Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΕΣ ΣΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΕΣ 
ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ 
ΣΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ Ε.Β. 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

"Προσπαθώ πραγματικά να καταλάβω για ποιο λόγο το ιστολόγιό σας στάζει (επιλεκτικά) χολή, στον απόηχο μιας άκρως επιτυχημένης εκδήλωσης προκειμένου να υποβαθμίσει ένα Πανευρυτανικό Αντάμωμα το οποίο ξαναζωντάνεψε την ελπίδα για καλύτερες ημέρες στην Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων.

Η αναφερόμενη ως "μικρή προσέλευση", έχει να κάνει μήπως με τον αυθαίρετο αριθμό 300 που αναφέρεται ή μήπως με τον επίσημο αριθμό διάθεσης 570 μερίδων φαγητού από τους υπεύθυνους εστίασης; (Αλλά και 300 να ήταν τα παρόντα άτομα, ποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ως αποτυχία με τις παρούσες δυσμενείς οικονομικές, και όχι μόνο, συγκυρίες;).  Μήπως ο συντάκτης του κειμένου θα μπορούσε να αναφέρει πόσα άτομα τίμησαν με την παρουσία τους τα δύο προηγούμενα Ανταμώματα;
Μήπως θα ήταν σωστό ο ίδιος συντάκτης (με τον οποίο γνωριζόμαστε πολύ καλά), να αναφέρει ότι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σε Πανευρυτανικό Αντάμωμα λειτούργησαν και ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, όπως το Φωτογραφικά Αφιέρωμα και η Εκθεση Λαογραφικών Στοιχείων;
Επισημαίνεται ότι, στις παράλληλες εκδηλώσεις, ήταν παρών και ο συντάκτης του κειμένου. Εκεί μάλιστα εξέφρασε μόνο επαινετικούς λόγους (παρουσία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας).  Για ποιο λόγο το αποσιωπά από την επιχειρούμενη «αντικειμενική» ενημέρωση;
Μήπως, ενώ το εγνώριζε ο συντάκτης, θα έπρεπε να επισημάνει ότι για την πραγματοποίηση του Ανταμώματος και των παράλληλων εκδηλώσεων εργάστηκαν δυστυχώς πολύ λίγα άτομα, δίνοντας κυριολεκτικά την ψυχή τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα; (Η αλήθεια είναι ότι και ορισμένοι άλλοι  θα ήθελαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα να το πράξουν, λόγω ανυπέρβλητων δυσκολιών τους).
Όσον αφορά για το ποιοι από πλευράς Ομοσπονδίας βρέθηκαν στο βήμα, έχω να επισημάνω ότι στο βήμα είχαν τη δυνατότητα να εμφανιστούν ΜΟΝΟ όσοι (ελάχιστοι δυστυχώς) εργάστηκαν για την επιτυχή έκβαση της Εκδήλωσης. Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών ζήτησαν οικειοθελώς να μην εμφανιστούν και συνεπώς μόνο τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου έλαβαν το λόγο.
Σχολιάζει ο συντάκτης, ότι προκάλεσε αρνητική εντύπωση η απουσία του προέδρου της ΟΕΣ από τη Θεία Λειτουργία. Αλλά ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ο συντάκτης, ότι ο πρόεδρος αδυνατούσε να είναι παρών, αφού (όπως εξήγησε ΚΑΙ από μικροφώνου), εργαζόταν στο χώρο του Ανταμώματος όλο το βράδυ (από το προηγούμενο απόγευμα), και αφού τελείωσε (στις 7:45 το πρωί) έπρεπε να φύγει για το Καρπενήσι, προκειμένου να γυρίσει ξανά μετά την παρέλευση δύο μόλις ωρών.
Γιατί άραγε αποσιωπάται η αλήθεια;;
Όσον αφορά στην παρουσία του Χορευτικού Τμήματος του συνδέσμου Ευρυτάνων Φθιώτιδας, η παρουσία του στα Ευρυτανικά Ανταμώματα, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την Ομοσπονδία, έχει τις ρίζες της από το ξεκίνημα του θεσμού. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον θεσμό και δεν θα μπορούσε τώρα να διαφοροποιηθεί.

