Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Προυσός - Αγρίνιο: Μεγάλη η καταστροφή κοντά στο Λαμπίρι-«κατέβηκε» το βουνό

 Εκτεταμένη είναι η καταστροφή στην θέση Στριγάνια , κοντά στο Λαμπίρι του δήμου Αγρινίου και στον δρόμο Αγρίνιο – Προυσός.

Η νεροποντή έχει προκαλέσει τεράστια κατολίσθηση βράχων και χωμάτων και το φαινόμενο δεν έχει σταματήσει με αποτέλεσμα να θεωρείται παρακινδυνευμένο να γίνει παρέμβαση.

Ο καιρός αύριο Τετάρτη θα παρουσιάσει βελτίωση και θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης, που όμως δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Στο σημείο νωρίτερα το βράδυ βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θαν. Μαυρομμάτης και ο αντοδήμαρχος Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.


Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Νικολόπουλος, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων βρίσκονται ήδη σε οριακό σημείο πολλά υδατορέματα στους Δήμους Αγρινίου, Ξηρόμερου, Ακτίου- Βόνιτσας και Μεσολογγίου, ενώ στην περιοχή της Ναυπακτίας έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις.

Πάντως, όπως επισημαίνει, όλα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και μισθωμένα μηχανήματα, εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποτρέψουν πιθανές υπερχειλίσεις των υδατορεμάτων.

https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...