Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Πολύς κόσμος στην παρουσίαση του Βιβλίου του μακαριστού π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη «Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης, ο Ελεήμων Πνευματικός», στη Λαμία


 Κατάμεστο από φιλάγιους πιστούς της Φθιώτιδος ήταν την Κυριακή 4 Μαρτίου το απόγευμα, το Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του βιβλίου: « Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης, ο Ελεήμων Πνευματικός»,  κυκνείου άσματος του Ευρυτάνα μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη.

  Την εκδήλωση παρουσίασε ο Ιδιαίτερος γραμματεύς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου. Αιδεσιμλ. Πρεσβ. π. Αθανάσιος Κυρίτσης και αρχικά πολυμελής βυζαντινή χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσική της Ιεράς Μητροπόλεως μας, με χοράρχη τον Διευθυντή αυτής κ. Ανδρέα Ιωακείμ, παρουσίασε επίκαιρους Βυζαντινούς ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ενώ στο τέλος έψαλε και το απολυτίκιο του αγίου Γέροντος Βησσαρίωνος, ποίημα του αειμνήστου π. Δαμασκηνού.
  Στην συνέχεια έλαβαν χώρα οι τρείς προγραμματισμένες εισηγήσεις: του νυν Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ π. Γερμανού Γιαντσίδη, του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού του Πανεπιστημίου, κ. Ταξιάρχη Κοκορέ, Οικονομολόγου και του Ελλογιμωτάτου Ομοτίμου Καθηγητού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου  Αθηνών κ. Γεώργιου Σπανού, ο οποίος και επιμελήθηκε την έκδοση του βιβλίου.
  Τέλος την εκδήλωση έκλεισε ο επιχώριος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος.
  Η εκδήλωση μετεδόθη ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας και  μαγνητοσκοπήθηκε από τoυς τηλεοπτικούς σταθμούς 4Ε και Star Κεντρικής Ελλάδος και θα μεταδοθούν εν ευθέτω χρόνω.
  Αμέσως μετά σε όλους εκ μέρους της Ιεράς Μονής Αγάθωνος εδόθη ευλογία ένα εικονάκι του αγίου Γέροντος καθώς και κέρασμα στην τραπεζαρία του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.
  Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους:  ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο τ. Υπουργός κ. Δημήτριος Αλαμπάνος, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κα Ελένη Μακρή, ο τ. Νομάρχης Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Χειμάρας, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ  Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Αυλακίου Συνταγματάρχης Δημήτριος Νικολάου  , ο Διοικητής της 63 Μονάδος Επιστρατεύσεως Συνταγματάρχης Δημήτριος Γουργιώτης, ο Στρατηγός ε.α κ. Γεώργιος Λιασκώνης, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Γεώργιος  Δούμας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Λάμπρου και κ. Δημοσθένης  Καλαμπαλίκης, ο επικεφαλής της παρατάξεως " Πορτοκαλί Λαμία" κ. Γεώργιος Σαγιάς, οι Ιατροί της πόλεως κ. Γεώργιος Νερολής, κ. Ιωάννης Εμμανουηλίδης και κ. Δημήτριος Οικονόμου, η κα Ελένη Μπενιάτα Περιφερειακή Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδεύσεως, οι  τ. Σχολικοί Σύμβουλοι, κ. Δημήτριος Φύκας και κ. Γεώργιος Αποστόλου, πολλοί Ιερείς της Μητροπόλεώς μας και μεγάλο πλήθος πιστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...