Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

Κάτοικοι του Δήμου Αγράφων,
Τα νέα μέτρα που θα έρθουν με το πολυαναμενόμενο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης αλλά και όλα τα παλιά που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  εφαρμόζει θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ζωή των λαϊκών νοικοκυριών.

Η νέα φοροληστεία σε συνδυασμό  με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες, τις νέες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές , θα αποτελέσουν το βασικό άξονα της νέας επίθεσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλωπίσει την εικόνα της πραγματικότητας που παραμένει ζοφερή και δύσκολη, με κοινωνικά μερίσματα που θα πάρουν λιγότεροι από τους μισούς που δικαιούνται ,με επιστροφές παρακρατήσεων στους συνταξιούχους που ποτέ δεν τις βλέπουν προσπαθώντας να κρύψει το αληθινό πρόσωπο πού κρύβεται σε τροπολογίες στην Βουλή και σαν τον κλέφτη τις φέρνει μες΄τα μαύρα μεσάνυχτα να ψηφιστούν, όπως και εσχάτως επιχείρησε  με την περιστολή του δικαιώματος δτην απεργία , θέλοντας να ικανοποιήσει στο ακέραιο τις ορέξεις των καπιταλιστών κτυπώντας το εργατικό   συνδικαλιστικό κίνημα επιστρατεύοντας κάθε μέσο ώστε να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Σε όλα τα παραπάνω ο λαός των Αγράφων θα πρέπει να δώσει την απάντηση του με την συμμετοχή του στην απεργία πού καλεί η Λαϊκή Επιτροπή στις 14 Δεκέμβρη καταδικάζοντας την βάρβαρη πολιτική της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΕΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΛΑΩΡΑΣ.
διεκδικούμε,
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.
• Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
• ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
• Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο", συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).
• Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
• Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...