Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Πλούσιο ρεπορτάζ από την επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Αγράφων στις Βρυξέλλες για την «Βιώσιμη Διαχείριση Νερού και Ορεινότητα Περιοχών»



Στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο  Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής,  από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου, ως μέλος αντιπροσωπείας αιρετών του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και του Δικτύου Δήμων περιοχής Πίνδου στη δημόσια παρουσίαση με θέμα «Βιώσιμη Διαχείριση Νερού και Ορεινότητα Περιοχών».

Η αντιπροσωπεία αυτή συναντήθηκε με τον Επίτροπο κ. Στυλιανίδη, με Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων (κ. Κεφαλογιάννη, κ. Κούλογλου, κα Καϊλή, κ. Μαριά), με συνεργάτες του κοινού γραφείου των Ευρωβουλευτών του Κ.Κ.Ε.,  καθώς και με στελέχη του γραφείου της κας Σπυράκη. Συναντήθηκαν επίσης με τον Πρέσβη και τα στελέχη της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες.
Τέθηκαν σημαντικά ζητήματα και έγιναν εισηγήσεις, για την ανταποδοτικότητα και τα αντισταθμιστικά από τα μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα της ΔΕΗ, όπως η λίμνη των Κρεμαστών,  το οποίο θέμα αυτό εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων. Επίσης, το θέμα των οδικών συνδέσεων μεταξύ των ορεινών Δήμων της Νότιας Πίνδου, η αντιμετώπισή του, η θεσμοθέτηση της ορεινότητας, η έλλειψη  Ινστιτούτου για το σχεδιασμό της ορεινής πολιτικής, καθώς και η σύσταση θεματικής επιτροπής της Βουλής για την εφαρμογή της ορεινής πολιτικής. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα και η αξιοποίηση των περιοχών NATURA.
Για πρώτη φορά, απευθείας στην Ευρωπαϊκή ένωση έγινε θεσμική εκπροσώπηση και αναλυτική παρουσίαση των ζητημάτων αυτών, καθώς και αναζήτηση τρόπων επίλυσής τους.
Συζητήθηκαν ακόμα νέες ευκαιρίες, προγράμματα, χρηματοδοτικά εργαλεία και οι δυνατότητες τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν οι Δήμοι των ανωτέρω δικτύων. 
Η εκπροσώπηση των δικτύων έγινε από τους: Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, Δήμαρχο Θηβαίων κ. Νικολάου Βασίλειο, Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων κ. Σεντελέ Ιωάννη, Δήμαρχο Αργιθέας κ. Τσιβόλα Λάμπρο, Αντιδήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Χούτα Νικόλαο, Αντιπρόεδρο ΔΕΥΑ και Δημοτικό Σύμβουλο Αγρινίου κ. Σκορδόπουλο Μίμη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...