Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Σοφία Ζαχαράκη. Η Ευρυτάνισσα αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη: «Πιο δύσκολη χρονιά το 2018» «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι ικανή να προστατεύσει την πρώτη κατοικία»

Απολύτως πετυχημένο θεωρεί η ευρυτανικής καταγωγής, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη ότι ήταν το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξή της στη «ΒτΚ», τονίζοντας ότι η δεξιά παράταξη «βγήκε ενισχυμένη σε κάθε επίπεδο».

Η κ. Ζαχαράκη έθιξε, επίσης, στη συνέντευξή της το θέμα των επιθέσεων στη Δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντάς το «τεράστιο» και επισημαίνοντας ότι είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι υπάρχει συσχέτιση των επιθέσεων αυτών με ένα κλίμα σκανδαλολογίας που –για ευνόητους λόγους– θέλει να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο ζήτημα των πλειστηριασμών εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ότι εφόσον δεν ήταν ικανή να προστατεύσει την πρώτη κατοικία, «ας αποκάλυπτε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ώστε η έναρξη των πλειστηριασμών να αφορά αυτούς, και όχι τους πολίτες που η ίδια έχει φτωχοποιήσει».
Τέλος, για την αυτοδυναμία ξεκαθαρίζει ότι «κάθε μεγάλο κόμμα, ειδικά σε τόσο κρίσιμες στιγμές, επιδιώκει την αυτοδυναμία. Θεωρούμε ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή σοβαρή κυβέρνηση που θα διοικήσει τον τόπο στιβαρά, χωρίς παλινωδίες»

Κυρία Ζαχαράκη, ας ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας με το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το βασικό μήνυμα που εξέπεμψε;
«Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ήταν απολύτως πετυχημένο και η Νέα Δημοκρατία βγαίνει ενισχυμένη σε κάθε επίπεδο. Ενωμένη οδεύει μπροστά στη μεγάλη πολιτική και εκλογική μάχη που ακολουθεί. Προχωρά στην πολιτική και ποιοτική της ανανέωση, εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της, ανοίγεται εκτός των στενών κομματικών τειχών, απευθύνεται με αυτοπεποίθηση στην κοινωνία.
Παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν οι βασικοί άξονες του σχεδίου του κόμματος για την επόμενη μέρα.
Πολλαπλά, λοιπόν, τα μηνύματα από το 11ο Συνέδριο της Ν.Δ., αλλά το βασικό είναι ένα:
Διδασκόμαστε, προχωράμε, εξελισσόμαστε. Αλλάζουμε οι ίδιοι για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα».
Τι μπορεί να κρατήσει κανείς από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο;
«Και πάλι, χωρίς δόση υπερβολής, είναι πολλά τα σημεία της ομιλίας του προέδρου της Ν.Δ. στα οποία μπορεί να σταθεί κανείς. Επιγραμματικά ας σημειώσουμε την ελπίδα που απέπνεε. Μια ελπίδα αληθινή, και όχι κίβδηλη σαν και αυτή που ευαγγελιζόταν ο κ. Τσίπρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιό του για την Ελλάδα που αξίζουμε και στηρίζεται σε δύο άξονες: ο πρώτος άξονας είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. Ο δεύτερος άξονας, εξίσου σημαντικός, είναι η διάχυση της ευημερίας σε ολόκληρη την κοινωνία. Χωρίς ταξικό πρόσημο, με πολιτικές που θα αφορούν όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς.
Δεν θέλουμε άλλα χαμένα χρόνια, θέλουμε να δώσουμε την πραγματική ελπίδα στους πολίτες. Πραγματική ελπίδα για έξοδο από την κρίση δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν ενώσουμε δυνάμεις. Αν δεν αντιληφθούμε ότι αυτή η προσπάθεια μας αφορά όλους».
Ποια εικόνα του Συνεδρίου έκανε σε εσάς ιδιαίτερη εντύπωση;
«Ακούγεται κοινοτοπία, αλλά δεν είναι: η ζωντανή συμμετοχή, η δίψα των συμμετεχόντων για πραγματική αλλαγή στον τόπο. Όποιος βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο χώρο του Συνεδρίου μπορούσε να το καταλάβει αυτό μόνο από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Παλαιά και πεπειραμένα στελέχη δίπλα σε νέους φίλους του κόμματος, ανθρώπους που για πρώτη φορά, ίσως, βρίσκονταν σε μια τέτοια διαδικασία. Και όλοι αυτοί μαζί έδωσαν το χρώμα σε ένα Συνέδριο με αρκετές καινοτομίες. Ξέρετε κ. Μπέλλα, σκεφτόμουν ότι ο Νικόλας, η Αλεξάνδρα, ο Γιάννης και αρκετοί άλλοι που έμειναν μέχρι τις 22.30 το Σάββατο και μοιράστηκαν τις ιδέες και τις απόψεις τους ήταν το πιο φωτεινό παράδειγμα αυτής της ζέσης για συμμετοχή και συνεισφορά στην κοινή προσπάθεια, ώστε να βαδίσουμε, επιτέλους, περήφανοι στο μονοπάτι μιας νέας εποχής.
