Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Αίτημα για σίτιση των καθηγητών που υπηρετούν στα Γυμνάσια και Λύκεια των σχολείων Γρανίτσας και Ραπτοπούλου. Ναι μεν αλλά...

Αίτημα για σίτιση των καθηγητών που υπηρετούν στα Γυμνάσια και Λύκεια των σχολείων Γρανίτσας και Ραπτοπούλου ,στο Οικοτροφείο Γρανίτσας θέτει προς το Δήμο Αγράφων η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας. Δεν θα σταθούμε αν το εν λόγω αίτημα έχει λογική. Διερωτώμεθα όμως, γιατί δεν ζητήθηκε σίτιση των εκπαιδευτικών όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Αγράφων, μιας και η αναφερόμενη κρίση, πλήττει όλους τους καθηγητές που υπηρετούν στην Δυτ. Ευρυτανία και όχι αυτούς των ανωτέρω Σχολείων. Και κάτι ακόμη που δεν ισχύει, με βάση τα λεγόμενα της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας. Που είδατε κύριοι την αδυναμία παροχής τέτοιου είδους υπηρεσιών (σίτισης) από τους τοπικούς επαγγελματίες, σε Γρανίτσα και Ραπτόπουλο;
Αναλυτικά η επιστολή της ΕΛΜΕ:

Θέμα: « Σίτιση εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπ/σης των σχολείων Γρανίτσας και Ραπτοπούλου στο Οικοτροφείο Γρανίτσας »
Αξιότιμοι κύριοι
Είναι γνωστό σε όλους ότι διανύουμε μια έντονη περίοδο οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει βαθύτατα την ελληνική κοινωνία επιφέροντας δραματικές συνέπειες στα νοικοκυριά αλλά και στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η δραματικές μισθολογικές περικοπές που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής κρίσης, καθιστούν δύσκολη την επιβίωση όλων όσων προσπαθούμε να ζήσουμε με το μισθό μας αξιοπρεπώς.
Ιδιαίτερα πλήττονται οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να δουλεύουν μακριά από τα σπίτια τους και έχουν διπλό λειτουργικό κόστος ( ενοίκια, έξοδα μετακίνησης, διατροφή κτλ).
Με φόντο την παραπάνω πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί Δ/θμιας Εκπ/σης που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σχολεία της Γρανίτσας και του Ραπτοπούλου, αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα σίτισης δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης την οποία περιγράψαμε, αλλά  και της αδυναμίας παροχής τέτοιου είδους υπηρεσιών από τους τοπικούς επαγγελματίες.
Στα πλαίσια λοιπόν των συνθηκών αυτών και με δεδομένη την ευαισθησία του Δήμου Αγράφων όπως αυτή έχει επιδειχθεί και στο παρελθόν ( για το ίδιο θέμα) σας ζητάμε να επιτρέψετε την σίτιση των συναδέλφων εκπαιδευτικών στο οικοτροφείο της Γρανίτσας, έναντι ενός συμβολικού αντιτίμου.
Η θετική ανταπόκριση από μεριάς σας στο αίτημα των συναδέλφων που διαμένουν εκεί και το οποίο προσυπογράφει και η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, θα είναι μια έμπρακτη υποστήριξη από εσάς στους εκπαιδευτικούς, που με ευαισθησία και αυταπάρνηση δίνουν την μάχη για να προσφέρουν το μορφωτικό αγαθό στα παιδιά του Δήμου σας.
Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την θετική, θέλουμε να πιστεύουμε, έκβαση του αιτήματός μας και περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

               

Ο Πρόεδρος                                                               Η  Γ. Γραμματέας 
Μαστροκώστας Κώστας                                              Πολλάκη Φανή                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...