Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές του Δήμου Αγράφων


Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές σχολικών μονάδων του Δήμου Αγράφων.



Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στα σχολεία της Δυτικής Φραγκίστας, της Κρέντης και του Κερασοχωρίου. Στους αγιασμούς παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργιος Κίτσιος, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βάσω Φεγγούλη και Λεωνίδας Τελώνης, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας κ. Θανάσης Τσαπρούνης.
Στις 9 το πρωί της Τρίτης, στο προαύλιο του ΕΠΑΛ της Δυτικής Φραγκίστας συγκεντρώθηκαν όλοι οι μαθητές των σχολικών μονάδων, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και ΕΠΑΛ και τελέστηκε ο Αγιασμός.
Στις 10.00 π.μ. τελέστηκε ο Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κρέντης και στις 10.30 π.μ. στο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Κερασοχωρίου.
Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Γεώργιος μίλησε με πατρική αγάπη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ευχόμενος καλή σχολική χρονιά και συμβουλεύοντας τους γονείς και τους μαθητές να εμπιστεύονται τους εκπαιδευτικούς. 
Ο Δήμαρχος Αγράφων, αφού ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο για την παρουσία του και τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή, καθώς για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης, ευλογεί την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε σχολεία του Δήμου Αγράφων.
Στους μαθητές ευχήθηκε και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας κ. Τσαπρούνης, καθώς και οι διευθυντές του κάθε σχολείου.
Οι Αντιδήμαρχοι κ. Αποστόλης Μάκκας, κ. Στέφανος Τσιαμάκης και κ. Κώστας Τάκης βρέθηκαν στους αγιασμούς των σχολικών μονάδων Ραπτοπούλου, Γρανίτσας και Δάφνης αντίστοιχα.
Πρώτο κουδούνι χτύπησε και για τους μαθητές των σχολείων της Παλαιοκατούνας, της Βαλαώρας, της Δαφνούλας και των Αγράφων, στα οποία λειτουργούν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.
Να σημειωθεί πως η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς δεν υπάρχει κανένα κενό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγράφων, ενώ τα κενά στα Γυμνάσια και Λύκεια είναι ελάχιστα, τα οποία θα καλυφθούν άμεσα, όπως τόνισε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας κ. Λουκάς Δημητρίου.
Το μήνυμα του Δημάρχου για την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς:
Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των παιδιών ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Εύχομαι να είναι μια χρονιά δημιουργική και ενδιαφέρουσα που θα βοηθήσει τους μαθητές να αναζητήσουν την αληθινή γνώση και θα προετοιμάσει τους αυριανούς πολίτες ώστε να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες με κοινωνικές ευαισθησίες.
Ο Δήμος Αγράφων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών και επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης , εντός πλαισίου αρμοδιοτήτων του, και θα στέκεται πάντα δίπλα στο πλευρό της σχολικής κοινότητας.

Ιδιαίτερες ευχές απευθύνουμε στα «πρωτάκια», τα παιδιά που κάθονται για πρώτη φορά στα σχολικά θρανία, ώστε να αγαπήσουν τη μάθηση, τους δασκάλους και τους φίλους τους. Επίσης, στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα προετοιμαστούν εφέτος εντατικά για μια από τις μάχες της ζωής τους.
Εύχομαι και πάλι σε όλους ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...