Σε μια εποχή ισοπέδωσης και μηδενισμού, που μεγάλο μέρος των πολιτών δείχνει απηυδισμένο από την πολιτική, το Συνέδριό μας έδειξε ότι οι πολίτες δεν μας θεωρούν όλους ίδιους, και ορθώς βέβαια, διότι απλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι».
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των 15 ερωτημάτων του Συνεδρίου τι δείχνουν για την οδό που πρέπει να ακολουθήσει η Ν.Δ.;
«Tα αποτελέσματα δείχνουν αυτό ακριβώς που ανέφερα και πριν: ότι οι πολίτες θέλουν πραγματικές αλλαγές. Για παράδειγμα, οι σύνεδροι στην πλειονότητά τους τάχθηκαν υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πρόκειται για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας, το οποίο θα δώσει ώθηση στην Εκπαίδευση στη χώρα μας και το οποίο συνδέεται άμεσα με την ίδια την Οικονομία. Ένα, λοιπόν, τέτοιο θέμα, που στο παρελθόν θεωρείτο ταμπού, η Νέα Δημοκρατία τόλμησε να το θίξει, και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, διότι οι σύνεδροί μας εκπροσωπούν ένα μεγάλο κομμάτι αυτής, τάχθηκαν υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αναφέρω ενδεικτικά αυτό το θέμα, διότι αποτυπώνει ανάγλυφα μια αλλαγή νοοτροπίας. Αν δείτε, βέβαια, τα αποτελέσματα από τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο θα δείτε ότι η αίσθηση της αλλαγής της νοοτροπίας σε καίρια ζητήματα είναι διάχυτη, και αυτή ακριβώς την αλλαγή θέλει να υπηρετήσει η Νέα Δημοκρατία».
Μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά. Ποιο είναι το σημαντικό γεγονός που θεωρείτε ότι θα κυριαρχήσει το 2018;
«Αυτό που θα κυριαρχήσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει στην κυβέρνηση είναι η βαθύτερη περιδίνηση της Ελλάδας και η σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν και θα συνεχίσουν να βιώνουν οι πολίτες. Και την πραγματικότητα αυτή δεν μπορεί να την εξωραΐσει η κυβέρνηση, ούτε να την καλύψει με ιστορίες δήθεν επιτυχιών που στην ουσία ανακυκλώνουν ένα έντονο αίσθημα μιζέριας στους πολίτες. Γιατί; Γιατί, απλά, δεν επιβεβαιώνονται από την καθημερινότητα κάθε εργαζομένου, κάθε συνταξιούχου, κάθε νέου που ψάχνει μια δουλειά».
Πώς πιστεύετε ότι θα κινηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη νέα χρονιά;
«Το “modus operandi” της κυβέρνησης είναι γνωστό, πλέον, και δεδομένο: υπερφορολόγηση με άμεσους και έμμεσους φόρους, με θύματα τη μεσαία τάξη, αλλά και τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας, βόλεμα ημετέρων, και καμία αναπτυξιακή στρατηγική για τη χώρα. Το διαπιστώσαμε και στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Η νέα χρονιά θα φέρει νέους φόρους και περικοπές, που παγιδεύουν τη χώρα σε περιβάλλον αναιμικής ανάπτυξης.
Σε τι μπορείς να ελπίζεις όταν οι μισές ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν σήμερα να ανταπεξέλθουν στους φόρους που συνειδητά επιβάλλει η κυβέρνηση; Όταν 1 στους 3 εργαζομένους λαμβάνει 360 ευρώ ως μισθό φιλοδώρημα;
Όλα αυτά, φυσικά, θα ντύνονται επικοινωνιακά με επικοινωνιακούς τακτικισμούς στους οποίους η κυβέρνηση αρέσκεται. Ας μη γελιόμαστε, η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τη δυνατότητα ούτε την πρόθεση να αλλάξει, για να γίνει χρήσιμη στους πολίτες. Θα υποκρίνεται ότι θα μας κυβερνάει με αδιέξοδες πολιτικές και οι πολίτες θα προσμένουν απλά τη στιγμή που αυτή η υποκρισία θα λάβει τέλος».
