Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου στους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων

 Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, έκανε περιοδεία στο νομό Ευρυτανίας, όπου διαπιστώθηκε το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη συνεταιριστικών σχημάτων, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα δραστηριοποιούνται στο πεδίο της κοινωνικής οικονομίας, στους τομείς του ορεινού τουρισμού, της παραγωγής και μεταποίησης τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων μοναδικής ποιότητας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της (27-28 Ιανουαρίου), σε χωριά του νομού, η κ. Αντωνοπούλου ενημέρωσε εκπροσώπους τοπικών φορέων και κατοίκους της περιοχής για το νέο θεσμικό πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας, που διαμορφώθηκε μετά την ψήφιση του Ν. 4430/2016, καθώς και για τις δράσεις που προωθεί η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Οικονομίας του υπουργείου Εργασίας για την υποστήριξη συνεταιριστικών σχημάτων.
Η κ. Αντωνοπούλου, κατά την ομιλία της στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, ενημέρωσε λεπτομερώς για τα προγράμματα απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο και τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ευρυτανία, ιδίως στους κλάδους τουρισμού και εστίασης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η κ. Αντωνοπούλου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καρπενησίου, Νίκο Σουλιώτη και τον δήμαρχο Αγράφων, Θεόδωρο Μπαμπαλή, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό, με τους οποίους είχε μία ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση και συνεργασία, γύρω από τις ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες και προοπτικές που έχει η περιοχή για ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Στη συνάντηση που είχε η κ. Αντωνοπούλου με τον αντιπεριφερειάρχη, συζητήθηκαν οι δυνατότητες καταγραφής των αναγκών της αγοράς εργασίας σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας και η προώθηση στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρυτανία, μέσα από τα προγράμματα απασχόλησης και την ανάπτυξη σχημάτων της κοινωνικής οικονομίας.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, η Αν. Υπουργός Εργασίας κα Ράνια Αντωνοπούλου επισκέφθηκε το Δήμο Αγράφων. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή να ενημερώσει λεπτομερώς την αρμόδια Υπουργό για τις ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής των Αγράφων, τόσο γενικά όσο και ειδικά στον τομέα της Εργασίας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
    Ο Δήμαρχος Αγράφων είχε μία εποικοδομητική συζήτηση μίας ώρας στο Γραφείο Δημάρχου στο Κερασοχώρι με την Αν. Υπουργό, η οποία συνοδευόταν από συνεργάτες της, παρουσία Δημοτικών Συμβούλων και δημοτών. Ο κ. Μπαμπαλής αφού ευχαρίστησε την Υπουργό για την παρουσία της, της εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Αγράφων, ενώ η κα Αντωνοπούλου έκανε μία εκτενή ενημέρωση σχετικά με το Πιλοτικό Πρόγραμμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους που έχει ως στόχο την κατάρτιση των  οφελούμενων, καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια του Υπουργείου Εργασίας που θα έχουν ως έμμεσο στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας.
     Η επίσκεψη της κας Αντωνοπούλου συνεχίστηκε στη Δυτ. Φραγκίστα όπου παρουσία του Δημάρχου Αγράφων και συνεργατών του, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει πολίτες σχετικά με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, αλλά και να απαντήσει στα ερωτήματα τους.
     Η επίσκεψη της Αν. Υπουργού ολοκληρώθηκε με την ίδια να συνοδεύεται από τον Δήμαρχο Αγράφων και συνεργάτες τους στη Λίμνη Κρεμαστών, καθώς η κα Αντωνοπούλου θέλησε να δει ιδίοις όμμασι τον «κοιμώμενο γίγαντα και αναπτυξιακό πυλώνα του Δήμου Αγράφων» όπως χαρακτήρισε τη λίμνη ο Δήμαρχος Αγράφων κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...