Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΜΑΣ

*Δεν άντεξε όπως φάνηκε, να μην ακολουθήσει την «μόδα» της εποχής μας και ο Πρίγκιπας Περιφερειάρχης Στερεάς και έκανε προ ημερών την μεγάλη δήλωση, πως συμφωνεί με την χρήση της κάναβης και πως δεν θα είχε πρόβλημα να πραγματοποιηθεί παρέλαση και πάρτι pride ακόμη και στην πλατεία Καρπενησίου. Είπαμε να είναι κάποιοι άρχοντες προχωρημένοι αλλά όχι και τόσο.


*Σπουδαίο και σημαντικό έργο παράγει στον Νομό μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασιός και μάλιστα με αθόρυβο, αλλά απόλυτα αποτελεσματικό τρόπο. Δεν ξέρω αν μας διαβάζει ο κ. Τασιός, όμως καλό θα ήταν στα τόσα που προγραμματίζει με εισηγήσεις του για την Ευρυτανία, να δώσει και λίγο περισσότερο ενδιαφέρον και για την νεολαία της Δυτικής Ευρυτανίας με την δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με πράσινο αλλά και την διαμόρφωση μιας νέας αθλητικής εγκατάστασης. Για να τον βοηθήσουμε μάλιστα του προτείνουμε ένα μοναδικό για τον λόγο αυτό χώρο, στην Κρέντη. Μάλιστα τον εν λόγω χώρο πριν αρκετά χρόνια, επέλεξε για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίας, χρηματοδοτώντας το με ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα πρώτα έργα διαμόρφωσης του χώρου, που ήδη έγιναν και ο χώρος είναι έτοιμος, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, για να γίνει ένα νέο γήπεδο με πολλές προοπτικές για την συνέχεια. Αξιοσημείωτο μάλιστα ότι ο χώρος αυτός, που δεν είναι χωράφι, αλλά ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρο;, με βάσει τις μελέτες, για να γίνει γήπεδο ποδοσφαίρου, ανήκει στο ποδοσφαιρικό Σωματείο του χωριού της Κρέντης. Ένα ζήτημα σημαντικό που μπορεί να δρομολογήσει ο Αντιπεριφερειάρχης, δίνοντας έτσι μεγάλη χαρά στην τοπική νεολαία, που στερείται τα αυτονόητα.
\
*Μπράβο στην Δήμο Αγράφων και τον Δήμαρχο που φρόντισε με κάθε τρόπο, να στεφθεί με επιτυχία ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων στην Λίμνη Κρεμαστών. Πολλά μπράβο και στους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων των παραλίμνιων χωριών και ειδικά σε αυτούς του Δήμου Αγρινίου, που φέτος, ατυχώς, δεν τίμησε την τελετή με κάποιον αξιωματούχο του. Ο Αγιασμός των Υδάτων στην Γέφυρα Επισκοπής, είναι ένα σπουδαίο γεγονός που θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο και από τους δυο Δήμους. Ευχόμαστε του χρόνου, η Τελετή να γίνει παρουσία αξιωματούχων και των δυο όμορων Δήμων και γιατί και των Περιφερειών, καθότι μόνο την Περιφέρεια Στερεάς, κάθε χρόνο την εκπροσωπεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας Λάμπρος Τσιτσάνης.

*Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του δήμου Αγράφων για το 2018, ο οποίος θα είναι αυξημένος κατά 600.000 ευρώ περίπου σε σχέση με το τρέχον έτος. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο με 16  ψήφους «υπέρ» και 4 «κατά», θα ανέρχεται σε 10,949,932 εκατ. ευρώ, από τα 10,389,383 εκατ. ευρώ που ήταν το 2017. Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Τάκης παρουσίασε το Σχέδιο του Προϋπολογισμού Εσόδων και Εξόδων για το οικονομικό έτος 2018 κάνοντας λόγο για έναν απολύτως ρεαλιστικό και πλήρως ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τον προϋπολογισμό καταψήφισαν, ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Τόλης διαφωνώντας μεταξύ άλλων και για το τεχνικό πρόγραμμα γιατί τάχα υπήρξαν καθυστερήσεις στις μελέτες και στην εκτέλεση των έργων, ο δημ. σύμβουλος Σωτήρης Διώτης τονίζοντας ότι δεν υπήρξε διαβούλευση, ο Γιώργος Ευαγγελοκώστας  για να … διαφωνήσει, ενώ ο Βαγγέλης Κατσιφός καταψήφισε όλα πλην των λειτουργικών δαπανών, τις κανονικές έκτακτες ανάγκες και τα έργα των Κοινοτήτων. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Κατσιάδας Θεόδωρος  ψήφισε τον προϋπολογισμό επιφυλασσόμενος για την δημοπράτηση των μελετών που είναι εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό. Σε μια εποχή δύσκολη ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αγράφων είναι αυξημένος κατά 600.000 ευρώ, από τον προηγούμενο χρόνο. Αυτό είναι το θέμα και όχι οι όποιες αντιρρήσεις που υπήρξαν μάλιστα χωρίς αιτιολογία.
*Και μια που μιλάμε για τον Δήμο Αγράφων, να κάνω και ένα σχόλιο για τον Πρόεδρο Κοινότητας, που τελευταία παριστάνει τον «κομματάρχη». Για να γίνουμε πιο σαφείς, ο εν λόγω Πρόεδρος, ήλθε στο Δήμο λόγω της συμμετοχής του στο τοπικό ψηφοδέλτιο καθότι η μετάθεσή του δεν μπορούσε αλλιώς να γίνει. Δεν φτάνει λοιπόν που η παρουσία και η προσφορά του στα χωριά, είναι μηδαμινή, τώρα τελευταία αναλαμβάνει και τη διοργάνωση επισκέψεων υποψηφίων Δημάρχων στα χωριά, για να τους γνωρίσει ο κόσμος. Ρε κοίτα να σε γνωρίσει εσένα ο κόσμος και άσε τους «σωτήρες» για αργότερα. Οι κάτοικοι όλων των χωριών του Δήμου Αγράφων βλέπουν και ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν και τι καπνό φουμάρει ο καθένας. Ασχολήσου με τα προβλήματα των χωριών σου και άσε τις «γνωριμίες» για άλλους. Εσένα άλλη είναι η αποστολή σου. Μήπως πρέπει να επιληφθεί του θέματος ο Δήμαρχος; Καλόν θα είναι…
* Πρόταση Χρηματοδότησής για τη «Διαμόρφωση του Νέου Διοικητηρίου Δήμου Αγράφων» συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 800.000€, υπέβαλε ο Δήμος Αγράφων την 16η Ιανουαρίου 2018, στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020». Με την υλοποίηση του έργου αυτού θα δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των δημοτών εξαιτίας της διασποράς των Υπηρεσιών του Δήμου Αγράφων και της μη λειτουργικότητάς τους λόγω  των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων μεταξύ τους και του μεγάλου χρόνου μετάβασης από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Με τη συγκέντρωση των Υπηρεσιών του Δήμου (Οικονομική – Τεχνική – Διοικητική) στην έδρα του Δήμου, πρωτίστως θα βελτιστοποιηθεί η  εξυπηρέτηση των δημοτών καθώς επίσης θα δημιουργηθούν  καλύτερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό. Παράλληλα, σημειώνεται ότι θα συνεχίσουν  να λειτουργούν τα δημοτικά καταστήματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες με την λειτουργία των ΚΕΠ. Επιπλέον, στη Δημοτική Ενότητα Φραγκίστας θα λειτουργήσουν και οι Υπηρεσίες: α) Κέντρο Κοινότητας, β)Κοινωνικό Παντοπωλείο, και γ) Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι».
*Κοντά σε αυτό και ένα ακόμη μεγάλο έργο δρομολογεί ο Δήμος Αγράφων, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Πρόκειται για την Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων (Οδοφωτισμός) του Δήμου» και αφορά την τοποθέτηση 6.791 φωτιστικών σε οδικό δίκτυο, πλατείες, δρόμους, και εισόδους όλων των οικισμών του Δήμου Αγράφων.

