Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ «ΕΝΑΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ κ.κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

 

To πόνημα του π. Ε. Φεγγούλη με τίτλο: «Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος – Ένας αλλιώτικος αντάρτης στα βουνά της Ευρυτανίας», που καταγράφει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες που έζησε ο νεαρός Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος, στα βουνά της Ευρυτανίας κατά την διάρκεια του Εμφυλίου σπαραγμού, παραδόθηκε από τον ίδιο τον ήρωα του βιβλίου και στα χέρια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου.







Αυτό έγινε την περασμένη Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021, όπου μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, όπου ιερούργησε ο Αρχιεπίσκοπος, σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης ο κ. Γρηγόρης παρέδωσε την 3η δίγλωσση  πλέον έκδοση του βιβλίου στον κ.κ. Ελπιδοφόρο, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Βιργινία και την εξαίρετο Πρόεδρο του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ» κ. Ελένη Καλογερά.

Να σημειωθεί ότι το βιβλίο αυτό προλογίζουν, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Ύπατος Αντιπρόεδρος των ΑΧΕΠΑ κ. Δ. Κόκοτάς και άλλες σπουδαίες προσωπικότητες των γραμμάτων και των επιστημών. Το βιβλίο ήδη έχει καταχωρηθεί στις Πατριαρχικές Βιβλιοθήκες και στην Εθνική Βιβλιοθήκη.  

Ο συγγραφέας π. Ευάγγελος Φεγγούλης είχε πει σε παλαιότερη παρουσίαση του βιβλίου:

«....Ο κ. Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος μου εμπιστεύθηκε όταν βρεθήκαμε στην Αμερική στο Συνέδριο των Ευρυτάνων ένα μικρό σημειωματάριο, στο οποίο είχε καταχωρήσει, ένα κομμάτι της νεανικής του ζωής, το πιο συγκλονιστικό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ένα χρονικό διάστημα γεμάτο περιπέτεια και πολλές συγκινήσεις. Οι σημειώσεις αυτές, που μελέτησα μου προξένησαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μερικές μέρες αργότερα κατέθεσα πρόταση στον κ. Ζαχαρόπουλο να τις κάνουμε ένα βιβλίο. Με ιδιαίτερη χαρά και περισσότερη συγκίνηση ο κ. Γρηγόρης, μου παρέδωσε το σημειωματάριο και στην συνέχεια μου αφηγήθηκε σημαντικά γεγονότα, με ντοκουμέντα, τα οποία με κόπο πολλές έρευνες έγιναν ένα ξεχωριστό, αλλιώτικο βιβλίο, το οποίο μάλιστα κυκλοφορεί και σε 2 γλώσσες με επιθυμία του ήρωα, για να μπορούν να το διαβάσουν και τα Ελληνόπουλα της Ομογένειας. Εύχομαι η Παναγία Προυσίωτισσα να είναι η προστάτρια και φύλακας του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...