Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση απολογισμού σεμιναρίου ΚΠΕ Καρπενησίου


Τη Παρασκευή 15, Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα, που συνδιοργανώθηκε από τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου και Παρανεστίου.
Τίτλος του σεμιναρίου ήταν: «Ευρυτανία: Μάγεμα Φύσης κι Όνειρο» και ήταν μία δράση στα πλαίσια του δικτύου Υπαίθρια ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.


Διεξάχθηκε στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Σωτήρας (Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα) στη Φραγκίστα Ευρυτανίας, μετά την ευγενική παραχώρηση τους από την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου.
  
Στόχος του Σεμιναρίου ήταν  ο κάθε επιμορφούμενος εκπαιδευτικός, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες,  να αποκομίσει τα εφόδια εκείνα που θα τον βοηθήσουν  στην πραγματοποίηση δράσεων στο φυσικό περιβάλλον κατά την υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού προγράμματος στο σχολείο του.

Τα κύρια πεδία για τις βιωματικές δραστηριότητες ήταν η ίδια η κατασκήνωση, ο ποταμός Μέγδοβας στο πέτρινο μονότοξο  γεφύρι της Βίνιανης, και μεικτό δασικό μονοπάτι πλησίον του Μαραθιά. Οι εκπαιδευτικοί επίσης είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν το γεφύρι του Μανώλη, το μουσείο της Βίνιανης, το μουσείο Γεωργίου Καφαντάρη στην Ανατολική Φραγκίστα, τοποθεσίες και χωριά του Δήμου Αγράφων.

Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων είναι ότι η ιδιαίτερη Φύση της Ευρυτανίας είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά πεδία για την άμεση βιωματική Περιβαλλοντική Εκπαίδευση της χώρας μας.
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. κ. Γεώργιο για τη παραχώρηση του κατασκηνωτικού χώρου, τον Πρόεδρο του μουσείου Γεωργίου Καφαντάρη κ. Κωστόπουλο Κωνσταντίνο, τα Μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου Αν. Φραγκίστας κ.κ. Παπαδόπουλο Γρηγόριο και Χρυσικό Ταξιάρχη, τον φύλακα της κατασκήνωσης κ. Πανάκη Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αν. Φραγκίστας κ. Λάμπρου Ιωάννη, την κ. Γεωργία Τεντολούρη και το προσωπικό του εστιατορίου της για την εξυπηρέτησή μας και τέλος τους κατοίκους του Δήμου Αγράφων που με κάθε τρόπο διευκόλυναν το έργο μας, έδειξαν την Φιλοξενία και την αυθεντική Ρουμελιώτικη Αρχοντιά και Πολιτισμό μας.       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...