*Και μέσα σε όλα αυτά όλο και πληθαίνουν οι συζητήσεις για τους υποψηφίους στις επόμενες εκλογές στο Δήμο Αγράφων. Ωστόσο, για το ποιος θα κοντράρει συγκεκριμένα τον Μπαμπαλή, δεν γίνεται λόγος. Απλά συζητείται γενικά ότι ο νυν Δήμαρχος θα έχει αντίπαλο και μάλιστα πολύ δυνατό. Αν όμως λάβουμε υπόψη τα 2-3 ονόματα που ακούστηκαν στις συζητήσεις αυτές, από τώρα μπορώ να σας πω ότι δεν έχουν καμία τύχη, καθότι ο ένας έχει δοκιμαστεί και δεν τον θέλουν ούτε στο κόμμα. Το 2ο, νεοφανή στα τοπικά πράγματα δεν τον θέλουν ούτε στο χωριό του, παρά τις «περιοδείες» που ετοιμάζει. Όσον αφορά για τον 3ο, αυτός δεν θα κατέβει να αγωνιστεί, γιατί απλά δεν θα συμπληρώνει ενδεκάδα. Υπάρχει και ένα 4ο πρόσωπο που έχει στο νου του, να δοκιμάσει, αλλά οι πολλές ενοχλήσεις στην «δεξιά πλευρά» δεν θα του επιτρέψουν… ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.  

5 σχόλια:

  1. Δηλαδή θέλεις να μας πείς πως ο τωρινός Δήμαρχος Αγράφων είναι ο καλύτερος?Αυτό δεν είναι γράφημα,είναι ύμνος συμφερόντων.Πόσα σου δίνει για να τα γράφεις?
    Ενας σωστός αρθρογράφος βάζει πάντα την υπογραφή του,περιμένω να το κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν συγκρίνεις τη νύχτα με τη μέρα, σε ένα Δήμο που δεν λειτουργούσε ΤΙΠΟΤΕ και τώρα γίνονται, κάποιες σοβαρές προσπάθειες, θα πρέπει να είσαι ή τυφλός ή μικρόψυχος. Όποιος έχει αμφιβολία επ΄ αυτού ας γυρίσει το χρόνο πίσω και θα πάρει τις απαντήσεις του. Τώρα αν ο Δήμαρχος είναι καλός ή ο καλύτερος, θα το δείξει ο χρόνος και η κάλπη.

      Διαγραφή
  2. ΑΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΜΩΜΗ ΜΟΥ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018 ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΠΩΝΥΜΩΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ .ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΛΗΣ Δ.Σ.ΑΓΡΑΦΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τόλης Γεώργιος μεταξύ άλλων είπε: «Θετικό είναι το ότι ήρθε στην ώρα του. Αυτό βέβαια δεν θεωρείται τώρα επίτευγμα, τα προηγούμενα χρόνια ήτανε πολύ σημαντικό για εμάς» ………… «Δεν συμφωνώ συνάδελφοι με το τεχνικό πρόγραμμα. Υπάρχουν καθυστερήσεις στις μελέτες, καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων, ανισομερώς κατανεμημένα, εκτελεσμένα έργα σε συγκεκριμένες κοινότητες και συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα. Δεν συμφωνώ επίσης με την εν γένει διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, διότι έχουν γίνει κακοί χειρισμοί στο θέμα των παλαιών οφειλών, επιλεκτικοί συμβιβασμοί σε ορισμένες περιπτώσεις, καθυστέρηση πληρωμών…»
    Και η Γραφίδα σχολίασε ότι ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Τόλης διαφώνησε με το τεχνικό πρόγραμμα γιατί τάχα υπήρξαν καθυστερήσεις στις μελέτες και στην εκτέλεση των έργων… Τι αλλιώτικο είπατε δηλαδή που η Γραφίδα το μετέτρεψε σε παραπληροφόρηση.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...