Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος στις εργασίες της Έκτακτης Ιεραρχίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Την πρώτη μέρα της Συνεδρίας 7 Φεβρουαρίου 2018, εξελέγησαν ο νέος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Δ/ντης του Γραφείου του Μακαριοτάτου και δυο Βοηθοί Επίσκοποι, ο Θεσπιών κ. Συμεών Βωλιότης και  ο Ανδρούσης κ. Κωνσταντιος Παναγιωτακόπουλος.
Την επόμενη μέρα, σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη, ανέπτυξε την Εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με θέμα: «Τροποποίησις Κανονισμού περί Εφημερίων και Διακόνων». Ο Σεβασμιώτατος Εισηγητής, αφού αναφέρθηκε στη νομοθετική εξουσιοδότηση για την έκδοση του εν λόγω Κανονισμού, προέβη στις κατ’ άρθρον παρατηρήσεις του.
Μετά την Εισήγηση έγινε ευρύτατος διάλογος, κατά τον οποίον έλαβαν τον λόγο πολλοί Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς και εψηφίσθη κατ’ άρθρον και στο σύνολό του ο Κανονισμός.
Επίσης ενέκρινε και το «Σχέδιον Κανονισμού περί Διοικητικής Διαδικασίας», κατόπιν διανεμηθείσης γραπτώς της Εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Τέλος, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Στην έκτακτη αυτή συνεδρία της Ιεραρχίας συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...