Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού Ευρυτανίας ζητά ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ με αναφορά του στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτιο Σερέτη


ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ
Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καρπενήσι 28 Μαΐου 2020


Προς τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ
                                                                              κ. Φώτιο Σερέτη
                                                                              Λάρισα  
          

                                                                     Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας
                                                                                               κ. Βασίλειο Κικίλια
                                                                                               Αθήνα


Θέμα: Αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού Ευρυτανίας


Κύριε Διοικητά,

Μόλις πριν δύο ημέρες, ο τόπος μας, η ορεινή και δυσπρόσιτη Ευρυτανία και όλοι οι πολίτες, θρηνήσαμε ακόμη ένα νέο συμπολίτης μας, ο οποίος ξεψύχησε μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατά την μεταφορά του από το Λιθοχώρι του Δήμου Αγράφων, όπου υπέστη, σύμφωνα με τους γιατρούς εγκεφαλικό επεισόδιο, στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Δυστυχώς και το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας, αρμοδιότητας της Υπηρεσίας σας, ήταν εκτός λειτουργίας, εξαιτίας της έλλειψης οδηγών, αφού υπηρετούν δύο οδηγοί και ο τρίτος βρίσκεται σε ειδική άδεια και στα όρια συνταξιοδότησης.

Το τραγικό αυτό γεγονός, φέρνει στην επιφάνεια και πάλι, τις χρόνιες αδυναμίες οργάνωσης και λειτουργίας του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ σε περιοχές όπως είναι η Ευρυτανία, αλλά και την αγωνία των πολιτών για την ίδια τους την ζωή, σε περίπτωση ανάγκης.


Φέρνει στην επιφάνεια, το παλαιότερο δίκαιο αίτημα μας, για την οργανωμένη λειτουργία παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην δυτική Ευρυτανία και την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας, ώστε να μπορούν να επέμβουν αποτελεσματικά και έγκαιρα σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και να εμπνεύσουν κλίμα εμπιστοσύνης στους πολίτες της περιοχής.
Κύριε Διοικητά,

Γνωρίζουμε ότι η πατρίδα μας, πρόσφατα εξήλθε, από τα μνημόνια των Δανειστών, που περιόριζαν την ανάπτυξη τέτοιων πρωτοβουλιών, όπως επίσης και την πανδημία που πλήττει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Γνωρίζουμε επίσης, την δυσκολία εξεύρεσης πόρων.

Είναι όμως επιτακτική ανάγκη, για την προστασία της ζωής των πολιτών που διαβιούν σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές:

Να επανεξετάσετε άμεσα με την δέουσα ευαισθησία την δυνατότητα αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και συνολικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  σε όλο το Νομό Ευρυτανίας.

Να προκηρύξετε άμεσα τρείς θέσεις επικουρικών οδηγών ασθενοφόρων, εφαρμόζοντας απόλυτα τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ (ειδικά εκείνες που αναφέρονται διαζευκτικά στο βασικό τίτλο σε περίπτωση έλλειψης για να υπάρχει ενδιαφέρον), ώστε το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας να έχει ετοιμότητα σε εικοσιτετράωρη βάση.

Να προγραμματίσετε στο αμέσως επόμενο διάστημα, το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, για την στελέχωση του ΕΣΥ συνολικά στην Ευρυτανία.
Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση.


Με εκτίμηση



Ο Βουλευτής Ευρυτανίας
Κώστας Κοντογεώργος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...