Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ…ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ; - Γράφει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Α.Π.Θ


Πέρασαν περισσότερα από 10 χρόνια, από  τότε που στο Κρίκελλο, παρουσιάσθηκε ενώπιον των αρχών και των κατοίκων η Μελέτη  για την αξιοποίηση του φαραγγιού του Κρικελλοποτάμου και όλοι τότε, όλοι μαζί αποφάσισαν για την εφαρμογή της.
Πέρασαν περίπου 8 χρόνια από τότε που ο  τώρα Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Μπακογιάννης δήλωνε σε συγκεντρώσεις των κατοίκων θα κάνει εφαρμογή της Μελέτης.
Μια υπόσχεση που συνέχεια και ως Δήμαρχος  στην ημερίδα στη Ρωσκά  και ως Περιφερειάρχης ανανέωσε και μάλιστα πρόσφατα δήλωσε  στο τοπικό τύπο, ότι το Πανταβρέχει αποτελεί το “Διανάντι” του τουρισμού. Στα χρόνια που πέρασαν έγιναν έργα στο Καρπενήσι (πάρκο αποδήμων, ανάπλαση της πόλης που την κατοικούσαν μόνο 70 τούρκικες οικογένειες και λευτέρωσαν οι Γιολδασαίοι – που σήμερα  δεν υπάρχει δρόμος με το όνομα τους, είναι δείγμα ευγνωμοσύνης ; κτλ) και σε άλλες περιοχές  μέχρι και ίδρυση  μουσείο στα Βελωτά. Παράλληλα στο Πανταβρέχει δεν έγινε κάτι στο πυρήνα του φαραγγιού, πέρα από τους δρόμους που άρχισαν από το 2006 και συνεχίζονται οι εργασίες, ούτε χημική τουαλέτα δεν τοποθετήθηκε,που συνήθως χρησιμοποιούν στις Λαϊκές Αγορές.
Σήμερα το Πανταβρέχει το εκμεταλλεύεται η εταιρεία, νομίζω τρέκινς, που επίσης έχει τις κατασκηνώσεις στην Καλιακούδα, πάνω στη λάκα που υπάρχει κοντά στο άλλοτε κονάκι του Γιαννακόπουλου και Τσιβελίκα, χωρίς να βάζει ούτε ευρώ  για βελτίωση του δρόμου, αλλά και για την αξιοποίηση έστω μιας χημικής τουαλέτας στο πανταβρέχει. Για να μάθουν οι νέοι ο δρόμος από Μεγάλο Χωριό για Δολιανά έγινε με ενέργειες του Συλλόγου η Καλλιακούδα και κυρίως του μακαρίτη Γιάννη Βράχα και των μελών του Συλλόγου. Σε ότι αφορά τις κατασκηνώσεις αυτές εγκαταστάθηκαν, δεν ξέρω με ποιο τρόπο, σε χωράφια που καλλιεργούσαν γεωργοί από Ανιάδα και Μεγάλο Χωριό.
Ο εμπευστής της εγκατάστασης ,όπως διηγήθηκε πριν από χρόνια, ο Λάμπρος Γιαννακόπουλος που περισσότερα από 20 χρόνια είχε τα πρόβατα του στο Λιβάδι Καλιακούδα, διηγήθηκε λοιπόν , ότι τον επισκέφθηκε και τον ρωτούσε για τους ιδιοκτήτες .Ο μακαρίτης πατέρας μου του  είπε ότι οι ιδιοκτήτες έχουν εξαφανισθεί, ενώ ο ίδιος πλήρωνε “λειβαδιάτικα”, και υπάρχουν κάποιοι εκπρόσωποι. Τον συμβούλευσε να φτιάξει τις κατασκηνώσεις. Αυτό έγινε γιατί ήλπιζε ότι έτσι θα γίνει ο δρόμος Μεγάλο Χωριό -Λακώματα και Λακώμτα- Πανταβρέχει και η εταιρεία θα λαμβάνει μέρος στις γιορτές που άρχισαν για τη Μάχη της Καλιακούδας. Πόσο έξω έπεσε. Δεν βοήθησε η εταιρεία για το Δρόμο αλλά ούτε και στην αξιοποίηση του Φαραγγιού. Ακόμη δεν συμμετέχει ούτε στη γιορτή που κάθε χρόνο γίνεται στη μνήμη των Αγωνιστών της Μάχης της Καλιακούδας.  Κρίμα, εκμεταλλεύεται ένα τόπο ποτισμένο με αίμα Αγωνιστών του 21 και ένα φαράγγι που οι κάτοικοι το διατήρησαν  μέχρι σήμερα στην ομορφιά που έχει παρόλα που πάνω υπήρχαν χωράφια και υδρόμυλος που κάλυπτε κυρίως το χειμώνα τις ανάγκες για αλεύρι των κατοίκων Δολιανών, Ρωσκάς αλλά, αν και σπάνια, και των Ψιανών. Σήμερα ο επισκέπτης θαυμάζει ένα μέρος, το διαμάντι του τουρισμού όπως και ο Περιφερειάρχης κ.Μπακογιάννης απεκάλεσε, αλλά θα ήταν καλό να μάθει κάτι τι συνέβαινε τα παλιά τα χρόνια. Μια προσφορά της εταιρείας που μεταφέρει επισκέπτες, να τοποθετεί  το καλοκαίρι χημικές τουαλέτες, μέχρις ότου οι αρμόδιοι κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους. Κάθε καλοκαίρι τα χαρτιά υγείας στο Πανταβρέχει δείχνουν  τον πολιτισμό μας.
Στο σημείο αυτό φαίνεται σκόπιμο να δημοσιευτεί ξανά το Δελτίον Τύπου που εκδόθηκε τον  Ιούλιο του 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...