Πρόσφατα είδαμε την κυβέρνηση να επιτίθεται στη Δικαιοσύνη. Συσχετίζετε αυτή την επίθεση με ένα κλίμα σκανδαλολογίας που πιθανόν θέλει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση;
«Το ζήτημα των επιθέσεων στη Δικαιοσύνη είναι τεράστιο και πέρα από την ίδια του την ουσία αυτή καθ’ εαυτή έχει τεράστια σημειολογική σημασία. Τι μήνυμα στέλνεται προς πάσα κατεύθυνση όταν έχουμε καθημερινά κυβερνητικά στελέχη που θέτουν στο στόχαστρό τους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης; Aν ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν πιστεύουν στη διάκριση των εξουσιών, τον πυλώνα δηλαδή της Δημοκρατίας μας, ας το πουν ξεκάθαρα. Τώρα, το αν υπάρχει συσχέτιση των επιθέσεων αυτών με ένα κλίμα σκανδαλολογίας που –για ευνόητους λόγους– θέλει να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι ηλίου φαεινότερον. Δυστυχώς, όμως, παρά τις προσπάθειές τους οι Θεσμοί στην Ελλάδα, λειτουργούν, ενώ και οι πολίτες έχουν κρίση και κρίνουν. Ακόμα και αυτοί που πείστηκαν από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και κάποτε τον στήριξαν λόγω των εξαγγελιών ότι θα ήταν κάθε λέξη του Συντάγματος».
Οι πλειστηριασμοί, που για πολλούς αποτελούν πλέον «αγκάθι» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., πρέπει να γίνονται;
«Στο θέμα των πλειστηριασμών θα πρέπει, εκτός όλων των άλλων, να τονιστεί η αντίστιξη μεταξύ προεκλογικών υποσχέσεων και πραγματικότητας, ένα ακόμη επεισόδιο σε μια διακυβέρνηση που έχει κάνει σημαία τα ήξεις-αφήξεις σε κάθε θέμα. Ένα από τα οχήματα που χρησιμοποίησαν ως αντιπολίτευση για να ανέλθουν στην εξουσία ήταν το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Και φώναζαν το σύνθημα αυτό όταν η προηγούμενη κυβέρνηση, του Αντώνη Σαμαρά, είχε θεσμοθετήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας, που είναι και το ζητούμενο. Ας διαβάσουν, λοιπόν, οι κυβερνώντες τη διάταξη του ν. 4224/2013 της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία προστάτευε πλήρως την πρώτη κατοικία μέχρι 200.000 ευρώ. Θα πρέπει να τη θυμούνται βέβαια, καθώς οι ίδιοι την κατάργησαν.
Αντιθέτως, σήμερα προστατεύεται από πλειστηριασμό μόνο η πρώτη κατοικία υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχουν υπαχθεί στο “νόμο Κατσέλη”. Και, δυστυχώς, οι μισοί από αυτούς που κάνουν αίτηση, απορρίπτονται.
Αφού, λοιπόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν ήταν ικανή να προστατεύσει την πρώτη κατοικία, ας αποκάλυπτε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ώστε η έναρξη των πλειστηριασμών να αφορά αυτούς. Και όχι τους πολίτες που η ίδια έχει φτωχοποιήσει».
Η επίτευξη αυτοδυναμίας είναι ο κρίσιμος παράγοντας στις επόμενες εκλογές;
«Κάθε μεγάλο κόμμα, ειδικά σε τόσο κρίσιμες στιγμές, επιδιώκει την αυτοδυναμία. Θεωρούμε ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή σοβαρή κυβέρνηση που θα διοικήσει τον τόπο στιβαρά, χωρίς παλινωδίες. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δηλώσει πολλές φορές, όμως, ότι και αν είναι αυτοδύναμη η Ν.Δ. θα επιδιώξουμε διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με μια ατζέντα διευρυμένης συνεννόησης. Στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από τη “φυγή” της χώρας προς τα μπροστά».
Είπε για:
Αλέξης Τσίπρας: «Θα μείνει στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός των φόρων, αλλά και των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα…!»
Πάνος Καμμένος: «Περιμένουμε ακόμα να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τις τόσες περίεργες υποθέσεις των τελευταίων μηνών, στις οποίες είναι αναμεμειγμένος. Αλλά μάλλον θα περιμένουμε πολύ…»
Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Θα μπορούσα να πω, απλά, ότι έχει τον άχαρο ρόλο του εκπροσώπου της πιο αποτυχημένης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...