Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Πλήρης ημερών έφυγε ένας θρύλος της νεότερης ιστορίας της Ελλάδος. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΡΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ


Ο Βασίλης Πριόβολος, γνωστός και ως «καπετάν Ερμής» από τον αγώνα του στην Αντίσταση, πέθανε σε ηλικία 100 ετών.
 Ο Βασίλης Πριόβολος γεννήθηκε το 1918. Γνωστός και ως καπετάν Ερμής, καπετάνιος του ΕΛΑΣ κατά την Κατοχή και αργότερα του ΔΣΕ κατά τον εμφύλιο πόλεμο. Διετέλεσε υπασπιστής του Άρη Βελουχιώτη.

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και παρέμεινε μέχρι τέλους πιστός στο Κίνημα Αλλαγής. Μάλιστα, είχε εμφανιστεί στις 17 Μαρτίου στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής όπου και βραβεύτηκε σε κλίμα συγκίνησης.
ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΗ ΧΡΥΣΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΙΟΒΟΥΛΟΥ (ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΡΜΗΣ).
Η εξόδιος ακολουθία του Καπετάν Ερμή θα τελεστεί την Πέμπτη 12-4-2018 και ώρα 14:00 μ.μ στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου στα Άνω Πατήσια, (απέναντι από το νεκροταφείο). Η ταφή του την επομένη 13-4-2018 ημέρα Παρασκευή και περί ώρα 13:00 στην γενέτειρα του Χρύσω Ευρυτανίας.
Μπακογιάννης: «Φέτος δεν πρόλαβες τις Κορυσχάδες...»
Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης:
«Ο Καπετάν Ερμής έζησε 100 χρόνια και πολλές ζωές. Σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας. Ο Βασίλης Πριόβολος αφήνει πίσω του διδάγματα αγώνα για τον αδύναμο, τον αδικημένο, τον κατατρεγμένο και τον ξεχασμένο. Για τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη.
Φέτος δεν τις πρόλαβες τις Κορυσχάδες αγαπημένε Καπετάνιε. Θα είμαστε όμως όλοι εκεί και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».
Μήνυμα Δημάρχου Αγράφων
Στην Ιστορία πέρασε το πρωτοπαλίκαρο του Άρη Βελουχιώτη. Ο δικός μας Καπετάν Ερμής, ο αγωνιστής του δικαίου, της ένωσης και της δημοκρατίας που δίδαξε με τις ιδέες του. Ο Βασίλης Πριόβολος ταξίδεψε για την αιωνιότητα αφήνοντας πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ιστορικής Χρυσως που θα τον δεχτεί. Αιώνια του η μνήμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...