Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Κάλεσμα συμπόρευσης και αγώνα από την Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Αγράφων

Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων του δήμου Αγράφων χαιρετίζει τους δεκάδες μικρούς αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, των Αγράφων που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις και μπλόκα που οργανώθηκαν μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, συγκροτώντας άτυπα το εβδομηκοστό από τα μπλόκα που στήθηκαν πανελλαδικά.

Πλήθος αγροτοκτηνοτρόφων που συμμετείχαν στις συσκέψεις που πραγματοποιηθήκαν σε χωριά των Αγράφων με αποκορύφωμα αυτή στο χωριό ΒΑΛΑΩΡΑ στις 21/1 αποφάσισαν την δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που ακλούθησαν διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή για αυτούς και τις οικογένειες τους.
Για πρώτη φορά στον Νομό Ευρυτανίας στις 23/1/2017 στην περιοχή της Γρανίτσας δεκάδες αγροτοκτηνοτρόφοι πραγματοποιούν κατάληψη του επαρχιακού δρόμου Καρπενησίου-Ραπτοπούλου στη θέση «Σπίθα» καθώς και στις 3/2/2017 στη διασταύρωση Βαλαωρας, Βερνίκου, Τοπολιανων στη θέση «Φαράγγι» Μπουζουνικου. Στις  κινητοποιήσεις συμμετέχουν και μαθητές γυμνασίου και λυκείου εκφράζοντας έμπρακτα την συμπαράσταση τους στους αγροτοκτηνοτρόφους που κινητοποιούνται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ που τους εξοντώνει.
Αγρότη – κτηνοτρόφε
Η Κυβέρνηση στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου και της ΚΑΠ της ΕΕ επιταχύνει την συγκέντρωση της γης, της παραγωγής, και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων στα χέρια λίγων αγροτοκαπιταλιστών με συνέπεια να οδηγούνται χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι ακόμα ποιο γρήγορα στο ξεκλήρισμα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Στις φετινές κινητοποιήσεις, οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Αγράφων καταδίκασαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία  όχι μόνο δεν δέχθηκε να ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικής σημασίας, αιτήματα μας αλλά οργάνωσε και μια τεράστια εκστρατεία συκοφάντησης του αγώνα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος. Η εντελώς αρνητική στάση στα αιτήματα μας που κράτησε το κυβερνητικό κλιμάκιο στη συνάντηση που είχε μαζί του στις 10 Φλεβάρη η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει στο ακέραιο και χωρίς καμιά παραχώρηση όλα τα μέτρα της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα .
Καταδίκασαν επίσης την στάση της ΝΔ η οποία συμφωνεί με την ΚΑΠ της ΕΕ ψήφισε το μνημόνιο, μαζί με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Πρώτα προσπάθησε, με κάθε τρόπο, ν ‘αποθαρρύνει τους αγρότες  από το να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και ύστερα με συνεχείς δηλώσεις του προέδρου της και άλλων στελεχών υπέρ της ΚΑΠ και για την ανάγκη αποφυγής του κλεισίματος δρόμων από την μεριά των αγροτών, επιχείρησε  να ξεστρατίσει τους αγωνιζόμενους αγρότες από το πραγματικό περιεχόμενο και την προοπτική του αγώνα μας και να υπονομευσει την δύναμη και την δυναμική της πάλης μας.
Καταδίκασαν τον ύπουλο και βρώμικο ρόλο που έπαιξε η φασιστική Χρυσή Αυγή η οποία αφού δεν κατάφερε να βάλει το “φασιστικό πόδι” στα μπλόκα επιδόθηκε σε μια βρωμερή συκοφαντική επίθεση σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών και του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.
Τον υπονομευτικό ρόλο που έπαιξαν και αυτή τη φορά τα διάφορα “σχήματα” σε περιφερειακό η πανελλαδικό επίπεδο τα οποία εκπροσωπούν τα συμφέροντα και προβάλλουν τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών μεγαλοεπιχειρηματιών. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν κάποιες δυνάμεις σε λίγα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας που ξαφνικά διαφοροποιήθηκαν από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων που αποτελεί μαζί με ότι καταφέραμε πέρσι στα αιτήματα την μεγαλύτερη κατάκτηση μας μαζί με την αλληλεγγύη και οργάνωσαν ξεχωριστή συνάντηση με την κυβέρνηση.

Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ, είναι συνεχής και δύσκολος, χρειάζεται τώρα να οργανώσουμε καλύτερα την πάλης μας

Συνάδελφοι
Ως Επιτροπή Αγώνα στέλνουμε μήνυμα συνέχισης του αγώνα μας, οργανώνοντας συσκέψεις σε κάθε χωριό του δήμου μας, ευημερώντας τους συναδέλφους για τις συνέπειες στην ζωή μας, διατηρούμε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουμε όπου και όταν χρειαστεί.

Διεκδικήσουμε την ζωη μας – συμπορευόμαστε με την
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...