Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

H εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Ανατ. Φραγκίστα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, γενέτειρα του Πρωθυπουργού Γ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

 Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη γενέτειρα του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, στην  Ανατ. Φραγκίστα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, η σύναξη των Δώδεκα Αποστόλων.




Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 30 Ιουνίου 2017 το απόγευμα, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Περιοχής και παρουσία του ευσεβούς λαού του Θεού.

Την επομένη, Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 αγιόνυμον ημέρα της εορτής της συνάξεως των Αποστόλων, μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Συριανός, ο οποίος προεξήρχε στον Όρθρο και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Ευαγγέλου Φεγγούλη και του εφημερίου του χωριού π. Θωμά Γκορόγια.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο π. Νήφων κήρυξε τον θείο λόγο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έργο των Αγίων Αποστόλων και στους συνεχιστές αυτών, καλώντας τους πιστούς να είναι αγαπημένοι και ενωμένοι στην Εκκλησία του Χριστού μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων Αποστόλων, πέριξ του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, με την συμμετοχή των ευσεβών τοπικών αρχόντων και των ευλαβών προσκυνητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...