηση των αρμοδίων.
Ζητήσαμε να γίνουν ενέργειες  για  άμεση προμήθεια λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού επειδή  σε όλα τα χωριά και  στο Καρπενήσι  υπάρχουν ήδη  έντονα προβλήματα.
Όσον αφορά  προβλήματα  παιδιών με αναπηρία  για τα οποία έχουν  ήδη υπάρξει κάποιες δεσμεύσεις από τον  δήμο μας, ζητήσαμε ενημέρωση για το  στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες  δωρεάς του  ειδικού αυτοκινήτου, η δημιουργία του κέντρου διημέρευσης αυτών των παιδιών και προτείναμε επιπλέον  να διερευνηθεί  η δυνατότητα  δημιουργίας  κέντρου υποστηριζόμενης διαβίωσης  των παιδιών.
Τέλος αναφερθήκαμε  στη  ανάγκη συντήρησης  των υπαρχόντων παιδικών χαρών και  παρεμβάσεων  για την προσαρμογή αυτών   στην ισχύουσα νομοθεσία  καθώς και στο φαινόμενο της  ύπαρξης παροχών ρεύματος που κακώς  εξυπηρετούν  ιδιώτες.
Ακολούθησε η συζήτηση ενός θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης και 49 προγραμματισμένων  θεμάτων.
Το 2ο θέμα αφορούσε την σύνταξη πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής για  δέκα τέσσερις [14] κατοίκους  της Τοπικής Κοινότητας Μεσοκώμης  από οικόπεδα που κατέχουν  τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια  και σε κάποια  έχουν κτίσει νόμιμα  κατοικίες.  Τα εν λόγω οικόπεδα βρίσκονται στην  θέση Αγία Τριάδα της Μεσοκώμης . Αφού διαβάσθηκε η εισήγηση της υπηρεσίας και ακούσθηκαν οι απόψεις  παρευρισκόμενων  κατοίκων, ακολούθησε συζήτηση η οποία δικαίωσε την άποψή μας ως στοχευμένες , υπερβολικές  και εμπαθείς  τις  ενέργειες  του προέδρου της  κοινότητας και της δημοτικής αρχής  και για τους λόγους αυτούς μειοψηφήσαμε στην απόφαση σύνταξης του πρωτοκόλλου.
Στο 3ο θέμα που αφορούσε αναμόρφωση του προϋπολογισμού  δεν ψηφήσαμε κάποιες πιστώσεις που θεωρήσαμε  ότι προκαλούν άσκοπες  σπατάλες, κυρίως,  για  ικανοποίηση   πρόσκαιρα  της  εκλογικής  πελατείας .
Το 7ο θέμα αφορούσε αίτημα της Αιτωλικής Αναπτυξιακής  Α.Ε.ΟΤΑ  για την  συμμετοχή μας στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Διαφοροποιηθήκαμε από την εισήγηση στηρίζοντας την άποψη  υλοποίησης  του νέου Leader  στην Δ.Ε Δομνίστας  από την συγκεκριμένη εταιρία.
Το 20ο θέμα αφορούσε την επιχορήγηση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων  με το συνολικό  ποσό των 32.500 €. Διαχωρίσαμε την θέση μας  για πολλούς  και διάφορους λόγους. Ενδεικτικά :
-Ο δήμαρχος μας  συχνά επικαλείται την  οικονομική  στενότητα,  για τις όποιες παραλείψεις και αδυναμίες  επίλυσης πολλών  προβλημάτων. 
-Κάποιοι  από τους επιχορηγούμενους  συλλόγους  είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις.
- Δεν  αξιολογήθηκε και δεν λήφθηκε υπ όψιν  η όποια βαρύτητα και  προσφορά  κάποιων συλλόγων  στον πολιτισμό  και την ιστορία του τόπου μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πανευρυτανική  Ένωση,  τόσο δραστήρια και με τεράστια,  πολυετή προσφορά και παρουσία, βραβευμένη για το έργο της  από την Ακαδημία Αθηνών,  αν και ζήτησε επιχορήγηση για πολλοστή φορά  δεν  ικανοποιήθηκε το αίτημά της , ούτε κατ ελάχιστον. Συμπερασματικά, οι όποιες προτάσεις και παρατηρήσεις μας δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση.
Τα επόμενα τρία θέματα αφορούσαν επίσης  την συνδιοργάνωση και χρηματοδότηση  με το συνολικό ποσό των 4000 €   τριών αθλητικών εκδηλώσεων,   σχετικών  με ποδηλασία και αγώνες δρόμου. Και εδώ εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 30\05\2016
Γιάννης Σταμάτης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Καρπενησίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...