Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Το "ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ" του Δημοσθένη Τσιαμάκη στον αείμνηστο Πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη και μια φωτό έκπληξη


Συγκινητικό το "ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ" του πρώην Βουλευτή και Νομάρχη Ευρυτανίας Δημοσθένη Τσιαμάκη στον αείμνηστο Πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη και ... μια φωτό έκπληξη.

Αντίο κε Πρόεδρε …..
Και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Κάθε άνθρωπος σε κάποια χρονική στιγμή (άγνωστη στον καθένα), που ο μεγαλοδύναμος εξουσιαστής ζωής και θανάτου αποφασίσει, φεύγει από τη ζωή, διότι επέρχεται ο βιολογικός θάνατος…

Οι μνήμες όμως των ανθρώπων δεν χάνονται ποτέ, εάν οι εκάστοτε επιζώντες τους μνημονεύουν καθ΄ οιανδήποτε τρόπο και όπως στον καθένα ταιριάζει, σύμφωνα με την διαδρομή της ζωής του, τις σκέψεις, τις γνώμες και τις πράξεις του, είτε τον αφορούν ατομικά, πολύ δε περισσότερο όταν έχουν σχέση με άτομο το οποίο έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.
Την περασμένη εβδομάδα υπερπλήρης ημερών και έμπλεος από πολλά και ποικίλα συναισθήματα, έφυγες από τη ζωή με πνευματική διαύγεια και ήρεμη τη συνείδηση σου… και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία.
Γνώρισες μεγάλες χαρές, τιμές και δόξες αλλά εισέπραξες και πολλές απογοητεύσεις γιατί το φιλελεύθερο πνεύμα σου έβλεπε πολύ μπροστά από τα γεγονότα του παρελθόντος και του παρόντος, καθότι οι περισσότερες αποφάσεις και παρακαταθήκες σου είχαν σημεία αναφοράς … ως προς τα λάθη του παρελθόντος για την διόρθωσή τους και ως προς την αφετηρία του σωστού δρόμου το παρόν και ως προς τις ορθές πράξεις για την μεγιστοποίηση της ποιότητας ζωής και ευημερίας του Ελληνικού λαού πάντοτε το μέλλον.
Δεν υπήρξες υπηρέτης του αρεστού αλλά λάτρης του αποτελεσματικού για το μέλλον της Ελλάδας μας, έχοντας πλήρη επίγνωση για το οποιοδήποτε προσωπικό και πολιτικό κόστος.
Στην εξόδιο ακολουθία σου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών οι αξιότιμοι Πρόεδροι Δημοκρατίας Ελλάδος και Κύπρου κ.κ. Παυλόπουλος και Αναστασιάδης καιν ο αγαπημένος γιός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκαν με ευγλωττία, ευστοχία και με πραγματικά και ουσιώδη λόγια για τον πολιτικό άνδρα Μητσοτάκη, οπότε κάθε γραφή δικιά μου περιττεύει γιατί δεν βρίσκει χώρο για καταχώρηση.
Δικαιούμαι όμως αλλά και υποχρεούμαι ταυτόχρονα να αναφερθώ με άπειρο σεβασμό στη μνήμη του ανθρώπου Κώστα Μητσοτάκη τον οποίο γνώρισα από κοντά σε μια διαδρομή τριάντα ετών, σε ότι εξέπεμπε ως οικογενειάρχης, πατριώτης, κοινωνικός και πολιτικοποιημένος άνθρωπος.
Κύρια χαρακτηριστικά σου η αλήθεια, ακεραιότητα, ευγένεια, καλοσύνη, ντομπροσύνη, η λεβεντιά σπουδαίου Κρητικού Ψηλορείτη, η διορατικότητα, ο φιλελευθερισμός και η δημοκρατικότητα που σε διέκριναν και τα οποία συναθροιζόμενα με το αυθόρμητο και πηγαίο χαμόγελό σου συναποτελούσαν τον ακέραιο και αδαμάντινο χαρακτήρα σου.
Όλα αυτά με έπεισαν και ως άνθρωπο και ως σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη.
Με θαυμασμό έβλεπα στο πρόσωπό σου την ευαισθησία σου και την προσήλωσή σου στα υψηλά ιδανικά της συντροφικότητας, της πατριαρχικής οικογένειας, της φιλίας, της θρησκείας και της πατρίδας τα οποία με άγγιξαν και μου προκαλούσαν συγκίνηση γιατί ένιωθα την πραγματικότητά τους….