Με συμπατριωτικούς χαιρετισμούς
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων
Χρήστος Αρβανίτης

Υ.Γ. 1: Ευελπιστώ ότι ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας θα αναρτήσει το απαντητικό αυτό κείμενο ΑΥΤΟΥΣΙΟ, προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως έχει χρέος να πράξει εφόσον κοινός σκοπός είναι η αντικειμενική και αμφίπλευρη ενημέρωση των Ευρυτάνων.
Σε κάθε περίπτωση εφόσον κριθεί αναγκαίο, υπάρχει όλη η διάθεση διαλόγου, ούτως ώστε να συγκεραστούν τα διεστώτα και να καταλήξουμε πορευόμενοι στο δρόμο της κοινής λογικής.

Υ.Γ. 2: Φυσικά, έγιναν και λάθη κατά την πραγματοποίηση του Πανευρυτανικού Ανταμώματος. Μόνο όσοι δεν εργάζονται είναι αλάθητοι. Σε αυτά τα λάθη πρόκειται να γίνει εξονυχιστική προσέγγιση και αυτοκριτική, όχι μόνο για να μην επαναληφθούν, αλλά να αποτελέσουν οδηγό προς αποφυγή στο μέλλον.


ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Αγαπητέ Πρόεδρε, η αναφορά μας στα 300 περίπου άτομα στο 28ο Αντάμωμα της ΟΕΣ, στον Τριπόταμο είναι μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται παρότι η μικρή κατ΄ εμας αυτή προσέλευση των Ευρυτάνων, σε ένα τέτοιο κάλεσμα, δικαιολογείτε στις μέρες μας. Όμως «για άκρως επιτυχημένη εκδήλωση» δεν θα συμφωνήσουμε…
Όσον αφορά τις 570 «μερίδες» φαγητού που «διατέθηκαν» και που; δεν το σχολιάζουμε… για να μην γίνουμε περισσότερο ενοχλητικοί… Εμείς άλλα στοιχεία έχουμε από την … διάθεση των ψητών και της κάβας…

Βεβαίως και ήταν πολύ θετικό που λειτούργησαν οι εκθέσεις φωτογραφίας του Κώστα Μπουμπουρή και των ειδών λαογραφίας και μακάρι να συνεχιστούν και σε άλλα επίπεδα. Έγινε η αναφορά που έπρεπε καθότι και σε άλλα Ανταμώματα είχαν γίνει κατά καιρούς διάφορες εκδηλώσεις (ΒΙΒΛΙΑ – ΝΕΟΛΑΙΑ)

Λέτε κ. Πρόεδρε ότι εργάστηκαν μόνο «λίγα» άτομα για την συγκεκριμένη εκδήλωση; Για απαντήστε μας όμως γιατί δεν συμμετείχαν σε αυτό το ΑΝΤΑΜΩΜΑ, και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.; Συμβαίνει κάτι στην ΟΕΣ που δεν το γνωρίζουν οι Ευρυτάνες; Έχετε κάποιο πρόβλημα; Σε ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΜΩΜΑ μέχρι τώρα δεν βγήκε αυτή η εικόνα … του μοναχικού Προέδρου. Πάντα ήταν ο Πρόεδρος και πέριξ αυτού τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. Μπορούμε να αναρτήσουμε τουλάχιστον 15 φωτογραφίες από τέτοιες παρουσίες. Μεγάλο όμως το ερώτημα και υποχρέωσή σας η απάντηση στα Δ.Σ. των Ευρυτανικών Συλλόγων (95) και φυσικά στους Ευρυτάνες.
Πάντως η αναφορά σας ότι «στο βήμα είχαν τη δυνατότητα να εμφανιστούν ΜΟΝΟ όσοι (ελάχιστοι δυστυχώς) εργάστηκαν για την επιτυχή έκβαση της Εκδήλωσης", αυτό φανερώνει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο. Ποιος αποφάσισε τέτοιου είδους αποκλεισμούς;

