Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ















Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος, το Σωτήριο 
έτος 2017, τα Θεοφάνια σε όλη την Ευρυτανία.

Το Σταυρό, βούτηξε και έπιασε, μέσα στα παγωμένα νερά της λίμνης Κρεμαστών, μια τολμηρή Αγραφιώτισσα, η 16χρονη, Δήμητρα Τόλη, καταχειροκροτούμενη από τον κόσμο που ήταν πάνω στη Γέφυρα.









Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 
Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια και ο αγιασμός των υδάτων στο Καρπενήσι. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ακολούθησε η καθιερωμένη Τελετή του Αγιασμού στο κολυμβητήριο της πόλης, παρουσία του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου, του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, του Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη, του Αντιπεριφερειάρχη Άρη Τασιού και άλλων εκπροσώπων και αρχών του τόπου, όπως και αρκετών Ευρυτάνων. Την ανάγκη της Θείας φώτισης για όλους, διοικούντες και μη, τόνισαν τόσο ο Μητροπολίτης όσο και ο Περιφερειάρχης, ο οποίος μάλιστα, δεν άφησε ασχολίαστες και τις «προβλέψεις» των μετεωρολόγων, που βρέθηκαν εκτός … προβλέψεων…

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και εφέτος η μέρα των Θεοφανείων και στη Γέφυρα Επισκοπής, μια γέφυρα που ενώνει τους Δήμους Αγρινίου – Αγράφων, τους Νομούς Αιτ/νιας - Ευρυτανίας και τις Περιφέρειες Στερεάς και Δυτ. Ελλάδας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον παρακείμενο Ιερό Ναό της Παναγίας Επισκοπής αλλά και σε όλα τα παραλίμνια χωριά, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Αγραίων και Αγίου Βλασίου, συνοδεία και άλλων κληρικών τέλεσαν στο μέσον της Γέφυρας την καθιερωμένη τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, ρίπτοντας τον Τίμιο Σταυρό στη Λίμνη Κρεμαστών.  
Το Σταυρό, βούτηξε και έπιασε, μέσα στα παγωμένα νερά της λίμνης, μια τολμηρή Αγραφιώτισσα, η 16χρονη, Δήμητρα Τόλη, καταχειροκροτούμενη από τον κόσμο που ήταν πάνω στη Γέφυρα.
Στη συνέχεια οι ιερείς ευλόγησαν τις βασιλόπιτες που προσφέρθηκαν για τους παρευρισκόμενους από τους Δήμους Αγράφων και Αγρινίου. 
Στον χαιρετισμό τους, τόσο ο Δήμαρχος Αγράφων, όσο ο Περιφερειακός Σύμβουλος και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, πέραν των ευχών τους για θεία φώτιση, αναφέρθηκαν στην επιβεβλημένη ανάγκη αξιοποίησης της λίμνης Κρεμαστών, που μπορεί υπό προϋποθέσεις και με στρατηγικό σχεδιασμό να μετατραπεί σε πυλώνα ανάπτυξης για τους δυο Δήμους αλλά και για την περιοχή γενικότερα. 
Στην Τελετή, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Θ. Γρίβας, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων, Βάσω Φεγγούλη και Απόστολος Μάκκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγράφων, κ.κ. Θύμιος Κολοκύθας, Λεωνίδας Τελώνης και Γιώργος Κίτσιος, και οι Πρόεδροι των Τ.Σ. Ψηλοβράχου, Νίκος Τσούλος, Επισκοπής, Βαγγέλης Φεγγούλης, Μαραθιά Βασίλης Τσέλος, Αγαλιανού Ηλίας Τσερπέλης και Χαράστης Γιάννης Κουκουνιάς.  
Να ευχηθούμε ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΟ 2017 και σε όλους ΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...