Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΠΡΙΝ 28 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ - Γράφει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος Καθηγητής ΑΠΘ

Κατά το 1991-93 στην τότε κραταιά ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ  ΑΕ γινόταν προσπάθειες  για ανάπτυξη του Νομού Ευρυτανίας. Ανάμεσα  σε αυτές ήταν και η παρακάτω που δίνεται σε φωτοτυπία και έγινε από τον τότε αντιπρόεδρο της Ευρυτανία  Α.Ε ,ομότιμο σήμερα καθηγητή  Αθανάσιο  Γιαννακόπουλο. Η πρόταση αφορούσε στην ουσία στην πραγματοποίηση  του Προγράμματος του αειμνήστου Π.Μπακογιάννη.
Στο Πρόγραμμα  αυτό πήραν μέρος εκτός από τον υπογραφόμενο και ο καθηγητής Θέμης Ξανθόπουλος, ο  οποίος   και συντόνιζε  τους συμμετέχοντες. Από το προσωπικό μου αρχείο, δίνω στη δημοσιότητα την πρόταση με όλα τα στοιχεία που έγινε  τον Γενάρη του 1992 στο ΔΣ της Εταιρείας. Με την ευκαιρία ,λίγο αργότερα, η Ευρυτανία ΑΕ ,απέστειλε στην ΔΕΗ  έγγραφο ,ως αντιπρόεδρος της Εταιρείας που αναπλήρωνα λόγω αδείας τον τότε Δ/ντα Σύμβουλο, σημερινό Βουλευτή κ.Κοντογεώργο, με το οποίο ζητούσε αντισταθμιστικά οφέλη για τη λίμνη Κρεμαστών  (Π.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ) κατά το πρότυπο  εκείνων που απολάμβαναν οι κάτοικοι  της Πτολεμαΐδας. Πέρα από το έγγραφο  πολλές φορές μέλη του Δ.Σ έθεταν το ζήτημα σε επισκέψεις αρμοδίων της ΔΕΗ. Η προσπάθεια που τώρα γίνεται από τους κ.κ. Δημάρχους έχει  ιστορία. Αυτή η ιστορία μπορεί και να είναι ωφέλιμος  στη σημερινή προσπάθεια. Δεν ενθυμούμε την τύχη του εγγράφου, ίσως στο αρχείο  της Εταιρείας υπάρχει  κάτι.
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ. Πρακτικό 157/24-1-1991
………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Θέμα 6ον  Διάφορες ανακοινώσεις –προτάσεις
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Αν/δρος του Δ.Σ. κ.Γιαννακόπουλος, ο οποίος αφού επεσήμανε ότι οι έγγραφες προτάσεις  του πρέπει να συζητηθούν  σαν θέμα ημερήσιας διάταξης, ανέγνωσε την επιστολή του η οποία είχε κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του συμβουλίου ,που έχει ως εξής:
Κύριε Πρόεδρε, στη παλιότερης εισήγησης μου .που σύντομα πιστεύω ότι θα συζητηθεί στο ΔΣ προτείνω για συζήτηση τα εξής θέματα:

1)Καθορισμός κτηνοτροφικών ζωνών και ζωνών  χρήσεως σύμφωνα με το πρόγραμμα Π.Μπακογιάννη. Τεκμηρίωση. Η κτηνοτροφία αποτελεί το μόνο φυσικό πλουτοπαργαωγικό πόρο της περιοχής που δίνει ζωή στους Ευρυτάνες, καθώς και στο Ευρυτανικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...