Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΜΑΣ


 *Σημαντική και με προοπτικές για τη συνέχεια η πρωτοβουλία του Θεόδωρου Μπαμπαλή, να γίνει η προχθεσινή συνάντηση στο Χαλκιόπουλο, με κύριο και βασικό της θέμα την οδική σύνδεση της Ιόνιας οδού μέσα από τους Δήμους Αμφιλοχίας και Αγράφων με το Καρπενήσι, ώστε να αποτελέσει συνέχεια της οδικής σύνδεσης με τη Λαμία, την Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης αλλά και τον Ε65.

Πιο συγκεκριμένα στην συνάντηση αυτή που παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης, ο Δήμαρχος  Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός και η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, επί της ουσίας προτάθηκε από τον Δήμο Αγράφων, η δυνατότητα οδικής σύνδεσης με νέο δρόμο (Νέα Μελέτη και νέο έργο), από την γέφυρα της Τατάρνας – Λογγίτσι – Κρυονέρι – Παρκιό – Καλεσμένο – Καρπενήσι , προφανώς με νέα χάραξη όπου απαιτείται και με σήραγγα στο Καλεσμένο. (Το τμήμα αυτό ανήκει στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη συνάντηση και με την συμμετοχή των Περιφερειαρχών, αναμένεται μετά το ΠΑΣΧΑ, για να δρομολογηθεί η συνέχεια. Πρόκειται για μια πρόταση που στην κυριολεξία μπορεί να αλλάξει τη μοίρα τόσο του Δήμου Αγράφων όσο και των όμορων Δήμων Αμφιλοχίας και Καρπενησίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί και αξιολογηθεί με τον καλύτερο τρόπο.
Παρέμβαση ουσίας από την Δημοτική αρχή Αγράφων, που αν λάβει σάρκα και οστά, θα δώσει πνοή ζώσα στον τόπο μας.

*Ξεκινούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σημαντικά έργα στο Δήμο Αγράφων που θα αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο την καθημερινότητα των κατοίκων και κυρίως για τα παιδιά μας με την λειτουργία των παιδικών χαρών. Τουλάχιστον στα χωριά που υπάρχουν ακόμη παιδιά, οι παιδικές χαρές, θα είναι το καλύτερο δώρο για τους μικρούς μας φίλους.

*Πολύ άγχος έχει κυριεύσει κάποιους στο Δήμο Αγράφων, για το ποιοι θα διεκδικήσουν τον Δημαρχιακό θώκο στις επόμενες εκλογές.
Αν και είναι ακόμη νωρίς, μπορώ να σας πω πως ένας εκ των ενδιαφερομένων διεκδικητών του θρόνου, τελείωσε πριν ξεκινήσει. «Κάηκε» όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, στην προθέρμανση. Δεν πρόσεξε στα σπριντ και εκεί έπαθε τη ζημιά και τώρα προσπαθεί να βρει αποκούμπι αλλού, ενώ δεν αποκλείεται να τον δούμε και στον Μπαμπαλή!!! Την κατάσταση επιδεινώνει σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς και η υπερβολική χρήση του fb!!!
Ο άλλος διεκδικητής, φαίνεται πως δεν ξεπέρασε τον παλιό τραυματισμό του και φαντάζει δύσκολο να τα καταφέρει. Σε κάθε του κίνηση δείχνει να χωλαίνει κυρίως από αριστερά, ενώ θέμα έχει και με την δεξιά πλευρά όπου δεν πατάει καλά. Μπορεί να συμμετέχει το τελευταίο σε κάποια …. τουρνουά, όμως τα πόδια στη φωτιά δύσκολα τα βάζει. Δεν βλέπω φως.
Όσον αφορά για τον 3ο, που την άλλη φορά έμεινε εκτός αγώνα την τελευταία στιγμή, επειδή δεν κατάθεσε το Δελτίο του την καθορισμένη ώρα  στον ρέφερυ της συνάντησης, θεωρώ πως θα το παλέψει να συγκεντρώσει έστω και ενδεκάδα ανάγκης. Όμως η κακή παράδοση γι΄ αυτόν και το γεγονός ότι έχει να αντιμετωπίσει και πολλά εσωτερικά, εξωαγωνιστικά θέματα,  φαίνεται πως θα του στοιχίσουν την σίγουρη ήττα, αν τελικά κατέβει στο ματς.
Υπάρχει και μια 4η περίπτωση, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με καλό γνώστη του χώρου που δεν θα ρισκάρει αν δεν είναι σίγουρος, ότι θα είναι μόνος και μοναδικός διεκδικητής. Κάτι τέτοιο όμως πολύ δύσκολα ή και αδύνατο να συμβεί. Περισσότερα μετά το ΠΑΣΧΑ.

*Άλλο χάλι και τούτο με τις περιβόητες κοπές Βασιλόπιτας από διάφορους Συλλόγους. Καλόν είναι να γίνονται οι εκδηλώσεις με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μέσα στον Γενάρη, άντε και στις αρχές Φλεβάρη για πολύ σημαντικούς μάλιστα λόγους. Όμως τελευταία διαπιστώνεται ότι οι περισσότερες των εκδηλώσεων αυτών, προγραμματίστηκαν για τον Μάρτιο, μέσα στη Σαρακοστή και δεν αποκλείεται να έχουμε και πριν την Μ. Εβδομάδα. Και σαν να μην έφτανε αυτό κάποιοι εκ των Συλλόγων είχαν και την ιδέα να προσκαλέσουν και τον Μητροπολίτη να τις ευλογήσει!!! Ε αυτό δεν επιτρέπεται. Η Αγιοβασιλόπιτα, έχει χρονικό ορίζοντα που θα πρέπει να κοπεί και να ευλογηθεί και αυτό είναι γνωστό. Εδώ θα πρέπει τα Συλλογικά Όργανα να δουν το θέμα πιο σοβαρά και να το προσέξουν ιδιαίτερα, γιατί οι απουσίες λόγω … εκτάκτων ανειλημμένων υποχρεώσεων, των κληρικών και δη του Μητροπολίτη, όλο και θα αυξάνονται…   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...