Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Δημήτρης Μαντέκας ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: «Ανατολική πρόσβαση ή….Γεφύρι της Άρτας»

Για το στέριωμα του γεφυριού της  Άρτας , κατά το μύθο, θυσιάστηκε η γυναίκα του πρωτομάστορα για την ανατολική πρόσβαση προφανώς  και δεν θα χρειαστεί ανθρώπινη θυσία.
Αν και παρακολουθώντας τις δηλώσεις διαχρονικά των διαφόρων παραγόντων του νομού μας σου δημιουργούσαν την εντύπωση ότι ανάλωσαν σχεδόν όλη τους τη ζωή και την πολιτική τους καριέρα  στο βωμό του πράγματι σημαντικού έργου. Όλα αυτά βέβαια προς τέρψιν των ψηφοφόρων και για πολιτικά  ιδιοτελείς σκοπούς.

Δεκαετίες υπόσχονταν εναλλάξ κατά τις προεκλογικές περιόδους  πολιτευτές, βουλευτές δήμαρχοι, περιφερειάρχες  και λοιποί παράγοντες ότι επί της θητείας τους  το έργο αυτό θα λάμβανε σάρκα και οστά. Ύστερα  το ξεχνούσαν ή  μετέφεραν  την ευθύνη σε άλλους για τη μη υλοποίηση επικαλούμενοι διάφορα εμπόδια που θύμιζαν  τους στοίχους του Βάρναλη «Φταίει το κακό το ριζικό μας…………».
Το ιστορικό του είναι γνωστό σε όλους καθώς  η αξία του  και η σημασία του.   Όμως εκτιμούμε ότι πρέπει να καταγραφεί το τελευταίο προ δύο περίπου ετών  επεισόδιο  της  πολύχρονης σειράς όπου, περιφερειάρχης, δήμαρχος ,πρώην βουλευτές και πολιτευτές «δήλωναν έκπληκτοι ανακαλύπτοντας ότι δεν υπάρχουν μελέτες».
Αυτό που χρειάζεται είναι λίγη πολιτική γενναιότητα να αποδεχθούν δημόσια ο καθένας τις ευθύνες τους και να αναγνωρίσουν το πρώτο σημαντικό βήμα που γίνεται για την προώθηση  του σημαντικότερου ίσως  έργου για το νομό από την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να αποδόσουν   « τα του καίσαρος τω καίσαρι» και όχι να ιδιοποιούνται πράξεις και έργα  που δεν τους ανήκουν και  όποτε είναι βολικό να  μεταφέρουν    ευθύνες  σε άλλους.
             Τα επεισόδια της  σειράς αυτής δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστούν. Η πολιτική βούληση του υπουργείου έχει εκφραστεί  έμπρακτα χορηγώντας τα αναγκαία κονδύλια  και αναθέτοντας στην περιφέρεια με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα   την υλοποίηση της  μελέτης.  Ας φροντίσει, αντί άλλων, τάχιστα ο περιφερειάρχης  για την ολοκλήρωσή της χωρίς σκοπιμότητες και καθυστερήσεις. Δεν  θα χρειαστεί έτσι  να κρεμαστεί από τον πλάτανο, που κανένας δεν το επιθυμεί,  όπως είχε δηλώσει.
Η εκτίμησή μας είναι ότι γίνεται ένα πρώτο  σημαντικό βήμα.  Με δεδομένη τη  βούληση της κυβέρνησης  για υλοποίηση του όλου έργου ας συμβάλλει ο κάθε εμπλεκόμενος δημιουργικά.
Δημήτρης Μαντέκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...