Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΑΝΤΕΞΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ




Με επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος η εμποροπανήγυρις που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Σωτήρα της Ανατολικής Φραγκίστας, το τριήμερο 17-18 & 19 Αυγούστου 2017.


Πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της ευρυτανικής γης και όχι μόνον, συγκεντρώθηκε κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια της Σωτήρας, σ΄ ένα μοναδικό και πραγματικό ΑΝΤΑΜΩΜΑ, για να κάνει τη βόλτα του, να ψωνίσει και να διασκεδάσει.
Πολλά μικρά παραδοσιακά μαγαζάκια στήθηκαν καθ' όλο το μήκος του δρόμου, εξυπηρετώντας ευγενικά τους επισκέπτες, οι οποίοι προμηθεύτηκαν από οικιακά είδη μέχρι είδη ρουχισμού, ενώ οι περισσότεροι των επισκεπτών και φέτος γεύτηκαν τους παραδοσιακούς μεζέδες και τα ξακουστά σουβλάκια της ΣΩΤΗΡΑΣ. Το παζάρι της Σωτήρας είναι από τα ιστορικότερα της Στερεάς Ελλάδας, και ίσως το μοναδικό που διατηρεί ακόμα τον ωραίο παραδοσιακό χαρακτήρα του. Το λέμε τούτο γιατί στη Σωτήρα μπορεί ακόμα και στις μέρες μας ο επισκέπτης ή παζαριώτης αν θέλετε, να αγοράσει γνήσιο τσάι βουνίσιο, τυρί ντόπιο αλλά και τσαλαφούτι του παλιού καλού καιρού.

Η ιστορική αυτή εμποροπανήγυρις, που γίνεται κάθε χρόνο αδιάκοπα από το 1841, άντεξε και φέτος παρότι δεν στηρίχτηκε όσο θα έπρεπε κυρίως από τους τοπικούς φορείς. Το λέμε αυτό, διότι το παζάρι της ΣΩΤΗΡΑΣ, που ουσιαστικά είναι το κορυφαίο Αντάμωμα των Ευρυτάνων, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε χρειάζεται στήριξη ουσιαστική, για να του δώσει πνοή ζώσα. Αν δεν λειτουργήσει μια χρονιά κινδυνεύει να διαλυθεί και αυτό θα είναι καταστροφικό για τον τόπο.

Θα πρέπει λοιπόν να στηριχθεί από τον Δήμο Αγράφων μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων και φυσικά να προστατευτεί από κάθε λογής εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή κατά την διάρκεια της τριήμερης λειτουργίας του.


Μπράβο στο Εκκλ. Συμβούλιο για την υπερπροσπάθεια που έκανε και φέτος για να λειτουργήσει το Παζάρι και στους ήρωες εμπόρους που αγνόησαν εκείνους που ήλθαν και φέτος στη ΣΩΤΗΡΑ, για να «επιβάλουν» την τάξη… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...