Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Τον καθιερωμένο Αγιασμό επί τη ενάρξει των μαθημάτων της νέας Σχολικής χρονιάς, τέλεσε χθες το απόγευμα, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητρoπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, παρουσία του καλλιτεχνικού Δ/ντη της Σχολής π. Λάμπρου Ανδρεάκη, του εφημερίου της Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων, π. Γεωργίου Χρυσαφργεώργου, όπου στεγάζεται εδώ και δώδεκα χρόνια η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, αλλά και η Σχολή Παραδοσιακών Οργάνων με την επωνυμία «Μάρκος Μπότσαρης». 




Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν ακόμη, καθηγητές της Σχολής, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Καρπενησίων και Αγραίων, κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, μαθητές, γονείς και η Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος κ. Κατερίνα Καλαντζή. 
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, μετά τον αγιασμό, αναφέρθηκε στην διαχρονικήν αξία της Βυζαντινής Μουσικής τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η βυζαντινή μουσική, τα τραγούδια του Θεού σύμφωνα με τον Παπαδιαμάντη, συμβάλει καθοριστικά στην καλλιέργεια του χαρακτήρα των παιδιών» και για το λόγο αυτό τόνισε ο επιχώριος Επίσκοπος, «θα πρέπει να α ανταποκρίνεσθε σε αυτές προσκλήσεις της εκκλησίας μας, οι οποίες απαιτούν θυσίες και πολύ αγώνα» Ακόμη ο κ. Γεώργιος, εξήρε το έργο που επιτελούν στην Τοπική μας Εκκλησία, ο καλλιτεχνικός Δ/ντης π. Λάμπρος Ανδρεάκης, ο εφημέριος και το Εκκλ. Συμβούλιο και οι δάσκαλοι της Σχολής, ευχόμενος σε όλους μια ευλογημένη και δημιουργική εκπαιδευτική χρονιά.
Στην δωδεκάχρονη προσφορά της Σχολής στην τοπική κοινωνία και στο σπουδαίο έργο που επιτελεί, αναφέρθηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της, Αιδεσιμολογιώτατος π. Λάμπρος Ανδρεάκης,
Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων, π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην λειτουργία και της Σχολής Παραδοσιακών Οργάνων, που φέρει την επωνυμία «Μάρκος Μπότσαρης» και στα πρόσωπα που συγκροτούν το Δ.Σ. του Συλλόγου αυτού.
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής λειτουργεί για 12η χρονιά προσφέροντας εκτός από υψηλής ποιότητος μουσική παιδεία την ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση. Αρκετοί από τους 70 περίπου μαθητές της υπηρετούν ήδη στα αναλόγια, στην Ευρυτανία και αλλαχού, ενώ η παρακολούθηση των μαθημάτων στη Σχολή αυτή είναι δωρεάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν υπάρξει ενδιαφέρον, παράρτημα της Σχολής θα λειτουργήσει και στο Δήμο Αγράφων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...