Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ












 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019, στην Ανατ. Φραγκίστα του Δήμου Αγράφων, η προγραμματισμένη επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.





Προ της εκδηλώσεως τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου και ακολούθησε η προγραμματισμένη γιορτή στον αύλιο χώρο του Ναού των Αγίων Αποστόλων.
Βασικός εισηγητής ήταν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής, πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή και το έργο του π. Βασιλείου Κωστόπουλου, αλλά και για 7 ακόμη κληρικούς της ευρύτερης Αρχιερατικής Περιοχής Αγραίων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, ήτοι στους μακαριστούς ιερείς, π. Χ. Καπούλα, π. Κ. Γεωργόπουλο, π. Δ. Ντάλλα, π. Ηλία Καραγιάννη, π. Γεώργιο Παρδάλη, π. Χ. Ζαρίδα, που διακόνησαν την περιοχή τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια. 
Μετά το πέρας της εισήγησης παρουσιάστηκε ένα μοναδικό αφιέρωμα στην μνήμη του π. Βασιλείου Κωστόπουλου με φωτογραφίες και έγγραφα ντοκουμέντα, επίσης φωτογραφικό υλικό και από τους άλλους τιμώμενους ιερείς και ένα σπάνιο Γαλλικό ντοκιμαντέρ με εικόνες μιας άλλης εποχής από το χωριό κατά την Γερμανική Κατοχή, που επιμελήθηκε ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης.
Προ της εκδηλώσεως ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κων/νος Λιάπης έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σπουδαία αποστολή και το έργο των ιερέων, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Κώστας Κωστόπουλος γιός του αειμνήστου π. Βασιλείου Κωστόπουλου και ο εκ της Ανατ. Φραγκίστας καταγόμενος π. Θωμάς Χρυσικός, στενός συγγενής του μακαριστού Γέροντος.
Την όμορφη Αυγουστιάτικη γιορτή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου, εμπνευστής αυτών των Επετειακών εκδηλώσεων στα χωριά της Θεοσώστου Μητροπόλεώς μας. Ο κ. Γεώργιος τόνισε την σπουδαιότητα αυτών των εκδηλώσεων, που διοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη προς τιμήν των αγνών και ευλογημένων εκείνων κληρικών, που διακόνησαν με ζήλο Θεού την τοπική μας Εκκλησία, κληρικών που ήταν πρότυπα στην εποχή τους, «κάτι που εκλείπει στις μέρες μας», όπως είπε χαρακτηριστικά. 
Ο Επιχώριος Επίσκοπος συνεχάρη τον εισηγητή και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και στο τέλος παρέδωσε ως ευλογία και αναμνηστικό, «εύφημον μνεία» στους συγγενείς των τιμωμένων κληρικών.
Τίμησαν την εκδήλωση, ιερείς της περιοχής, ιερείς, συγγενείς των τιμωμένων, ο Πρόεδρος του χωριού, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί  κάτοικοι του χωριού. Ακολούθησε κέρασμα – ευλογία, από το Εκκλ. Συμβούλιο στους παρευρισκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...