Με απλά λόγια ο Κώστας Μητσοτάκης εκτός από γνήσιος  πολιτικός άνδρας ήταν και ένας αυθεντικός πνευματικός άνθρωπος, ένα υγιές πρότυπο, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι νέες γενιές, ως οδηγό και ειδικότερα όσοι καθ΄ οιονδήποτε τρόπο και πόστο εμπλέκονται στα κοινά.
Όμως αυτοί και όσοι λένε μεγάλες αλήθειες έχουν κάνει στη διαδρομή τους φανατικούς φίλους και άσπονδους εχθρούς.
Τίποτε όμως δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να αποσαθρώσει την αλήθεια των λόγων των πράξεών του και αυτό φάνηκε περίτρανα και μέσα από την πατριαρχική οικογένεια που άφησε πίσω του αποσπώντας τον θαυμασμό των Ελλήνων πολιτών, για τον τρόπο με τον οποίο απέδωσε τις τελευταίες αποχαιρετιστήριες τιμές σε ένα τόσο σπουδαίο καλό πατέρα, παππού και προπάππου. !!
Όλοι τους ήταν εκεί μέχρι την τελευταία στιγμή, μικροί και μεγάλοι επιτελώντας καθήκον τους στο ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ, με τις δέουσες τιμές της θρησκευτικής και πολιτισμικής μας παράδοσης.  
Δώσανε με την στάση τους και σ΄ αυτή τη στιγμή, η οποία είναι ορόσημο μεταξύ ζωής και θανάτου, τη σημασία της μεγάλης αγαπημένης – ενωμένης οικογένειας.
Αναβάπτισαν αυτόν τον λαό στις μεγάλες παραδοσιακές αξίες της οικογένειας, της ευπρέπειας, της ευγνωμοσύνης, της ανταποδοτικότητας, της γενεαλογικής συνέχειας, της υγιούς παράδοσης και προπαντός της αγάπης και του σεβασμού.  
 Ο εκλιπών Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κώστας Μητσοτάκης με υπέρμετρη ευγένεια και ευαισθησία εγνώριζε πολύ καλά τον τρόπο να τιμά τον πλανητάρχη Πρόεδρο της Αμερικής αλλά και τον απλό Έλληνα πολίτη.
Η παρακείμενη φωτογραφία είναι βγαλμένη στο χωριό Λιά της Θεσπρωτίας που βρίσκεται πολύ κοντά στα Αλβανικά σύνορα, στο χωριό και το σπίτι της Ελένης Γκατζογιάννη.
Ο αείμνηστος Πρόεδρος επέστρεψε τότε από ένα ταξίδι του στην Αμερική όπου και συναντήθηκε με τον τότε Πρόεδρο Τζωρτζ Μπους και στην συνέχεια επισκέφτηκε το χωριό Λιά για να τιμήσει την Ελληνίδα μητέρα η οποία αγωνίσθηκε σαν ηρωίδα να σώσει την οικογένειά της, στους χαλεπούς εκείνους καιορύς του εμφυλίου σπαραγμού, χωρίς να επιδιώξει να κάνει κακό σε αυτούς που την κατέστρεψαν και την πίκραναν.
Απέδωσε με απλό τρόπο, τιμή στην Ελένη Γκατζογιάννη γιατί μέσα από την μεγαλοπρεπή συμπεριφορά της προς τους εχθρούς της προέκυπτε ενωτικό πνεύμα για την πατρίδα από μια αγράμματη Ελληνίδα, η οποία όμως διέθετε μεγαλοσύνη ψυχής…
Με αυτές τις παρακαταθήκες προς την οικογένεια, την πατρίδα και την κοινωνία θα σε θυμόμαστε κ. Πρόεδρε για πάντα με εδραία την πεποίθηση ότι δεν θα ξεθωριάσουν εύκολα στον πανδαμάτορα χρόνο.
Υποκλινόμενος στη μνήμη σου, από βάθος καρδίας, αποδίδοντας σε το ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ, εύχομαι να είσαι Πρόεδρε καλοτάξιδος, στο ταξίδι σου για την άλλη ζωή.
Προπαντός όμως θέλω να πω και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, πρώτον γιατί με την δική σου απόφαση συμπεριλήφθηκα στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας και δεύτερον για την εμπιστοσύνη σου, να διοικήσω, κατά την διάρκεια της Πρωθυπουργίας σου, ως Νομάρχης τον Νομό Πρέβεζας.
Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μου αυτό κρίνω ότι είναι απαραίτητο να το εκφράσω και να το αναφέρω διότι στη ζωή μου ποτέ δεν κοιμήθηκα αγκαλιά με την απαισιοδοξία και προπαντός με την αχαριστία..

4-6-2017

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΣΙΑΜΑΚΗΣ
ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ 
ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...