Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ο Θοδωρής Μπαμπαλής στο Θεματικό Συνέδριο ΚΕΔΕ για το Νερό και Γενική Συνέλευση Δικτύου Πόλεων με Λίμνες



Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, σε αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Kazarma, το Θεματικό Συνέδριο για το Νερό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με συνδιοργανωτές το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες και το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Το Συνέδριο είχε ως θέμα τη Βιώσιμη Διαχείριση του Νερού ως Εθνική Ευθύνη και Κοινωνική Ανάγκη, ενώ οι σύνεδροι ξεπέρασαν τις 120 συμμετοχές. Παράλληλα με το Συνέδριο το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Λιμνών.

Στο θεματικό συνέδριο συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο οποίος την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου είχε ομιλία με θέμα: «Παραγωγή ενέργειας από το νερό και οι επιπτώσεις στην Τοπική Κοινωνία. Η Λίμνη και το Φράγμα των Κρεμαστών».
Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμό εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας, κ. Χρύσα Αθανασίου Κατσαβριά-Σιωροπούλου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος και ο Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου, κ. Γεώργιος Κωτσός.
Οι Μαθητές από το Λύκειο Λιδωρικίου Φωκίδας τίμησαν με την παρουσία τους την έναρξη του Συνεδρίου, δίνοντας ξεχωριστό νόημα και χρώμα στη διεξαγωγή του Συνεδρίου.
Την πρώτη μέρα της συνέλευσης, καλωσόρισε τους συνέδρους ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, κ. Δημήτριος Τσιαντής και ο Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, ο οποίος στην εισήγησή του παρουσίασε τις βασικές στρατηγικές του Δικτύου Λιμνών αλλά και του Δήμου Δωρίδος για την διεκπεραίωση βασικών νομοθετικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λίμνες, φέρνοντας ως παράδειγμα τη διεκδίκηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την ΕΥΔΑΠ για τη λίμνη του Μόρνου.
Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με το πόσιμο νερό και την ορθολογική διαχείρισή του, το ευρωπαϊκό και εθνικό πλαίσιο διαχείρισης υδάτινων πόρων, την κλιματική αλλαγή και τους υδάτινους πόρους και την κυκλική οικονομία και το νερό.
Με τη λήξη της πρώτης μέρας του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε στον ίδιο συνεδριακό χώρο το απόγευμα της Παρασκευής, η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, όπου έγινε παρουσία των νέων μελών του Δικτύου, Δήμων Δεσκάτης και Πωγωνίου, από τον κ. Δημήτριο Καραστέργιο, Δήμαρχο Δεσκάτης και τον κ. Κωνσταντίνο Καψάλη, Δήμαρχο Πωγωνίου, αντίστοιχα. Επίσης παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Δικτύου για το έτος 2018 και έγινε προγραμματισμός δράσεων για το 2019. Τη φετινή Γενική Συνέλευση χαρακτήριζε αίσθημα συγκίνησης, καθώς ήταν η τελευταία Γενική Συνέλευση για το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου, καθώς το τελευταίο δίμηνο του 2019, θα διεξαχθούν εκλογές σε επόμενη Συνέλευση στο Δήμο Δωρίδος για την εκλογή του επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου.
Το βράδυ της Παρασκευής, το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες παρέθεσε γεύμα προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων του Συνεδρίου, σε εστιατόριο του οικισμού Καλύβια Φυλακτής.
Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου συνεχίστηκε με πλήθος σημαντικών εισηγήσεων σχετικά με το νερό ως μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, την ανάπτυξη των μικρών και μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων, την παραγωγή ενέργειας από το νερό και τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, τη διαχείριση του νερού στον αγροτικό τομέα, την αξιοποίηση των λιμνών για αθλητισμό, τις συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης στα λιμναία οικοσυστήματα, τη διαχείριση του πόσιμου νερού με τη χρήση της τηλεμετρίας και τη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης με συστήματα υψηλής τεχνολογίας.
Με το πέρας του Συνεδρίου, όλοι οι σύνεδροι ευχήθηκαν για την ανάπτυξη μιας καρποφόρας συνεργασίας, προκειμένου να ληφθούν σοβαρά υπόψη και να πραγματοποιηθούν δράσεις πάνω σε όλα τα καίρια ζητήματα που συζητήθηκαν στο Συνέδριο. Η ευχάριστη αυτή ατμόσφαιρα σφραγίστηκε με την ανταλλαγή δώρων μεταξύ του κ. Γεωργίου Καπεντζώνη, Προέδρου του Δικτύου Λιμνών και Δημάρχου Δωρίδος και του κ. Δημητρίου Τσιαντή, Δημάρχου λίμνης Πλαστήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...