Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΣΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΕΝΤΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


 Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η καθιερωμένη ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση από το Αγραφιώτικο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης και το Κατηχητικό Σχολείου της Ενορίας Κρέντης, της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.

















Στο πανέμορφο αυτό Αγραφιώτικο γιορτάσι, που έλαβε χώρα στον αύλιο χώρο του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης, την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, παρουσιάστηκαν από τα Χορευτικά Τμήματα που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, χοροί απ΄ όλη την Ελλάδα, ενώ τα παιδιά του κατηχητικού έψαλλαν ύμνους, παραλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τα ετήσια ενδεικτικά τους από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην Ενορία.  

Με την έναρξη της εκδηλώσεως ο εφημέριος του χωριού και συντονιστής των δράσεων της Ενορίας, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ενημέρωσε τους 450 περίπου παρευρισκόμενους για το σημαντικό έργο που επιτελείτε, μέσα από μια σειρά σημαντικών δραστηριοτήτων, ευχαρίστησε τον συνδιοργανωτή Δήμο Αγράφων και προσωπικά τον Δήμαρχο Θοδωρή Μπαμπαλή, για την στήριξη της Ενορίας και καλωσορίζοντας τον νεοκλεγέντα Δήμαρχο Αλέξη Καρδαμπίκη, ζήτησε την συνέχεια της στήριξης αυτής και της καλής συνεργασίας.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί και από τους 2 Δημάρχους και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίδειξη ξυλογλυπτικής από τον Κρεντιώτη Παναγιώτη Μάκκα, που επίσης καταχειροκροτήθηκε. 
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς, η τιμητική πλακέτα που απονεμήθηκε από τους συνδιοργανωτές στην πασίγνωστη ερμηνεύτρια της Δημοτικής μας μουσικής, κ. Βαγγελιώ Χρηστιά. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με αγραφιώτικο γλέντι με ζωντανή μουσική που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τόσο η υπέροχη Βαγγελιώ Χρηστιά με τις σπάνιες ερμηνείες της και ο Θοδωρής Μάκκας, με τον Κώστα Λεπενιώτη με τα υπέροχα τραγούδια τους, όσο και ταλαντούχος και ανερχόμενος Κώστας Κουτσούμπας στο κλαρίνο, αλλά και ο Γιώργος Μάκκας με την κιθάρα του, ανέβασαν το γλέντι στα ύψη. Ήταν κυριολεκτικά μια ξεχωριστή εκδήλωση, που προάγει και αναδεικνύει την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.
Αξιοσημείωτο της βραδιάς, που κάλυψε τηλεοπτικά το κανάλι ΑΧΕΛΩΟΣ, και θα παρουσιάσει σε μια ειδική εκπομπή, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2019, στις 1.30 το μεσημέρι, τα ΔΩΡΕΑΝ φαγητά που προσφέρθηκαν σε ΟΛΟΥΣ τους παρευρισκόμενους και η υπέροχη φέτα προσφορά του π. Κων/νου Καναβάκη. Καθοριστική η συνδρομή των γυναικών του χορευτικού όπως και του Νίκου Τσιγαρίδα και του Μπάμπη Καλογήρου στην ετοιμασία και το ψήσιμο των εδεσμάτων. Τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους το γιορτάσι, ο π. Βασίλειος Ρεσίτης, οι Αντιδήμαρχοι Θ. Τσιάμης και Στ. Τσιαμάκης, οι Δ.Σ. Χρύσα Σουλιώτη, Βάσω Καραγιάννη, Βασίλης Κολοκώτσιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Κρέντης Σωτήρης Ντάλλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ψηλοβραχιωτών, Δημήτρης Βλάχος, εκπρόσωποι φορέων και φυσικά η δασκάλα των χορευτικών Τμημάτων Δήμητρα Λάππα.
Τα συγχαρητήρια όλων μας δίνουν δύναμη για ανάλογη συνέχεια στις πολλαπλές δράσεις της Ενορίας. Και του χρόνου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...