Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΜΠΟΤΣΑΡΕΙΑ 2016


Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμεροι εορτασμοί προς τιμήν του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη πομπή στο κέντρο της πόλης, κατευθυνόμενη από τη Ζηνοπούλου  προς την κεντρική πλατεία.

Μετά τις καταθέσεις στεφάνων των εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων και των επισήμων στο άγαλμα του Μάρκου Μπότσαρη, ακολούθησε η ομιλία της γραμματέας του πολιτιστικού συλλόγου Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Ο Μάρκος Μπότσαρης» και ο χαιρετισμός τουΣεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ευρυτανίας κ.κ.Γεωργίου. Η κεντρική ομιλία ήταν του κ. Γιώργου Αποστολάκου, διπλωματούχου ξεναγού, με θέμα τη ζωή του οπλαρχηγού Μάρκου Μπότσαρη. Μετά τις ανταλλαγές δώρων μεταξύ των φιλοξενούμενων και των οικοδεσποτών ακολούθησε ένα πλούσιο πρόγραμμα με κλέφτικα- ιστορικά τραγούδια: «Ταξίδι στο χρόνο από την Τουρκοκρατία  έως την απελευθέρωση» από την ορχήστρα:
-          Νίκος Βλαχόπουλος στο τραγούδι
-          Γιώργος Δαλιάνης στο κλαρίνο
-          Θωμάς Φρίντζος στο λάουτο
-          Νίκος Φρίντζος στα κρουστά
-          Γιώργος Γαβρίλης στο βιολί.
Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση τιμής καθώς περιελάμβανε και την αναπαράσταση της μάχης του Κεφαλοβρύσου. Η παρέλαση της Κυριακής ήταν ακόμα πιο πλούσια σε συμμετοχές πολιτιστικών συλλόγων και φιλαρμονικών. Ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ.Σουλιώτη. Στην αφήγηση του δρώμενου ήταν ο κ. Βασίλης Τσικάρας, συγγραφέας και σκηνοθέτης της κινηματογραφικής ταινίας «Έξοδος 1826», που θα προβληθεί το χειμώνα στους κινηματογράφους και η κα Έλενα Σιαξαμπάνη, που ήταν υπεύθυνη για τον γενικό συντονισμό, την επιμέλεια των κειμένων και τη σκηνοθεσία της μάχης. Μετά την αναπαράσταση της μάχης ακούστηκε το μοιρολόι από τον κ. Νίκο Βλαχόπουλο και την ορχήστρα του:
-          Γιώργος Δαλιάνης στο κλαρίνο
-          Τάσος Ηλιόπουλος στο λάουτο
-          Γιώργος Γαβρίλης στο βιολί
-          Μιχαήλ Κώτσιεβ στο ακορντεόν.
Ενώ την παιδούλα στο μνήμα του Μάρκου Μπότσαρη έκανε η μικρή Βασιλική Οικονόμου, η οποία συμβόλιζε την κόρη της Ελλάδας που πενθεί τον χαμό του οπλαρχηγού ήρωα.
Στην αναπαράσταση της μάχης συμμετείχαν μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Νικολάου «Η Αναγέννηση», του συλλόγου φίλων ιστορίας και αναπαράστασης αυτής, του ομίλου φίλων ιστορικής φορεσιάς και οπλισμού «Ο ΛΙάρος», του σκοπευτικού ομίλου παραδοσιακών όπλων Πάτρας και πολλοί εθελοντές δημότες.
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στις διήμερες εκδηλώσεις ήταν οι:
-          Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου
-          Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγίας»
-          Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου « Η Αναγέννηση»
-          Πολιτιστικός Σύλλογος «Μάρκος Μπότσαρης»
-          Πολιτιστικός Σύλλογος Άμπλιανης «Ο Στέγκος»
-          Σύνδεσμος Ευρυτάνων Ν. Φθιώτιδας
-          Όμιλος φίλων ιστορικής φορεσιάς και οπλισμού «Ο Λιάρος»
-          Σκοπευτικός Όμιλος παραδοσιακών όπλων Πάτρας
-          Σύλλογος φίλων ιστορίας και αναπαράστασης αυτής
-          Σύλλογος Πανηγυριστών “Ο ΆηΣυμιός»
-          Σύλλογος «Ελληνομνήμονες» Καλαμάτας
-          Προοδευτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γαυρολίμνης «Παναγία Παναξιώτισσα»
-          Εξωραϊστικός Σύλλογος Δρυάλου «Ο Κοντόσταυλος» Μάνης
-          Πολιτιστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας Καλαμάτας
-          Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»

Και οιΦιλαρμονικές:
-           Φιλαρμονική Δήμου Καρπενησίου
-          Φιλαρμονική Δήμου Αγρινίου:
-           Φιλαρμονική Δήμου Τυρνάβου:
-          Φιλαρμονική Δήμου Άμφισσας.


Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στη διοργάνωση καθώς επίσης και την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, όλα τα πολιτιστικά σωματεία της περιοχής μας αλλά και τα φιλοξενούμενα, τους αθλητικούς συλλόγους του δήμου μας, τις φιλαρμονικές, τη αγωνιστική λέσχη Καρπενησίου, την αστυνομική διεύθυνση Καρπενησίου, το ΕΚΑΒ, το εργατικό προσωπικό του Δήμου μας, την Ευγενία Γερονίκου για την προσφορά της στην μεταμφίεση του Μπότσαρη, το κατάστημα Saloonγια το άλογο που συμμετείχε στο δρώμενο και τα μέσα ενημέρωσης για την προβολή και στήριξή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...