Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

EKTAKTO - ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΑ Με απόφαση της Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζονται άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του Μνημείου


Μια πολύ σημαντική εξέλιξη είχαμε μόλις χθες για το σπουδαίο Βυζαντινό Μνημείο της ΣΩΤΗΡΑΣ στην Ανατ. Φραγκίστα.
Ως γνωστό τον Απρίλιο του 2016 ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου, προϋπολογισμού 350.000,00 €, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, µε Φορέα Υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας.

Εργολήπτης του έργου, μετά την δημοπρασία που διενεργήθηκε, και επικεφαλής των εργασιών της αποκατάστασης του Μνημείου, ο Πολιτικός Μηχανικός Έντι Ράπτης, ένας εκ των καλυτέρων συντηρητών στον τομέα αυτών, με καλό όνομα στο Υπουργείο Πολιτισμού και με ανάλογα έργα πανελλαδικά.
Οι εργασίες αποκατάστασης κάποια στιγμή σταμάτησαν λόγω προβλήματος που προέκυψε με την συντήρηση του αγιογραφικού διάκοσμου.
Μετά από παρεμβάσεις, το μνημείο επισκέφτηκε στις 24 Μαΐου 2017, κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής την κ. Μαρία Μερτζάνη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων & Νεώτερων Μνημείων του Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. Η κ. Μερτζάνη συνοδευόμενη από συνεργάτες της, από την κ. Ιωάννα Μανωλούδη, Αρχαιολόγο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας - Ευρυτανίας, διαπίστωσαν και πρότεινα την συνέχιση των εργασιών, με βάση σχετική αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Παρότι το ζήτημα καθυστερούσε ανησυχητικά, χθες, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, γνωστοποιήθηκε επίσημα η συνέχιση των εργασιών, τόσο για την οριστική αποκατάσταση των τοιχογραφιών, επιπρόσθετου προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, όσο και για τις υπόλοιπες εργασίες στο κτίριο, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, με πολλαπλά οφέλη για όλη την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...