Για την απουσία του Δ.Σ. από την αρτοκλασία, μίλησε ο Επίσκοπος, εμείς περισσεύουμε…
Πολλά μπράβο στο χορευτικό των Ευρυτάνων Φθιώτιδας που εντυπωσίασε λαμβάνοντας δίκαια το χειροκρότημα όλων, όπως και ο κ. Τσούρης που έκανε κατάθεση ψυχής στην απαγγελία του Ποιήματος. Εμείς κ. Πρόεδρε δεν είπαμε το παραμικρό αρνητικό για το χορευτικό αλλά διερωτηθήκαμε γιατί δεν ζητήθηκε από την ΟΕΣ, να συμμετάσχει στο ΑΝΤΑΜΩΜΑ το ΜΟΝΑΔΙΚΟ χορευτικό Τμήμα που υπάρχει στον Δήμο Αγράφων. Όταν κάνεις ΑΝΤΑΜΩΜΑ στα Αγραφιώτικα λημέρια, είναι καλό να έχεις και το ντόπιο χορευτικό που και φέτος συμμετείχε, ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, σε πολύ σημαντικές εκδηλώσεις στον Δήμο, εκτός από το Αντάμωμα, γιατί άραγε;

Βεβαίως και θα δημοσιεύσουμε την αναφορά σας κ. Πρόεδρε, όπως και την δική μας θέση επ΄ αυτής, γιατί έτσι πρέπει, συμφωνώντας στο 2 Υ.Γ. «ότι έγιναν και λάθη» και πως όσοι δεν εργάζονται δεν λανθάνουν. Δώσατε προσωπικό αγώνα για το 28ο Αντάμωμα και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια, που την γνωρίζει όλος ο κόσμος. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την απουσία του Δ.Σ. από το κορυφαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός. Η εικόνα της απουσίας του Δ.Σ. ενόχλησε και σχολιάστηκε πολλαπλώς. Δεν μπορεί να μην πήρατε κάποιο μήνυμα.

Ωστόσο και κλείνοντας ΟΡΙΣΤΙΚΑ με αυτό το θέμα κ. Πρόεδρε, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ – κείμενο για το Αντάμωμα που δημοσιεύτηκε προ 2 ημερών, στο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΒΗΜΑ, δεν έχει ένα συντάκτη, αλλά πολλούς, τους οποίους και πολύ σύντομα θα γνωρίσετε καθότι η εν λόγω ηλεκτρονική σελίδα, συν τω χρόνω θα εμφανιστεί και σε 32σέλιδη έντυπη έκδοση με πρόσωπα και ταυτότητα. Μην αδικείς λοιπόν πρόσωπα που τάχα «γνωρίζεις καλά και που σε συνεχάρησαν για το Αντάμωμα».  Από μας και ειδικά από τους 2 εκπροσώπους της συντακτικής ομάδας μας, που ήταν παρόντες στο Αντάμωμα, δεν μοιράστηκαν μπράβο, αλλά γράφτηκε χωρίς καμιά χολή, ένα ρεπορτάζ από τα συμβαίνοντα στον ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ. Τίποτε παραπάνω.

Δεν στοχεύουμε να μειώσουμε καμία ΟΕΣ και κανένα Πρόεδρο και πόσο μάλιστα εσάς που έχετε δώσει πολλά σε αυτό τον τόπο. Όμως αφήστε μας να κάνουμε αναφορά και αν θέλετε και κριτική, ποτέ όμως κακοπροαίρετη, προκειμένου να συνεισφέρουμε με τον δικό μας τρόπο και όπως πολύ καλώς εσείς ο ίδιος αναφέρετε παραπάνω, να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε στην «εξονυχιστική προσέγγιση και αυτοκριτική, (των όποιων λαθών σας) όχι μόνο για να μην επαναληφθούν, αλλά να αποτελέσουν οδηγό προς αποφυγή στο μέλλον»

Τούτο το πάρε δώσε σταματάει εδώ γιατί η όποια συνέχεια θα αποβεί βλαβερή. Πρόεδρε καλή συνέχεια στην ΟΕΣ που όλοι οι Ευρυτάνες την θέλουμε γεμάτη υγεία και δημιουργία.

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Ε.Β.



1 σχόλιο:

  1. Χρήστος Αρβανίτης22 Αυγούστου 2016 στις 1:32 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...